Tillbaka här igen

Det blev ändrade planer. HM ska hämta barnen istället och ta med dom hem direkt efter skolan. Så jag satte direkt på datorn igen och nu hinner jag blogga lite. Det kommer bli flera inlägg istället för ett långt. Annars blir det så tråkigt att skriva och jobbigt för er att läsa. Vi får se hur långt jag hinner. Pussen

Förlåt

Jag har jobbat nästa hela dagen idag. Vi har kalas här på lördag så allt ska sorteras och rensas. Nu äter jag en snabb lunch innan jag drar mig mot Lockfors för att panta burkar. Kul va?! Sen blir det till att hämta barnen som vanligt. Det blir blogg imorron istället. Åhh känner att jag kommer skriva hur mycket som helst och då får jag skrivkramp. Jobbigt liv!

Jag lever

Hej alla. Jag vet att många har varit oroliga och undrat vart jag har varit. Jag kom hem från LA söndagkväll och fick höra att hela vårat internet var nerlagt. Fick tillbaka det nyss. Så nu idag ska jag städa ganska mycket här hemma och sen försöka få till några inlägg om helgen. Men jag lever, ni kan vara lugna!

En hälsning

Jag har kommit fram till att jag inte kommer blogga något förän på måndag. Jag har fullt upp med att uppleva underbara saker här. Så tills dess får ni läsa mina andra inlägg och helt enkelt vänta. Jag har mycket att visa. Var så säker!!!

Kvällsfix

Nu har vi sprungit klart de ärenden som skulle göras. Vi hann även med en Frozen Youghurt på Pinkberry, gottgottigottgott! Nu är Frida i dushen och direkt efter henne ska jag in. Vi ska göra oss färdiga för party! Michaela kommer snart och ska joina oss. Kommer bli grymt kul ikväll. Om vi kommer in såklart, det är ju 21års-åldersgräns här i staterna.

Kvällens planer:
Middag 20.15 på Ketchup. Resturangen som ägs av ingen mindre än Ashton Kutcher. Yey! Efter middagen drar vi vidare mot ViperRoom där vi ska kolla på några svenska band. Dels Timbuktu och Adam Tensta. (Ja, om vi kommer in.) Sen kanske det blir efterfest på ett annat ställe. Så vi får se. Om vi inte kommer in så har vi andra planer. Gå hem till Frida och dricka vin. Mysigt det med! Nu ska jag hoppa in i duchen.

And I'm here!

Nu gott folk sitter jag i Fridas säng i West Hollywood, Los Angeles. Kom hit för kanske två timmar sedan och sen så har vi jobbat. Eller jobbat och jobbat. Jag åt och Fida satt vid datorn medans Max gjorde lite allt möjligt. Om mitt hus hemma i Lodi är typsikt amerikanskt stil så är det här huset riktigt modernt inrett. Om det är av något intresse för er. Nu ska vi ut på uppdrag i LA. Vi hörs om ett tag.

Yeeeah!

Nu åker jag. Vi hörs senare! Landar 12.45pm så det tar inte så lång tid att flyga. Pussen på er

Morgonbestyr

Åhh jag är pirrig i magen. Allt som är kvar nu är att äta frukost, sminka mig och stänga väskan. Sen åker jag till Änglarnas stad. Ska bli megakul!!!

Men just nu

Så ska jag faktiskt ta och sova. Big day tomorrow! Bloggar innan jag åker till flygplatsen.

Och just nu

Mejlar jag pappa.

Just nu så

Kollar jag igenom min packning en gång till. Räcker det med fyra klänningar?

Kärlekskris

Vi har kärlekskris här borta. Tack och lov för Frida och mig. Vi tar oss igenom allt. Underligt hur man kan möta en människa i en kö för att boka om sina flygbiljetter i Frankfurt och på fyra timmar få känslan av att man har känt varandra hela livet. Jag är jätteglad att jag har träffat Frida och att hon är här borta med mig. Hon är 7 timmar med bil bort, men hon är min bästa vän här borta. Vi pratar minst två gånger om dagen. Oftast på msn men Skype och telefonsamtal händer också. Vi pratar om allt. När vi pratar om viktiga saker säger vi ofta till varann på skarpen att "så kan du inte göra" och "tänk på hur den personen kommer känna". Inget mesprat mellan oss inte. Tack Frida för att du finns!

Och just nu

Badar jag.

Just nu

Mejlar Saris och väntar på maten.

Miss u girl...

Hemskt

Nu vet jag vad som är värre än att vara på playdate. Att vara värdinna för en playdate. Uhh hemskt. Nu ska jag hänga med mamman igen. Vad ska vi prata om?

Mars 25, 2010

Torsdag, sista jobbdagen för den här veckan. Imorgon ska jag till Los Angeles folks. Yeah!

Dagen idag ska först bestå av städning, packning och allmänt tjaffsande med Nick som är konstant hungrig. Efter att ha ätit en tugga på sin frukostmacka är han jättejättemätt. En eller två timmar senare ska han ha lunch. När jag säger nej, börjar han fejkgrina för han är så hungrig. Jag anar att en vit lögn varje morgon. Idag är jag dock stenhård. Inget snack förän jag bestämer att det är lunch. Och det är om två timmar. Han får skylla sig själv.
Den andra saken vi ska tjaffsa om idag är playdates. Alex ska ha en kompis som kommer hit idag. Nick är sur för han får aldrig ha playdates säger han. Alex hade en för två år sedan med den kompis som ska komma idag. Okej? Vi har varit hem till Nick's kompis två gånger det här lovet. Alex har snällt följt med båda gångerna och lekt med sin bror. Nu är Nick däremot sur för att han inte får åka till sin kompis. Men som jag sa, jag ger mig inte. Jag har mycket att göra här hemma så jag åker ingenstans. Så det så!

Angående packningen så har jag ett problem. Stor väska = checka in. Liten väska = inte checka in. Är ju bäst att ta en liten för bekvämlighetens skull. Men hey, jag är tjej. Jag ska shoppa, strosa, turista, sola, bada, hänga på stranden, mysa, ha kul och festa. Jag måste med andra ord ha mycket kläder med mig. Och skor för alla väder. Jag ska liksom vara borta fredag till söndag. Funderingarna fortsätter...

Den 24 mars

Här i Staterna har vi fortfarande den 24 mars så här är det fortfarande min pappas födelsedag. Grattis igen pappa och jag är jätteledsen att jag inte kunde vara där. Födelsedagar och traditioner är sånna saker som gör att man längtar hem lite mer. Har dock en till svensk kväll med den andra Milleniumfilmen. Sånna kvällar gillar vi!

Äventyr på Highwayen

Jag och sonen från Washington tog med barnen in till Lodi idag. Han släppte av oss på våran playdate och drog iväg. Playdaten bestod av Wii-spelande, bilkörande, legobyggande, kakbak och lunch. Sen hämtade sonen upp oss igen och vi påbörjade våran resa. Först åkte vi och mötte HD på ett möte norr om Lodi. Medans han satt i möte kastade vi boll på parkeringen. Ja det var exakt lika kul som det låter. Stå på en parkeringsplats. I en fyrkant. Kasta en boll. Bollen åkte under ett staket. Vi fick vänta i 20 minuter. Sen fick vi en kod så vi kunde ta oss innan för grindarna. Sen kastade vi lite mer boll. Kul. Jag som hade planerat msndejt här hemma. Typiskt!
När han äntligen blev klar så hoppade barnen in i HDs bil och jag och sonen tog min bil. Vi skulle till sacramento och äta middag. Det ligger en timme från vårat hus. Väldigt miljövänligt. Men dte var faktiskt för att HM var på jobb i Sacramento och sonen skulle till flygplatsen efter middagen. Middagen var god med salladsbuffé och efterrättsbuffé. Jag åt dock bara från salladsbuffén. Bra Jossan!
Det var nu allt började. När jag skulle ta mig hem själv. Alex fick mot sin vilja åka med mig. För det finns en fil på highwayen (motorvägen) som man bara får använda om man är två eller fler i bilen. När HD såg att jag missade första avfarten och kom in på highwayen i fel riktning så fick jag följa efter honom till flygplatsen och släppa av sonen. Lika bra tyckte jag så jag känner igen mig när jag ska dit på fredag (!!!). Påväg hem igen fick Alex hoppa över i HDs bil och jag skulle köra först så han såg att jag hittade hem. Alla vägar var fullsmockade med bilar och vi kom i stort sett ingenstans på 30 minuter. Skitkul! Efter ett tag började vi jobba oss mot den högra filen. Och tog en annan avfart. Helt plötsligt försvann HD och jag var själv. Jag visste att jag skulle av på Jstreet men vart var den? Chansade på en avfart och hamnade DownTown Sacamento. Mitt i smeten. HD ringde och bekräftade tack och lov att jag var på rätt väg men att vi inte kunde prata i telefon. Det är olagligt att köra och smsa samtidigt som du kör och downtown är full av poliser. Såg en cyklande polis faktiskt. Iallafall. Jag körde på och hittade tillslut HD på filen bredvid. han körde in framför mig och jag följde efter hela vägen ut från stan. När vi kom upp på nästa highway tog han filen för tvp personer och jag köade snällt i 30 minuter innan jag kunde börja gasa på. Efter 2 timmar var jag äntligen hemma. Juste, halvvägs hem insåg jag att jag knappt hade nån bensin kvar. Det var bara att hitta första bästa bensinstation på GPSen och tanka lite.

