Kvällshälsning

Nu är jag tillbaka i Uppsala och har spenderat kvällen med lite plugg och lite serietittande. Följer ju ett antal serier så ibland blir det pluggpaus för lite tittande. Och det är nog mer behövligt än vad jag tror. Nu ska jag betala räkningar och sen sova. God natt!

Repris

Jag bjuder på den här gamla godingen som ni kan få njuta av medans jag själv njuter av mat och sällskap i Norrsundet. Sorry mamma men det finns inget godare än mormors mat.
 
Så klicka HÄR och kolla och njut när jag hoppar fallskärm!

Home sweet home

Jag är hemma i Gävle över helgen. Ska träffa familjen lite och äta mormors goda mat. Det kan hända att uppdateringen är lite låg men det är ni ju vana vid så det kanske inte gör nått... Jag hoppas iallafall att ni har en trevlig helg! Nu ska jag krypa ner i soffan och kolla på tv med pappa, syster och pojkvän. Mys!

Kanske lite dumt...

Jag har lämnat ut min cykel till Nina så hon skulle kunna ta sig till en fest snabbare. Jag har lab 08.15 imorgon. Tror ni jag kommer få tillbaka den i tid?

Elisabeth

Mamma ringde tidigare idag (eller igår egentligen eftersom det är efter midnatt) och grattade mig. Jag hade tydligen namnsdag. Det var Elisabethdagen och det innebär att i stort sett halva min släkt har namnsdag. Gammelmormor, mormor, mamma, syrran, jag och en av mina kusiner heter alla Elisabeth. Även farmor gjorde det. (Som ni kanske räknat ut så kommer jag definitivt att döpa min framtida dotter (om jag får en sån) till Elisabeth.) Så imorgon när vi ses kan ni säga grattis i efterskott! Eller inte, kommer nog ha glömt min namnsdag då...

Funderingar

Det går inte så bra som jag vill i skolan. Fick tillbaka två ordinarie tentor idag och är underkänd på det ena. Den andra klarade jag preciiiiiiiiis. G är väl G såklart men lite mer marginal vill jag gärna ha nästa gång. Och såklart så är det ännu en omtenta att göra. Vet verkligen inte om det här är det jag är menad att göra. Ska man ha såhär svårt för nått man verkligen vill? Vill jag ens det här? Så svårt att veta och så jobbigt att tänka på. Alla säger att jag inte ska ge upp men det är så nära att jag gör det. Har dock lovat att ge det minst ett halvår så jag har några veckor kvar. Kanske måste ge det ännu längre tid, vi får se.
 
Så många frågor och så många tankar. Vad jag inte har är svar. Uppenbarligen!
 
Har ännu inte fått tillbaka omtentan jag gjorde i lördags. Vette tusan om jag klarade den. Tvivlar så mycket på min kunskap och mig själv just nu. Om jag inte klarade den blir det en jobbig månad framöver. Eller det kommer det bli ändå med kemikursen jag har nu och omtentan i matte som kommer vara tre dagar efter. Kemi har aldrig varit mitt ämne så dte hade varit skönt att bara kunna fokusera på den, men det går inte nu. Jag kommer få jobba så hårt. Mycket hårdare än jag gör nu.
 
Kanske är det min studieteknik som är fel. Måste förbättra den och sätta bättre pres på mig själv. Sätta striktare riktlinjer i mitt liv och lägga upp en bättre planering. Säga nej till mer saker (och läsa mindre bloggar...) så jag kan plugga mer och fokusera bättre. Jag måste bli bättre helt enkelt.
 
Det är lite det jag funderar på såhär innan sovdags...
 
Så bekymmerslös som jag var när den här bilden togs vill jag vara igen

Fy skäms!

Det är inte ofta jag engagerar mig i politiska frågor eller säger saker om det, men så här gör man bara inte. Jag vet att jag inte är tillräckligt insatt för att säga något utan ger istället denne man och detta parti ett mentalt finger och säger fy! Fy skäms! Sådär säger man inte!
 
 
http://www.expressen.se/nyheter/sd-toppens-attack-skit-i-den-lilla-horan/

Silverfiskar

Sen jag flyttade in här för snart tre månader sedan så har jag haft daglig kontakt med silverfiskar. Både i badrummet och i köket.  I köket älskar de att härja runt på min skärbräda av trä där jag brukar bre mina mackor etc. Ruskigt äckligt! Så förra veckan fick jag nog och hörde av mig till min hyresvärd. Blev hänvisad att ringa själv till Anticimex och det gör jag nu. Sitter i telefonkö och väntar. Nu j*vlar ska de få de små snuskisarna!