Nu har jag kommit hem. Det är mörkt och jag går inte på nån promenad idag. Jag vågar inte. Ska istället ta en dusch och kolla på nästa Stieg Larsson film. Tror jag har en mördardag imorron också. Ska fråga HM. Nej nu blundar jag mer än jag kollar. Dags att ta en kalldusch. Puss

Hej hopp

Just nu har jag provat alla mina klänningar och visat Alex. Sen har hon sminkat mig och resultatet visar vi inte. Nu ska jag tvätta bort det här kladdet och göra mig redo för lite playdate och middag på mitt eget vis. Dvs solskyddsfaktor och tandborstning.

Playdate

Vad är en playdate kanske många av er tänker. En lekdejt? Ja det är precis vad det är. I USA ringer man inte vara en kompis och frågar "hej kan vi leka". Nej här bestämer man några dagar innan att barnen ska träffas och leka. Så jag kör då alltså mina barn till där playdaten ska äga rum och stannar sen med dom. Jag får inte åka hem igen och jag får inte åka och shoppa. Jag stannar och umgås med de andra barnens mamma. Eller pappa. Eller au pair. (Det är dock bara jag och Hanna som är au pairer i närheten av Lodi och våra barn gillar inte varandra.) Men idag är det mamma. Alltid lika kul att hänga med vuxna och prata om barn. Men, jag har väl val det själv. Tur att det är skola nästa vecka!

Kvällsnöje

Nu är jag nyduschad och ska ha filmkväll med apelsinkrokanten och Stieg Larsson.

Men nu...

...nu ska jag duscha. Jag lovar.

En söt bild

Men jag visar inte Alex så jag skuggade över henne väldigt fint. Så ni får kolla på mig bara. Kul va!

Varför är Anna Palm en ängel?

Jo jag fick ett paket idag. Av Anna Palm. Paketet innehöll ett brev, ett nummer av veckorevyn, en Marabous Apelsinkrokant, en Marabou Mjölkchoklad, en påse med lösgodis (melonhalvor, colaflaskor, colanappar och geisha). Nån känner mig för bra. Jag tog en bild på mina fina gåvor men sen dog batteriet. Måste nu alltså ta tag i det där med adaptern. Jobbigt med måsten! Men så fort jag kan ska jag posta en bild jag lovar. Måste också lägga upp bilder på mina nya saker jag köpt. Det är mycket.
Nu ska jag däremot ta en dusch och sen bryta mot mina regler. Puss

Välkommen till landet

Här är en lista på de djur jag såg under min promenad.

  • Mina egna två Dobbermans
  • Mina egna två katter
  • Alla grannars hundar som kanske är 20 stycken
  • Kaniner
  • Höns
  • Världens största skalbagge som bar på en annan av värdens största skalbaggar
  • Världens fetaste gris. Som även jagade mig. Okej på insidan av sitt staket. Men tänker hur ni hör nått grymta bakom er och ni ser världens fetaste gris komma springande. Ja jag blev rädd och sprang. Den hade lätt kunnat riva hela staketet. Lätt!
  • En tjur
  • Kossor
  • Fåglar som kvittrade
  • En överkörd grävling (tror jag)
  • Hästar såklart
  • En prickig häst

Aa det var dom tror jag. Inte rikitigt säker om jag fick med alla men jag tror det. Bra att veta va?!

På repeat

En ängel

Tack Anna Palm. Du är en ängel! Varför då tänker ni andra. Jag ska berätta varför sen. Nu ska jag ta en promenad. Med min Ipod och min vattenflaska. Hörs då!

Åhh bäst

Nu har jag pratat med Lisette på msn (med kamera och mic), med mormor, morfar och Emil i bakgrunden i typ 30 min. Om inte mer :P Alex blev hur glad som helst och skulle visa allt från bikinis till hundar, katter och hur man gör grilled chese. När hon ville visa olika lekar till sitt kalas fick jag nog. Hallå det är jag som pratar! Nu fungerar det dock inte längre så därför ska jag slänga barnen i poolen. Bokstavligt talat!

Inga planer = bra planer

En ny dag. Det är bara att ta nya tag och göra lite vad som helst. Idag ska vi bara vara hemma och sola och bada. Johanna ringde nyss och berättade att hon är hemma hela den här veckan och även nästa vecka. Ska fråga barnen om de vill gå dit men jag tvivlar starkt på det, tyvärr! Dags att täcka hela mig i SPF30. Yesyes nu är det soldags!

Är det här sant?




Varför lämnade jag Sverige?
Nån som skickar mig en årsförbrukning?
Snälla!

Underbart

Efter en timme vid tvn missade jag mycket viktig info om min helg i LA. Tjejerna håller på att planera för fullt och jag bara låter dom vara. Jag ska bara glassa runt och se allt man ska se, göra allt man ska göra och vara precis som jag är. När allt är set ska jag visa upp vårt fina schema för er. Nu ska jag mejla min mamma och lyssna på Lykke Li. Puss

What makes me happy

Min mamma sa igår att jag var brun. Då blev jag Glad!

Hemma igen

Nu är vi hemma igen från bion och har hunnit med nån timme i solstolen också. Solskyddsfaktor 30 som vanligt! Bion var faktiskt rolig. En barnfilm men vem har sagt att dom inte kan vara roliga. Och som HD sa idag: "You better get use to it. Cause everytime a new kidsmovie is out, we'll see it." I don't mind! Jag gillar att gå på bio. Räknade idag och jag tror jag har sett typ 10 filmer sen jag kom hit. Ja det är fler än en gång i veckan jag vet. Men vissa helger bli det två filmer. Me like big time!
Nu ska jag egentligen gå på min dagliga promenad men jag vet inte om jag kommer utanför grinden. Vi håller på att sätta in ett nytt system med kameror, ansiktsigenkänning och personliga koder så allt är lite hursomhelst nu. I vanliga fall måste du ha en kontroll när du ska gå ut genom grinden för du är för liten för att sensorerna ska känna dig. Men nu vet jag inte för vi ska ta bort dom. Aja, jag ska undersöka det mer. Annars får jag bli utan promenad idag och ta en extra jobbig imorron. Inget fusk jag vet, men vad ska jag göra?

Dagsnöje

Nu går vi på bio.

2 månader

Grattis till mig! Jag har överlevt 2 månader i staterna och jag är still going strong. Idag är det städdag och sen ska vi in på bio med den andra familjen. Vi ska se Diary of a wimpy kid eller nått sånt. Jag vill inte se den men som au pair får man inte alltid som man vill. Inte när man jobbar iallafall. Men sen ikväll blir det väl det gamla vanliga. Tv med familjen. Aja, dags att dammsuga lite. Trots att jag hatar dammsugaren...

Ibland är livet härligt

Efter några timmar i solen satt det fint med HDs hemlagade hamburgare och lite tv. Jag tog en lång dusch med hårinpackning och rubbet. Sen blev det mer tv med familjen och sonen från Washington State. Nu ska jag kolla på en film och läsa lite i min bok innan jag ska sova. Börjar jobba om 10 timmar.

Hej jag saknar dig

Söndag

Som varje helgmorgon har jag spenderat tid framför datorn. Kollar på Melodifestivalen, snackar med folk på msn och svarar på några mejl. Eller tanken är väl att jag ska mejla, men jag tar mig aldrig för och gör det. Mejlar med så många (vilket jag älskar) men jag är sämst på att skriva korta mejl. Så jag skjuter det framför mig hela tiden. Men ibland får jag nå ryck och skickar ivög ett mejl iallafall. Och tur är det.

Idag är det lite småkyligt ute. Bara strax över 20 grader (vi hade 30 igår), så jag vet inte om jag vill ligga och steka vid poolen idag. HD kom nyss in och nästan tvingade mig ut till poolen, men vi får se.

Ska nog med familjen på bio idag iallafall. Så jag tar nog en egen bil in till Lodi så jag kan handla lite på vägen hem. Har lite saker jag måste köpa. Vi får se. Dagen är lång. Byggde nyss ett GI-Joe flygplan. Det var kul!

Ohh juste

Jag flagnar också. Jäkla sol!

Update

HD hyrde New Moon åt mig. Hemma på tvn asså. Så nu sitter jag och myser med lite polkagrisar och Edward Cullen.

Jag luktar utomlands förövrigt. All solskyddsfaktor sitter som fast i näsan. Luktar mumma!

Underbara lördag

Jag vaknar upp. Solen lyser starkt in genom det som ska kallas för persienner men hellre kan jämföras med ett stycke lianer hängandes framför mitt fönster. Jag kollade på klockan och insåg att propparna hjälpt mig att sova till 10.27. Skönt! Huset var helt tyst när jag gick ner och tog lite frukost. Flingor, mackor, apelsinjuice och jordgubbar. Gick tillbaka upp på mitt rum och satte mig här för att prata lite med folk därhemma och kolla på delfinal tre av Melodifestivalen. Måste kolla klart innan 13 april, sen försvinner det från webben. Nu funderar jag på vad jag ska göra idag. Promenad först och sen hänga vid poolen eller tvärtom? Tror det blir tvärtom. Inte lika jobbigt att promenera lite senare idag. Plus att det är väl nu solen tar som mest. Ja den är ju som farligast nu också men jag ska bli brun. Solskyddsfaktor 50 idag. Vi hörs snart

God natt

Öronpropparna är på plats. Valde lila idag. Nu måste jag verkligen sova. Puss påre

Typiskt mig

Runt femsnåret idag så satte jag mig i bilen och begav mig till Stockton för månadens au pair-möte. Det var jag och en tjej från Bosnien som var där idag. Enbart. Vi åt glass och sa hej typ sen fick vi gå. När jag ändå var i Stockton gick jag in på mallet och skulle bara springa igenom Forever21. På tio minuter han jag få med mig två linnen, två t-shirts och tre diadem. Pust! Gick in på Old Navy och köpte det jag hade kommit dit för. Sen vågade jag inte kolla mig runt i några fler butiker. Vet nämligen att jag vill ha två par skor i en annan affär snett mittemot den affären jag var i. Men jag kollade ner i marken och gick ut genom mallet till bilen. På hemvägen stannade jag på Walmart och kom ut med två proppfulla påsar. Nästan bara viktiga saker. Men nu är iallafall mitt svenska paket färdigt så nu ska jag väl bara släpa mig till postkontoret och få det ivägskickat. Nu när jag kom hem hade HD's som från Washington anlänt så jag hejjade lite snabbt innan jag gick upp på rummet. Nu har jag suttit här ett tag och lallat men börjar bli hungrig. Har bara ätit två pizzaslicar och en glass idag. Ska nog göra mig en macka eller två och sen kolla på en film. Blir en bra fredagkväll! Sen måste propparna i också. Jag vill nämligen sova länge imorron. Men vi hörs då gott folk. Jag ska nog bara vara hemma imorron tror jag. God natt

Coolaste killen nånsin


22 soundtrack på 7 minuter och det är samma kille. Han har klippt ihop två videos.

Kvällens hälsning går till...

Min släkt! Min släkt är bara bäst. Inte en lugn stund får man när man spenderar tid med dom. Högljuda, tokiga, knasig, ja allt ni kan tänka er. Men det är min släkt och dom är bäst! Idag har det varit ett födelsedagskalas där hemma i Björke och jag är ledsen att jag inte kunde vara där. Jag vill jag vill jag vill! Tur att typ en person ska komma hit och hälsa på iallafall. Det är typ bara 4½ månad kvar nu Kusin Vitamin. Saknar dig! Ska skriva ett jag-saknar-dig-mejl nu bara för att.

Hälsa släkten!

Världens sämsta dammsugare

Min för iddag gick idag åt till att tvätta och städa. Har nog tvättat och torktumlat sju maskiner och vikt hur mycket kläder och handdukar som helst. I USA har ju alla hus heltäckningsmattor överallt och detta gör att det är skitsvårt att dammsuga. Dom har speciella dammsugare, men dom är bara skit.

Dammsugaren koppas in till väggen och går knappt att styra. Känns som ett viktigt ämne att ta upp på bloggen men this is my life!

Nu ska jag iväg på ett möte i Stockton så jag har en bilfärd på cirka en timme framför mig. Uppdaterar mer ikväll. Puss

Bilen med stort B

Det här är min bil som jag kör runt i hela dagarna. Finfin familjebil med plats för sju personer. Taklucka, självöppnande dörrar och baklucka, DVD och en grym stereo som oftast spelas på max-volym. Det är en Toyota och ja, den är min.

Välkommen till min gata

Den amerikanska dagen

Igår hade vi en playdate att genomföra. En playdate är helt enkelt när man låter barnen träffa sina kompisar. Men man får inte lämna barnen där så föräldrarna måste stanna kvar. I mitt fall är det ju jag som är förmyndare på dagarna. Så runt niosnåret bevag vi oss in mot Lodi och kom fram cirka 30 min senare. Vi skulle hem till Nicks kompis, samma familj som jag har suttit barnvakt åt förut. Jag fick börja med att vakta fyra barn i kanske två timmar. Dom lekte lite ute, spelade lite tvspel och byggde lite lego. Allt varvades såklart med lite syskonbråk och jaga. Som alltid. Jag satt mest och läste min bok, ganska skönt.  När mamman kom hem började hon göra lunch samtidigt som jag spelade lite tvspel. Hon gjorde pizza och jag spelade Wii rockband. Lunchen intogs under skrik och skratt och jag och den andra mamman satt mest och bad barnen vara lite tystare. Vilket dom också blev. I kanske 15 sekunder, sen var rösten lika hög som vanligt.
Efter lunchen åkte vi till en "club". Alltså ett ställe som har pool, tennisbanor och gym. Även idag hade vi tur och vi var nästan ensama på stället. Jag och mamman tog en varsin solstol, smörjde in våra barn med solskyddsfaktor och lutade oss sedan tillbaka. Vi pratade på i några timmar, men höll alltid ett vakande öga på dom små. Jag kommer bli en så bra mamma när jag får mina egna barn. Dock ska det dröja ett tag... Vi pratade på om allt men mest av allt disskuterade vi Abba. Hon älskar nämligen Abba. Efter en paus med glass och kakor läste vi lite i våra medhavda böcker medans barnen sprang fram och tillbaka mellan poolen, bubbelpoolen och lekparken.


Trodde att den sista där var min vän för dagen. Men nej, från och med nu är det 30 som gäller i några veckor.

När en av dom andra pojkarna skulle iväg på karate åkte vi till kontoret och lekte lite. Eller Alex satt vid datorn, Nick lekte och jag läste min bok. HM och Nick åkte och hämtade Chief (en av hundarna) hos veterinären och jag och Alex åkte till Cayotes. En mexikansk resturang. Alex är helt insnöad på Hannah Montana så det var bara till att ställa upp och sjunga med i bilen.

När vi kom hem tog jag en superlång promenad. Men det blev inte som jag hade tänkt mig. Bell, den ena hunden, smet ut och sprang efter mig hela vägen. Kände att jag inte kunde gå upp och på efter landsvägen. Men samanlagt gick jag mycket längre än jag brukar gå. Så det var skönt. Hem och göra lite styrkeövningar efter Fridas nya schema. Kommer bli grymt om några månader. Kvällen spenderades hemma framför datorn lika som alla kvällar.

Blogg.se knasar

Skrev ett riktigt långt inlägg igår om hur gårdagen var. När jag skulle spara hände nått och allt försvann. Men jag jobbar på det just nu. Så håll utkik.

Stay tuned

Jag har haft en grym dag och ni borde hålla utkik efter dagens inlägg. Men innan jag skriver det ska jag ta en låååång promenad. Hinner t.o.m komma hem innan det blir mörkt idag. Yey!!! Jag ska ta min nya långa runda med min härliga musik i öronen. Bästa på hela dagen. Måste sticka

Världens längsta dag

Som jag skrev tidigare så har jag idag spenderat dagen ute med barnen på lite olika ställen. Vi började med Chuck Cheese. Ett ställe där man köper olika spelmynt och sen spelar i olika automater. Man förstår bättre av en bild.


När man vinner får man som små biljetter som man löser in mot kvitton. Kvittorna ger olika poäng som man sedan räknar ihop och får ett pris för. Roligt när man är typ tio. Hade helt klart tippat på att det skulle vara proppfullt med barn som är på lov. Jag hade fel. Vi var i stort sett ensama där och jag kunde i lugn och ro sitta och läsa min bok när barnen sprang omkring och lekte.
Efter ett tag kom HM och hämtade oss och vi åkte till Chipotle och åt. En mexikansk snabbmats resturang och det var såååå gott! Vi begav oss mot mallet och in i en bokaffär. Jag älskar böcker och skulle kunna gå omkrong där i timmar. Ville köpa så många böcker. Men jag vet inte om jag borde pga vikten sen när jag ska hem. Ska kolla upp hur man skeppar saker hem. Om det är relativt billigt så kommer jag ha en hel bokhylla att skicka hem. Det finns liksom vissa böcker som jag vill ha på engelska. Harry Potter, Twilight, Nicholas Sparks böcker och Lauren Conrads böcker. Vi får se. Köpte en bok som kommer skickas till någon där hemma i Sverige. Ett paket är snart på g. Ska köpa lite fler saker bara. Måste passa på när jag äntligen skickar. Vi köpte lite kläder till Alex och ett spel till Nick. Alex tog hål i öronen och hon var så söt när hon satt där. Livrädd men också sjukt stolt. Jag funderade på att ta ett till hål jag med, men vi får se. Tatuering ligger högst på min lista just nu. Och den gör jag nog inte här. Så jag har ett till år på mig att fundera. Som om jag behöver det. Efter det här ville Carol fira med lite kakor. Hon köpte en brownie till mig och jag kunde inte säga nej. Även fast jag har mina regler så känns det som om jag skulle vara otrevlig. Jag tog en brownie som jag har mumsat i mig nu ikväll. Den var för god!
Sen släpade jag ut alla kassar till bilen och jag och barne åkte och tvättade bilen. T.o.m det är roligt, iallafall när man har taklucka på bilen och barnen skriker av förtjusning. Sen åkte vi till en park och hängde i kanske 30 minuter. Jag satt och läste på en bänk i solen medans mina barn lekte jaga och spelade baseball.
Vi hämtade upp HM på kontoret och åkte för att äta pizza. Jag åt en liten sallad och en pizzaslice ska tilläggas. Jag och Alex stannade och köpte lite mat på hemvägen och väl hemma städade jag ur bilen och precis när mörkret lade sig över dalen så begav jag mig ut på en promenad med ficklampan i högsta hugg. Jag gick fram och tillbaka till stora vägen. Längre vågade jag inte gå. Inte för att är rädd för människor, men det finns massor med djur här! Hundar som skäller läskigt från mörkret, grodor som hoppar över vägarna, syrsor som låter. Jag ni hör hur hemskt det är. Ni skulle inte vilja vara här. Men med lite Jonna Lee i lurarna lugnade jag mig själv och gick/sprang hela vägen.
Nu har jag och Frida precis planerat färdigt LA-weekend som kommer och snackat av oss för dagen. Skulle mejla lite men au pairer har så mycket att prata om på kvällarna. Jobbiga barn, träningssvårigheter, resor, semestrar och allt sånt jobbigt.

Imorgon är ytterligare en heldag med en massa barn så nu ska jag sova. God natt till mig och god morgon Sverige!


Såhär ser jag ut nu förtiden om ni har undrat. Här provar jag och Nick lite glasögon medans Alex storshoppar nya örhängen. Är jag inte lite brun redan nu?

Ändrade planer

Idag hade jag planerat en pooldag med barnen inklusive en timmes stallhäng och en massa tid för mig att mejla. (Jag har massor med mejl att skriva nämligen.) Ändrade planer! Istället ska vi till nån form av nöjeshus/spelhus, jag får förklara mer sen. Det blev så bråttom så nu har jag duschat och gjort mig klar på tio minuter. Fick välja kläder som matchade min nya fina röda färg idag. Bränner mysigt på kroppen!

Men ja, nu vet ni varför jag inte är närvarande idag. Puss

Ni kan kalla mig kräftan

Ja, så illa är det. Jag har även tre riktigt snygga brännor. Den första fick jag efter att ha stått och pratat med Johanna och disskuterat hästar i kanske 30 min med ryggen mot solen. Linnebränna, check. Den andra är efter min bikini, check. Och den tredje är efter mina solglasögon. HD baar skrattade. Hur ska jag kunna veta att solen är sååå stark den 16 mars? Hur ska jag kunna veta det liksom? Imorgon är det jag som går ut till poolhuset och letar reda på lite solskyddsfaktor. Alex använde 50 idag. Måste jag ha så mycket? Tror ni 16 räcker? Det enda jag "ärvde" från Astrid var lyxig sololja. Oljedagarna är inte inom synhåll kan jag säga. Måste arbeta mig nedåt i solkyddsfaktorskalan för att sedan kunna övergå till stekandet. Jag har några månader på mig innan det är slutbadat. Väntar dock med spänning på hur min bränna kommer vara om en månad. Brun och fin? Check!

För övrigt är jag lite irriterad. Som au pair har du ett max antal timmar du får jobba. Detta är tio timmar om dagen och åtta timmar i sträck. Max 45 timmar i veckan. Idag jobbade jag 10½ timmar i sträck. Inga mer kommentarer behövs.

När HD kom hem snörade jag snabbt på mig joggingskorna (tur att jag tog med dom från Sverige. Sjukt otippat att just jag skulle ta med mina träningsskor) och gav mig ut i skymningen. Idag hittade jag en mycket längre runda som är nästan dubbelt så lång som min gamla. Jag gick den på 50 minuter. Jag tog ut all min ilska i stegen typ. Jag älskar verkligen mina dagliga promenader. Inte bara det att jag får röra på all ost utan också för att jag får vara för mig själv. (Om man räknar bort alla bilar som ska tuta och grejja.) Jag stoppar i ipoden och bara njuter av min svenska musik jag har. Jag spelar så högt så jag inte hör bilarna som susar förbi och jag bara gårgårgår. Underbart!

Imorgon ska jag återigen släpa med mig barnen till Johanna. Jag ska rida!! Yey äntligen! Nu ska jag dock skriva ett mejl och sen sova. Man blir trött av att vara röd. God natt

Och dagen fortsätter

klockan är snart ett och jag har redan haft en gulddag. Pappa hörde av sig och sa att jag hade fått semesterpengar från mitt förra jobb. Yes. Sen så tog jag med barnen ner till Johanna och stallet, och även fast jag inte red nått idag så fick jag vara med och se hur hästen jobbar. Bara en massa hästsnack och jag insåg att dom orden inte är min starka sida. Så jag ska nu bo på hemsidor med engelsk-svenska lexikon och plugga in alla sånna ord. Men en positiv sak är att Johanna hela tiden ursäktade sig över att hon använda sånna ord jag inte är van att höra eftersom min engelska är så bra så att hon glömmer bort att det inte är mitt modersmål och att jag faktiskt pratar ett annat språk egentligen. Men jag tar det som en jättekomplimang bara. Nog för att det är jobbigt att aldrig kunna vända sig till nån svensk och bara babbla på, men det har sina fördelar också att bara omge sig med amerikanare. Min engelska kommer bli amaziiing! Jättebra alltså. Och det är väl dels därför jag är här.
Men, efter att vi kom hem efter stallet så lagade jag lite lunch, pasta med tomatsås, och nu hänger vi vid poolen. Bubbelpoolen är uppvärmd till bra värme men den stora poolen är fortfarande kall. Inte för att jag bryr mig, jag är en viking. HD är alltid lika fascinerad över hur jag kan frysa på kvällarna. "Du är ju från ett kallt land" säger han bara. Som om det skulle göra nån skillnad förklarar jag, jag fryser där också. Jag är ingen jäkla isbjörn som drar på mig en päls och går ut och aldrig fryser. Nej tygskor och skinnjacka är lika kallt hemma som här. Men nu sitter jag vid poolen med ett glas vatten med is i och ska snart hoppa i och svalka mig. Jag är lycklig idag. Jag mår great!!

Tisdag

Berättade jag att jag firade 7 veckor i usa igår? Grattis till mig! varje måndag är ett firande. Nästa vecka sparar jag firandet till fredagen då jag beger mig till LA och firar en månad med dom andra svenska tjejerna. Kommer bli grymt. Vi har redan ett härligt schema för helgen.

Idag har jag lärt mig hur man får igång poolen och justerar värmen etc. Från och med nu kommer springbreak spenderas i poolen och bredvid poolen. Dags att börja jobba på brännan nu gott folk. Pinsamt att vara en blek svensk. Men jag har iallafall nått att säga till mitt försvar. "Ähh jag är blek för att jag är svensk...". Skulle ha gått ner till stallet idag men måste ringa Johanna och omboka (säger man så? boka om?) mitt besök. Vill inte dra med mig barnen. Dom skulle aldrig ha tid till att bara kolla på. Dom är ju barn. Nej jag får vänta ytterligare och likaså Johanna och hästen.

Nu måste jag däremoit jobba vidare. Dags att ta hand om lite barn. Puss

Dagen som bara bestod av jobb

Mina nya timmar nu när barnen har lov är 8-17. Idag ringde HD 17.15 och frågade vad vi ville göra. Alex ville ha filmkväll så vi hittade nån okej film vi kunde se. Men först middag. Jag skrek på barnen 47 gånger innan dom äntligen klädda på sig representabla kläder och satte sig i bilen. Jag var skitsur vid det här laget eftersom jag ville sluta vid 17, gå ut och gå och sen sätta mig framför datorn och mejla. Vi mötte upp HD på Denny's och jag åt en sallad med kyckling och drack vatten. Det är så jag lever nu och magen mår bättre. Iallafall, middagen slutade med att vi bestämde oss för att inte gå på bio utan vi körde hem. Vid den tidpunkt vi kom hem var det bäcksvart. Tack för den! Jag som är rädd när jag går här på dagarna, ofta jag tänker gå ut och gå bland alla ormar i mörkret. Istället tog jag ficklampan jag fick av Astrid och gick upp och nerför kullen till vårat hus fem gånger. Det tog 30 min ungefär och jag var helt slut efteråt. Slängde mig i soffan och kollade på tv med familjen och nu efter att ha duschat tänkte jag försöka få LOST att fungera igen. Jag hoppas! God morgon Sverige!

Spring break

Idag är det första dagen på barnens springbreak. Dom är hemma från skolan i två veckor och det innebär att jag måste vara med dom hela dagarna, varje dag. Idag har vi mest städat och lekt. Just nu spelar vi basket så jag måste springa. Sverige leder mot USA och jag har inte råd att förlora.

Remember Me (det här inlägget skulle läggas upp igår men internet la av)

Kära Sverigebor, au pairer i USA och annat folk som läser min blogg. Glöm mig inte. Jag må vara en bit bort och några timmar med flyg bort, men jag har inte glömt er. Jag tänker på alla därhemma varje dag och jag räknar ner tills jag ska hem. Töntigt jag vet, men jag vill hem efter mitt år. Samtidigt trivs jag som fisken i vattnet här på landet i Wallace bland kossor och hästar.
Just nu sitter jag på mitt rum, invirad i en Hannah Montana-filt (jag tvättade min igår och den krympte till storleken av en halsduk, oops!), kollar på Melodifestivalen och äter polkagrisar från Sverige. Ahh denna svenska dag.
Det var förövrigt jag som hade rätt imorse. Min klocka hade ställt om sig själv inatt så jag var den som var uppe i tid. Dom andra försov sig typ en halvtimme. Vi fick köra som blådårar för att inte komma för mycket försent till HDs skjutlektion. Efter lektionens slut var det min tid att skjuta lite grann. Kommer förmodligen följa med till skjutbanan alla dom helger jag är ledig. Så idag var det dags att prova lite. Jag träffade inte så mycket, jag ska inte ljuga, men jag var nöjd med mina första dag på the courte. Som pris har jag fått ett blåmärke stort som en tennisboll på högra axeln. Var lite rädd för min gamla axelskada när jag sköt men jag klarade mig idag. Den hoppade ju ut framåt och nu tröks axeln bakåt. Så det ska nog inte vara några problem.

Men iallafall jag tänkte inte skiva ett snuftigt inlägg om saknad utan jag tänkte berätta om filmen jag och Anna såg i lördags. Remember Me med Twilight-snyggingen Robert Pattinsson. Filmen var riktigt bra. Lite annorlunda men ett måste att se. I början undrade jag nästan vad det var för film jag hade släpat med Anna på, men vi satt som klistrade tills slutet. Såklart så var jag tvungen att gråta lite i slutet. Inte bra för mig :P hah. Men Anna P, du borde se filmen. Det är en sån film som du och jag skulle ha sett tillsammans. Men nu är det som det är. Jag har sett den är och du borde se den hemma där, så pratar vi om den sen. Puss

Till Mimmi, världens bästa hund

Med en doft av nytvättat

Jag har ingen sänglampa i mitt rum. Bara en taklampa utan dimmer. Eddie skulle ha satt in den för några veckor sedan, men det hände aldrig. Så varje kväll när jag sitter på mitt rum här vid datorn så tycker jag att det är lite omysigt att ha den där jäkla lampan tänd. Så därför har jag gått ljushunting i mitt hus och skrapat ihop sju olika ljus. I olika storlekar och färger. Ett ljus är jättestort med fyra vekar i och två står på golvet på några pelare. Två ljus tog jag ur jullådan och två fula röda fick jag på köpet med mitt rum. Sen har jag ett till ljus som är ganska litet, befinner sig i en glasburk och är vitt. Det doftar nytvättat och kostade sju kronor på Walmart. Varje kväll tänder jag alla mina ljus och njuter av doften av nytvättat. Det 'r väldigt mysigt.

Imorgon börjar barnens två veckor långa springbreak. Förhoppningsvis ska vi få igång poolen så jag bara kan vara hemma med barnen på dagarna. Vill inte åka iväg och göra saker själv med dom. Så himla tråkigt. Släpar nog med dom till stallet på tisdag om jag får för Johanna. Ska tvinga med dom på mina promanader varje dag också. Så får jag gå ett varv i snabb takt senare på kvällen. Kan inte slappa hela varvet runt. Nej nu sja jag sova. Börjar inte förän 8 imorron. Så himla skönt!! Sovmorgon. God natt

Jag hatar hundar

Efter att jag och HD lagat mat i två timmar och åkt till affären en extra gång för att köpa mozzarella så kravlade sig hunden upp på köksön och åt upp allt. Tack för den asshole!

Uppe innan tuppen?

Idag ska jag jobba några timmar på morgonen och förmiddagen. HM är bortrest och HD ska till skjutbanan och träna med en coach. Så då ska jag ta hand om barnen. Men vi ska faktiskt följa med och hänga i klubbhuset och kolla. Vi skulle som sagt åka 07.30 men igårkväll hörde jag att det är inatt man ställer om klockan. Alltid lika förvirrande det där. Jag gjorde inget åt saken eftersom jag skulle förlora en timmes sömn och tänkte att jag hellre kommer försent, eftersom jag inte visste att klockan skulle ändras. Men nu när jag vaknar, 07.10, så gör jag mig klar. Klockan har passerat halv och ingen är vaken. Kan det ha varit min klocka som ställde om sig automatiskt inatt? För klockan i badrummet visar att den är 06.45. En timme efter min alltså. Jag satte mig här sålänge och planerar att ta igen min helgsömn när jag kommer hem istället. För idag ska jag bara vara hemma. Puss

Ja jag är uttråkad

Jag vill – mina svenska vänner här.
Jag har – inte tillräckligt mycket semester.
Min senaste kyss – var med nån som förtjänade den.
Jag lyssnar mycket på – svenskt, för att få höra lite svenska.
Jag funderar på – hur jag ska hinna se allt.
Jag pratar – bara svenska när jag pratar med mig själv.
Jag gillar inte – det amerikanska sättet att handla mat på. Blir alltid förvirrad hur jag ska göra när jag ska lägga upp varorna på bandet. För jag ska liksom inte göra det själv. Sen ska det alltid vara en kille i min egen ålder som ska bära mina kassar till bilen. Ska man ge dricks? Småprata? Vad säger man till killen som bär min mat? Och kött måste jag alltid köpa över disk. Så jobbigt när jag inte vet vilken av alla sorters köttfärs jag vill ha. Så när jag står där och funderar börjar köttkillen alltid småprata. Det är också jobbigt. Vad säger man till honom? Gud vad jag inte gillar att handla mat här.
Min första kyss – var gullig.
Jag avskyr när folk snackar – om min accent som nästan inte hörs men som märks av ibland?
Kärlek är – svår!
Jag gillar – det faktum att jag ska till LA och parteeeeey den 26.
Jag kommer alltid att
Jag är förälskad i – Aschton Kutcher. No comments.
Sist jag grät var – för 1.5 timmar sedan. Jag var på bio.
Min mobiltelefon är – seeeeeg (amerikanska) och avstängd (svenska).
När jag vaknar på morgonen – hatar jag mitt jobb.
Innan jag går och lägger mig – berättar jag om min dag för Frida.
Idag har jag – pratat svenska två gånger. Först med mormor och sen med Anna.
Just nu tänker jag på – Kusin Vitamin
Ikväll ska jag –  well, jag hade tänkt skriva mejl, men jag är så trött så jag ska sova.
Imorgon kommer jag – att skjuta med min värdpappa.
Jag hoppas – verkligen att Annapanna och Lissepisse kommer hit i sommar.
Jag vill verkligen – ha min sis här just nu.

LOST

Gah det blåste skitmycket ute. Och vinden blåste så jag hade motvind när jag gick i uppförsbackarna. Skitjobbigt. Så jag tog två varv. Lika bra det när dte är helg. Inget fusk! Svängde förbi Johanna också och pratade med henne. På tisdag runt 11 ska jag ner dit för första gången så ska hon kolla lite vad jag kan och sådär.
Nu ska jag hitta en hemsida där jag kan kolla på LOST från första avsnittet. Eftersom sista säsongen snart ska börja så tänkte jag kolla ikapp, eller åtmindstonde kolla. Jag älskade serien i början men sen när den började gå samtidigt att gå som Grey's Anatomy så valde jag det andra. LOST blev lite konstigt. Men jag ska se allt nu. Hittade precis en perfekt sida med alla säsonger. Puss

Lediga lördagar

På lördagar är jag ledig och det är sååå skönt. Jag sover med öronproppar så jag kan sova länge och jag sitter länge vid datorn utan att skämas. Eller jo jag skäms faktiskt, för familjen tycker säkert att jag ska göra nått vettigare... Men idag har jag planer. Ska strax gå ut på en långpromenad i det fina vädret med lite svenskt i lurarna. Efter det kanske jag går ner till Johanna en stund. 17.30 ska jag träffa Anna inne vid biografen i Lodi. Vi ska gå och käka och sen gå på bio. Ja för andra dagen i rad. Idag ska vi se Remember Me med snygga Robert Pattinson. (Sis är du Team Jacob eller Team Edward?) Jag hoppas den är bra. Om jag hinner åker jag in tidigare för jag har lite saker jag måste köpa. Hann bara med kläderna på Walmart igår... Sällan. Förresten så ska jag nog se en till film i helgen. Eller jag vet inte när. Men jag vill se Avatar i 3D och den går inte länge till. Vet dock inte vem jag ska släpa med mig. Om jag har tur och den går nästa helg, då kanske jag går då. Eller så får jag gå själv. Kul att gå på bio själv, men den ska tydligen vara jättehäftig. Jag har sett filmen förr men vill som sagt se den i 3D.

En typisk fredagkväll i mitt liv

Internet la av så jag kunde inte höra av mig innan jag stack för dagen. Jag åkte in till Walmart och köpte lite mer träningskläder. En pyjamaströjja och nagellack i knalliga färger. Jag vet inte vad som föll i mig. Kände bara att jag behövde mer nagellack i roliga färger. Dom kostade hela 15 kronor styck och jag köpte fem... Köpte en till bok också. Av samma författare som skrev Dear John som var sjukt underbart bra. Bästa filmen på länge.

Idag har jag dock också sätt Alice in Wonderland i 3D. Häftig film att se i 3D och det var väl en bra film. Kom knappt ihåg vad den handlade om innan eftersom man var så liten när man såg den sist. Har jag fel när jag säger att dom har gjort en annan "otecknad" Alice i underlandet? Jag är inte säker alls. Men Johnny Depp var väl kung som vanligt och ja, det var en film värd att se. Inte för att jag betalade nått...

Efter filmen åkte vi hem i tre bilar som vanligt och satte oss framför tvn. Nu har Frida tvingat mig att måla mina tånaglar i den knallrosa färgen jag köpte. Det är tjejigt. Ska matcha naglarna imorron tänkte jag. Övriga planer får ni höra imorron. God natt

Vanilla Twilight


Jag ringde till Johanna men fick inget svar. Går kanske ner dit i helgen. Idag är en perfekt depp-dag. Det regnar och det är kallt. Jag fryser men äger inga sockor eller tofflor. Därför ska jag idag bege mig in och shoppa lite innan jag jobbar. Lunchen idag fick bestå av en omelett. Inget mer. Ska plocka ur diskmaskinen och vika barnens tvätt nu. Eller först ska jag googla LA. Ja jag är tvungen. Säger hejdå innan jag åker. Puss

Hej hopp

Gårdagen var en helt vanlig dag. Eller efter middagen åkte vi tillbaka till skolan för Nick skulle ha pianouppvisning. Alla elever visar ibland upp ett litet stycke som dom har tränat på. Den här gången var det kanske 20 stycken barn i åldrarna 6-8. Npgra var väldigt duktiga för att vara så pass unga. Kvällen spenderades framför American Idol och sen drog jag mig tillbaka runt halv tio. Kollar alltid på Cougar Town innan jag somnar. Och så skrev jag nog världens längst mejl.
Idag ska jag återigen försöka få tag på Johanna så jag kan gå ner till stallet, men vi får som sagt se hur det blir. Om det inte blir en tur ill stallet ska jag nog åka in till Target och Waömart idag igen. Lite saker jag måste köpa. Idag får jag min lön btw. Woho!! Sen ska vi nog gå och se Alice in Wonderland idag. Dom pratade om att vi skulle se den i måndags. Men det kan ändras. Hörs snart

Att köpa nya träningskläder gör det sååå mycket roligare att träna


Och annat är också roligt att köpa såklart...

Skärpet ska sitta såhär på klänningen:

Kommer bli fab!

Lisette, jag älskar min släkt för massa konstiga anledningar. Men mest för att vi är så snygga!


Hahahahhahahah vilken gudomlig bild på oss!!! Partykusiner är vad vi är!

God morgon Sverige

Det blev en sen sväng till Kohl's. Sprang genom Walmart och Target också. Ska tillbaka till dom två sista imorron dock. Har en inköpslista som måste bockas av. Innehåller knappt nå kläder alls. Mer städsaker och hälsogrejjer och skönhetsshit. men det tar vi imorron. Idag blev det som sagt två varv på min runda och sen träning här hemma som vanligt. jobbet var riktigt frygt idag för båda barnen krånglade. Nick skärpte sig efter ett tag men Alex var bara trött. Vi höll på sent och blev aldrig riktigt klar. Hon gav nog upp tror jag. Men man får skylle sig själv när man bara leker runt. Kollade lite på tv och läse en saga för Alex. Nu är jag riiiktigt trött och vill bara sova. Imorgon tror jag att jag sover en stund efter att som andra har åkt. Vi får se.

Och juste. SKulle vara nyttig och äta en sallad till middag idag. Vi åt på Joe's of Italy, ett italienskt ställe. Iallafall, det var den snuskigaste salladen jag har ätit. HD smakade och spottade ut. Så nu är jag hungrig, trött och har en konstig magvärk. Gaaahh, ibland är det jobbigt. Men bara 16 dagar kvar nu

Svar på tal

Morfar, Jag vet inte om vindruvorna är från trakten. Även fast det är vindruvsfält överallt här så är det inte riktigt säsong än. Mexikanarna är i full fart med att gallra alla fält. Men jag ska dubbelkolla imorron för säkerhets skull!

Kusin Vitamin, Osten är en del av landet. Men du kan komma undan det jag lovar. Eller så märker du inte av osten. Du kommer älska det OSTlandet, det gör jag. Men jag älskar Sverige ännu mer. Det har jag redan insett. Lilla landet lagom är alldeles precis lagom! Men som sagt, ost, inget måste!

Beslutsångest

Gårdagen var väldigt lugn. Hämtade som vanligt upp barnen vid 15.15 och åkte till kontoret och gjorde läxorna. Till middag åt vi kinesiskt och sen tog jag själv hem barnen. HD är i San Fransisco och HM skulle på ett möte. Väl hemma lekte vi lite och sen kollade vi på American Idol. HM kom hem och vi hade tvkväll. Dom åt glass och ost och kex. Jag åt vindruvor och drack vatten. Just nu kollar jag på några avsnitt Cougar Town och funderar på vad jag ska göra idag. Jag skulle kunna åka till Lindsay och äta lunch på hennes bakery. Eller så skulle jag kunna softa här hemma hela dagen. Eller så kan jag pka in till Walmart och dom ställerna. Vad tycks? Jag är mest frestad av att slappa men Jennifer (städerskan) kommer idag och då vill jeg helst inte vara hemma. Ni vet varför. Så vi får se. Borde åka till Lindsay men jag tror det blir Kohl's, Walmart och Target för min del. Ska ta en promenix först bara. Jobba gjorde jag på 10 min idag. Najjs! Jag hör av mig innan jag åker.

Dagens lunch

Osttortellini med kalkon.
Vindruvor till efterrätt.

Tisdag

Jag börjar dagen med lite Cougar Town och lite juice. Sen blir det en promenad med en bok i lurarna.

Jag gillar ackustiska versioner

Magen hälsade på igen

Sov nog inte många minuter inatt. Låg och vred och vända på mig i sängen och somnade aldrig. Vet att jag vaknade en gång att att en av katterna attackerade min dörr i ett försök att komma in. Då var klockan 05.47, yes 13 minuter innan klockan skulle ringa. Det var magens fel och det ville bara inte ge med sig. När det var dags att gå upp kröp jag typ in till Alex rum och la mig i fosterställning i hennes säng och kollade på medans hon fixade håret. Ålade nerför trappan och hällde i mig den äckliga körsbärsgeggan och gjorde iordning barnens lunchboxar. Dom fick själv plocka fram sakerna så jag kunde stå på samma ställe hela tiden. HD kom in i köket och vi pratade lite. Han ordinerade som vanligt lite sömn och jag lydde hans ord. Eller jag låg i sängen men kunde fortfarande inte sova. Och eftersom jag hade lovat Hanna att vi skulle shoppa vi var juag väl så illa tvungen. Städade huset och tvättade barnens och mina kläder och gjorde mig iordning. Idag tog jag på mig en ny kavaj jag har köpt designad av självaste Lauren Conrad från The Hills. Skitsnygg och den sitter som en smäck. Bild kommer upp imorron.

Jag hämtade upp Hanna och körde fel tre gånger innan jag hittade till mallet. Köpte två klänningar, ett linne, en bunt örhängen och en knippe armband. Mycket fint och billigt. För er som tycker att jag handlar mycket, jag handlar oftast billigt. Jackorna jag har köpt har varit dyrast. Men oftast gör jag inte av med mer en ett par hundra per shoppongtripp. Finns liksom inte så mkt annat att göra för nöje här. Ja man kan ju äta och gå på bio också.
På tal om mat så har jag en fråga till alla mammor som läser den här bloggen (såklart får man svara om man vet svaret utan att vara en mamma). Kan min mage krångla pga all dålig mat jag äter? Vi äter ju på resturang jämt och ofta blir det snabbmat. Kan min mage säga ifrån? Jag och Frida har iallafall idag börjat våra nya liv. Massor med motion och inget onyttigt. Inget fusk! Jag fuskade dock idag men jag kände inte för att krypa runt min runda. Förlåt. Imorgon ska jag dock börja. Ska gå två varv och då blir det typ 90 minuter. Sen blir det styrketräning hemma och sen ska jag ner till stallet om Johanna är hemma, vilket jag hoppas. Jobbade ju mycket idag så resten av veckan blir lugn.

Just nu pratar jag med Frida som varje kväll och njuter av lite svenskt skitsnack. Nattade Alex för ett tag sen och somnade nästan med henne. Så jag ska nog sova tidigare ikväll än tidigare. Men Fridis håller mig jämt uppe. Så jäkla dryg är hon :)

Nej nu är det dags för lite tandborstning och ansiktstvätt. Som varje kväll. Men god morgon för er och god natt för mig


Min kära vän Frida Carlsson

Todays trip

And we're off to Walmart.

Fortfarande bra

Min rygg gör ont och trädgårdskillarna kör nån maskin utanför min balkong. Men jag mår bra. Familjen är borta och jag njuter av att ha huset helt för mig själv. Idag är det Oscarsgalan, vet inte vilken tid, men tre tror jag. Då ska jag se den. Det måste man ju när man är här. Blir nog popcorn skulle jag tro. Har precis tagit mig en dusch och ska nog sminka mig så jag känner mig levande. Tss, eller inte. Guuud vilken seg helg. Men bara 19 dagar kvar till LA nu. Jag räknar ner. Jag känner att jag inte riktigt har något att skriva om. Är det något ni undrar? Något ni vill veta? Släng iväg en fråga. Dock så har jag en känsla av att det kommer bli noll. Aja, nu ska jag äte GirlScout Cookies och kolla på Cougar Town. Puss miss you

Jag mår bra

Eller jag har fått ont i ryggen nu istället. Har väl legat i sängen för länge. Min säng hemma i Sverige är mycket skönare. Go IKEA!! Iallafall så har jag precis fått i mig lite frukost. Jordgubbar doppade i choklad. Mhm!! Okej jag åt lite flingor också. Familjen har åkt iväg på lite familjenöje och jag funderar på hur jag ska spendera dagen. Ska nog smsa Hanna och se hur hon jobbar. Kanske kan åka iväg och shoppa senare eller så kanske vi kan gå på bio. Vi får se. Ska nog höra av mig till Myra och Mellie också. Jag är inte sjuk idag, woho!! Nu ska jag nog ta mig ett bad snart tror jag. Ha en fortsatt trevlig dag

Jag mår inte bra

Jag har i stort sett sovit hela dagen. Har gått på Alvedon och nått flytande med körsbörssmak. Jag gillar inte saker med körsbärssmak. HD tycker jag ska börja äta av barnens vitaminer. Hjälper det? Ska nog dricka lite mer sån snart och sen fortsätta sova. Jag fryser och är yr. Kan typ inte gå. Kul att jag har spenderat dagen i sängen. Social!! Jag som skulle gå på bio med Hanna. Skulle suttit fint. Sitta ensam i en bil i 30 min och sen springa ut från biografen stup i kvarten. Woho!! Nej nu vill jag inte skriva nått med. Magen gör sig påmind och det är jobbigt med ett stort hus. Så långt till köket och medicinskåpet. Jäkla skit!!

Den osminkade verkligheten

Jag har nog fått magsjuka. Har sprungit som en galning mellan mitt sovrum och toaletten hela natten. Jag har ont i magen, känner mig yr och alldeles svag. Det är liksom jobbigt att gå nerför trappan. Fick tvinga i mig själv en bagel med creme cheese, blääm det gick sådär. Nu dricker jag nyponsoppa men ska strax gå över på blåbärssoppa och avslagen cola.

Igår kväll åt vi mat här hemma. Pasta och kättfärssås. Vi kollade på en film som var ganska bra men som namnet på försvann direkt när vi stängde av tvn. Då bagev jag mig upp på mitt rum och woho, köpte en flygbiljett till Los Angeles. Jag åker fredag den 26 mars och kommer hem söndag den 28 mars. En härlig weekend ska det bli. Förövrigt så håller jag och Frida på att planera resten av våra resor. Kommer bli grymt. Speciellt en!! Eller alla kommer bli hur roliga som helst, men ni kommer fatta sen. Dock så vet jag inte när den blir. Det får vi se. Men vi har nog 5 resor planerade. Och sen ska vi flyga till varandra lite då och då förhoppningsvis.

Nej nu ska jag leta upp en hink och kolla på en välbehövlig film. Låter kul va?

Okej såhär blev det då

Jag har inte varit ner till stallet. Fick inte tag på Johanna så jag städade järnet här hemma istället. Nu är Nicks rum rent från golv till tak. Likaså är tvrummet, mitt rum och toaletten min. Känns bra. Sorterade Nicks leksaker och lagade det jag kunde laga. Tex den här ormen... hahaha. Lagade också nån form av rymdfarkost eller så. Lite svårt att tyda.


När jag ändå hade nål och tråd redo så passa jag på att laga min jacka lite grann. Den gick ju sönder när jag tog första steget utanför Forever-butiken och jag fick inte byta. Men jag orkade inte så allt. Alla sömmar är trasiga så jag måste sy hela insidan av jackan typ. Inge svårt med det är tråkigt. Vad gjorde jag sen? Jo jag har fotat alla inköp jag har gjort den typ, senaste veckan.

Fredag är den dagen jag gillar bäst

Solen skiner och fåglarna kvittrar. Familjen hade en riktig mysmorgon med tvtittande (medans jag sprang fram och tillbaka mellan garaget, diskmaskinen, tvättmaskinen och barnen rum. Men hey, det är mitt jobb). Lite sent åkte dom iväg och jag gjorde mig som vanligt en ostomelett. Till det drack jag mina vitaminer som varje morgon. Nu ska jag bädda sängen och städa klart däruppe. Sen ska jag ner till Johanna och stallet!! Woho! Och idag är det ju fredag, det innebär troligtvis bio och middag ute (ja vi käkar ju ute varje dag, men iaf). Sen får jag lön! Yes! Från förra lönen har jag inte tagit ett öre så jag är rik nu. 400 dollar att spendera på vad jag vill. Det är typ 3000. Men jag ska nog spara typ allt. Vill hellre shoppa järnet och leva lyx i Hollywood. Låter najjs va?! Hur har ni det hemma? Snö? Kallt? Aww tråkigt för er. Jag mår bra idag, märks det?


Sorry, jag råkade bara.

I'm a loser in love


Gaga for president...

Bubbledream

Det blev en bra dag. Jag fixade mycket med Alex rum och det uppskattades. Läxorna fixade vi på ett kick och middagen intogs på Denny's. Lite mer frukostställe. Jag hade typ varma mackor med ost, turkey och bacon. Med fries till såklart. Frågade HD om LA och yey, LA here I come! Sedan har jag kört race hem med Alex samtidigt som jag sjöng högt med Lady Gaga. Väl hemma intogs det popcorn framför American Idol (inspelat från igår) och jag och Nick valde kläder för imorron. Nu har jag mitt vanliga kvällssnack med Fridis och vi planerar vår upcomin' weekend. Ska få träffas!!!! Woho! Skulle kunna träffa henne vart som helst och vi skulle ha sjukt kul. Men nu blir det Hollywood för oss. Gonna make it unsafe! Den som inte tycker att det här är en bra dag, räck upp handen... Nattis

Btw

Så har mitt läsarantal ökat rejält. Har nu mer än tio gånger så många läsare som jag hade förr. Gillade ni inte bloggen förr? Jag förstår inte skillnaden? Heh... Jag blir fortfarande lika Glad för kommentarer. Eller jag blir nog ännu gladare nu sen min downperiod. Puss

Fixfix

Idag har jag verkligen jobbat. Alex rum är nu klart och likaså mitt badrum. Nu började med Nicks rum också men hinner inte klart. Det får jag göra imorron. Sen ska jag fixa tvrummet också. Nu när vi har tagit bort (nästan) alla leksaker så finns det massor med plats. Får se hur det blir. Ingen promenad blev det iallafall. Lite segt men jag kände att jag inte kunde lämna rummen som stora bombnedslag. Inte mitt jobb att stöka till.
Nu har jag tryckt i mig lite lunch. Det blev en avokado och lite pasta. Fick duga idag. Nu är det bara en timme till jag ska dra så duschen kallar. På återseende!

Sol = bra tecken

Idag hoppas jag på en bättre dag än igår. Solen lyser och jag har redan jobbat lite. Sitter här i köket och har precis ätit en perfekt ostomelett med katterna på varsin stol bredvid mig. Nu ska jag mejla lite och sen jobba lite mer. Harde tänkt försöka få till en promenad snart också eftersom det inte regnar. Det är mycket jag vill göra. Men som sagt, jag har 6 timmar på mig innan jag måste åka. Vi hörs snart

Another day

Jag mår bättre. HD kom hem och vi hade ett bra samtal. Äter nog middag med honom imorron så då kanske jag frågar om LA. Måste vänta på bra tillfälle liksom.
Sötaste saken hände alldeles nyss. sitter och skriver i sängen och Scarycat ligger här bredvid. Helt plötsligt lägger katten sin tass på min hand och bara höll den där. Hur sött som helst ju. SOm för att säga att allt är okej, du klarar det här.

Men efter att ha haft den troligtvis jobbigaste dagen sen jag kom hit så ska jag faktiskt unna mig lite chips och en bra film såhär på kvällskvisten. God natt för mig och god morgon för er

I can't do this

I can't do this I can't do this I can't do this

I need to do this

Tre små ord

Även fast min dag började på sämsta sätt, blev sämre, blev sämst så gav jag inte upp. Det har kommit lite tårar idag. Det tänker jag inte undanhålla. Men efter att ha skjutsat Astrid så kom jag hem och sa åt mig själv att skärpa mig. Jag satte igång med mina nya projekt här hemma. Jag ska dels få iordning Nicks nya rum. Sen har jag Alex nya rum. Mitt rum är fortfarande inte helt färdigt (inte mitt fel) och så måste jag fixa på toaletten. Helt plötsligt fick jag 100 mer hyllor att ställa saker på och en hel låda med massa gottis från Astrid. Som att ärva från en storasyster bara det att jag ärvde resterna från hennes liv här. Allt för att göra mitt live bättre såklart. Astrid, eller Astrids mamma (som jag vet läser :D), jag snodde apan från Astrids rum och satte den på min säng. Nu kommer jag alltid ha henne här som stöd. Hon vet att jag kommer klara det, då borde väl jag veta det också. Sen fick jag också lite telefonstöd från Frida och Annapanna. Äntligen fick jag tag i henne! Jag och Fridis planerade iallafall den uppkommande helgen i hennes kvarter, Hollywood ladies! Allt jag måste göra nu är att prata med HD och HM. Det blir troligtvis imorron.
Men tillbaka till jobbet, jag jobbade stenhårt med Alex och hennes läxor och hon lyssnar mycket bättre när man varvar med lite tjejsnack. Ett hett tips alltså! När vi kom hem och Alex drygat klart med duschen så stannar hon helt plötsligt upp, kollar på mig och säger "I love you". Tror ni jag smälte? För trots alla motgångar man har i livet så finns det alltid små ljuspunkter som får en att hålla fast. Även om det bara är tre små ord... Godnatt

Nystart

Nu ska jag flytta in i mitt rum på riktigt. Och så ska jag ställa iordning Alex och Nicks rum också. Dom får ett varsitt nu när Astrid har åkt. Jag fick ärva alla hennes grejjer så jag är lite lycklig iallafall! Det får väl bli nån form av nystart tror jag. Wish me luck!

Tomt

Jag är livrädd!! Att vara själv här är värre än skydiving. Trust me I know!

Today is a sad sad day

Astrid åker hem imorgon, tisdag, och I am having a hard time. Min bästa kompis här borta ska åka hem till kalla Svedala och till er samtidigt som jag är kvar. Det kommer bli jobbigt. Det är ju nu mitt år börjar på riktigt. Nu ska jag vara ensam i cirka 10 månader innan den nästa au pairen kommer hit. Och nej, jag ska inte förlänga mitt år. Jag ska åka hem, skaffa mig ett jobb och en lägenhet och börja leva livet på riktigt. Det här som jag lever nu är bara en fantasivärld.
För att lindra det tomma i mig håller jag på och kollar på flygstolar till LA. Den 26 mars drar jag dit och spenderar helgen med min andra hälft här borta, Fridis. Ska bli kul. Vi har redan börjat planera vad vi ska göra. Ska krypa ner under täcket och hitta en flygstol nu bara. Good night and sleep tight!!

American Idiot

Och så lite andra bilder från mördarveckan


Det kanske inte ser ut att ha varit så jobbigt. Men mördarvecka var ordet. Det är faktiskt jobbigt att befinna sig i samma hus som fyra barn i några timmar. En ska kissa, en grinar, en springer runt och en är sur. Men ny vecka och nya saker att ta tag i nu. Nu taggar jag Los Angeles om en månad!

Utsikten från mitt tak


Anledningen till att vi var upp på taket var för att vi skulle fixa usbkabeln till internet. Svenska flickor kan!

Varning för fladdrande kinder

Jag har hoppat fallskärm!! Det kommer dröja länge innan jag slutar prata om det. Men förstår ni. Jag har liksom hoppat fallskärm. Blyga lilla mesiga jag har slängt mig ut från ett flygplan. Och det var så sjukt jävla äckligt häftigt (förlåt för språket men det finns inget annat sätt att uttrycka känslan jag har) och jag bara måste göra det igen. Känslan man får när man faller fritt ner mot marken går inte att beskriva. Adrenalinet pumpar runt och man kan inte få nog. Sen när man flyger runt i fallskärmen så är man så lycklig och vill bara upp igen. Utsikten är fantastisk och de minuter man får däruppe flyger (hehehe flyger) förbi. Men just den sekunden när man hoppar ut ur planet måste vara bland det äckligaste jag nånsin gjort. Magen vänder sig uppochner hundra gånger och det finns liksom ingen återvändo.
Jag har inte fått nån fason på filmen än så ni får nöja er med biler. Men en bild säger väl mer än tusen ord...

Angående min snygga gröna sopåkardräkt: Nej det går inte att vara snygg när man hoppar. Carolines hopparkille frågade om hon ville ha en dräkt och hon sa nej. Astrid blev aldrig tillfrågad och min hoppkamrat gav mig den och sa åt mig att ta på mig den bara. Men vafasen. Ska man hoppa så ska man väl göra det fullt ut. Och jag slapp faktiskt landningsmärken på mina kläder.
Angående min hoppkamrat: Vi kliver in i rummet med alla grejjer och blir uppropade efter våra nummer. Carro får hoppa med en australienare på kanske 25 år. Astrid får hoppa med en annan kille på typ 25. Och så jag då. Jag får hoppa med morfar på 60 bast. Hahahahaha vi dog av skratt. Men vafasen. Om man är gammal måste man ha hoppat länge. Mer erfarenhet och blablabla. Jag frågade efter hoppet hur många gånger han hade hoppat. 17500 ungefär!! Helt sjukt! Jag fick faktiskt styra fallskärmen själv också.
Angående min kameraman: Jag hade från början bara tänkt ta bilder, så det var det jag betalade och bad om. Min kameraman kliver fram, typ 45 bast. Vad fan är det här tänkte jag. Morfar och farfar typ haha. Carros kameraman tog mest bilder på andra och Astrids kille tog bara lite bilder. Min kamerakille, Cory Hall, han filmade allt fastän jag inte hade bett om det. Och snacka om att min film blev grym. Jag var ju tvungen att köpa den. Hela filmen igenom är jag skräckslagen och det är så sjukt roligt.
Sammanfattning: Att hoppa i en snygg grön sopåkardräck med morfar och farfar visade sig vara det bästa som kunde hända. Jag hade så sjukt rolligt och Cory och morfar var asbra! Ni måste hoppa fallskärm!!

     
Förlåt för så många bilder. Men ni måste verkligen förstå hur kul det var. Och jag kan säga det, det går inte att vara snygg när man hoppa fallskärm.

Gotta live like we're dying

Hej hopp. Jag har hoppat fallskärm och jag lever. Dock är jag sjukt trött och katten står på tangentbordet. Imorron kommer massor med bilder och förhoppningsvis också filmen på mitt hopp. Om jag får det att funka. Nått konstigt format som youtube är lite småkinkig med. Jag ska göra mitt bästa. Men om jag inte lyckas så finns filmen som beställningsvara.

Medans ni väntar kan ni lyssna på den här låten. Förra American Idol vinnaren. Bra låt! Jag har så mycket adrenalin nu alltså! Puss


Ps. Att Kris Allen ser ut som en supersnygg blandning mellan Martin Stenmark och Freddie Prince Jr. gör inte saken värre.

Lördag del 4

Det räckte bara med att hoppa ur bilen hos Lindsay och jag kände mig redan felklädd. Så jag hoppade snabbt ur klackarna och tog på mig mina sneakers istället. Då smälte jag iallafall in lite mer. Amerikanare klär inte upp sig på en fläck för att festa. Jag är mer uppklädd till vardags än vad dom är på fest. Här är det jeans, hood och boots typ. Men nu vet jag iallafall hur jag ska se ut hädan efter. Jag tänker inte klä mig som dom men det blir inge kjol mer för mig tror jag... Jag som älskar svarta kjolar. Typiskt!! En annan tråkig sak är att amerikanarna inte alls festar som oss svenskar. Enligt alla amerikanska människor så är vi crazy på fest. Men vi sa att är det fest så är det. Hahaha. Dom ska få bli bjudna på svenskfest här hemma sen.
Angående muggarna så hade vi röda. Men folk gick även runt med flaskor och drack ur. Men istället för att dricka ur glas dricker dom ur plastmuggar. Så var det med det. Men vi hade ingen ölkagge. Tack och lov. Blää!

           
Är det fest på landet så är det!

Jag hade iallafall jätteroligt och träffade äntligen på en massa folk i min egen ålder. Även fast Lindsays 14-åriga syster med kompis var med och hennes mamma med väninnor. Men det var härligt. Typiskt amerikanskt och det är väl det som är meningen?

En tråkig sak med att festa i USA är att festerna slutar runt 01.00 kanske. Iallafall fester häromkring. Kanske är vi svenskar totaly crazy?

Josefine Glad

Det är nu det händer!

RSS 2.0