Hemmaman

Älskling var så gullig när jag kom hem från skolan idag. Han hade bäddat sängen, städat och diskat, och så satt han vid skivbordet och pluggade. Sötnos! <3

Måndag igen då

Hemma från skolan, dags att ta tag i det där pluggandet nu då. Jag ska börja från början tänkte jag, då lär jag mig alltid bäst. Idag ska jag gå igenom några föreläsningar från förra veckan. Freddie är fortfarande kvar också så det är en bra dag. Yey!

Söndag

Tentan kändes bra! Fick hjärnsläpp vid ett tillfälle men förhoppningsvis ska det inte göra något. Efter tentan igår så städade jag lite och tvättade och sen slappade vi hela kvällen.
 
Idag fick vi kliva upp tidigt för vi skulle följa med Fredriks familj på kalas i Enköping. Vi fick middag och tårta och spelade lite spel. Det var trevligt. Väl hemma igen så stack vi iväg och köpte kebab och har sen dess sett en massa serieavsnitt och film. Har knappt öppnat en enda bok den här helgen och det har varit riktigt skönt. Har inte varit ledig en helg sedan jag började plugga. Ligger efter lite men det får jag ta ikapp i veckan som kommer istället. Just nu njuter jag av en härlig söndag med min pojkvän. Vad gör ni ikväll?

Finslipning

Efter en bra dag i skolan och en mysig eftermiddag med min pojkvän så ska vi plugga några timmar. Jag har tenta imorgon och det är dags att finslipa på kunskaperna. Blir en tidig kväll för mig då jag ska vara på Polacksbacken vid 9 imorgon. Vill vara utvilad och pigg så jag kan prestera bra. Vi hörs sen!

Torsdag

Duggan imorse gick bra. Det var åtta frågor och de flesta var skrattretande lätta. T.ex. "Vad ska du ha på dig när du laborerar? - Labrock, tuggummi, linser eller labglasögon. Två alternativ är rätt". Hmmm tuggummi? Men sen fanns det lite klurigare frågor också. Man funderar ju alltid lite extra när det är ett tvång på 100% rätta svar för att få labba. Då blir iallafall jag alltid lite osäker på mina svar. Men jag ändrade ingenting utan kör som jag alltid har gjort. Litar på magkänslan, det första svaret är oftast det rätta. (På LOA-tentan satte jag mig och tog en funderare på alla svar och ändrade lite innan jag lämnade in. Såklart fick jag fel på alla jag hade ändrat svaret på och kuggade tentan. Så från och med så tänker jag bara lämna in när jag är klar. Det har fungerat de tidigare 13 åren i skolan.)
 
Dagens föreläsning blev inställd också. Så vi slutade 12 och det var skönt. Har massor jag vill hinna med idag innan älsklingspojkvännen kommer hit. Tog en skön lunch framför ett avsnitt Desperate Housewifes och nu är det plugg som gäller. Ska gå igenom några gamla tentor och sen räkna lite ikväll när Fredrik är här. Låter som en bra plan tycker jag.
 
Vi hörs ikväll! Kram så länge.

Det löser sig

Ringde till bokhandeln imorse, det är fixat! Jag ska hämta ena boken imorgon och den andra på måndag. Minus 908 kronor på kontot. Älska alla dessa 7.5 poängskurser som tvingar dig att lägga typ 1000 kronor på litteratur för kursen som pågår i cirkus en månad. Men that's life, kan ju sälja dem sen.

Har iallafall börjar ett nytt liv. Jag har börjat träna. Gymmade med Nina i måndag och tisdags och idag tog jag mig ensam (!) till gymmet och tränade lite. Det ni! I tisdags gick vi faktiskt till gymmet innan skolan. Det ni igen! Men jag är verkligen en sån där periodtränare. Jag börjar och är supertaggad och tränar flera gånger i veckan. Sen dör det ut. Men jag har gett ett passerkort och en nyckel till Nina så om jag säger nej för mycket kan hon komma hit hem och släpa mig till gymmet. Det borde fungera. Vad tror ni?

Jag har också pluggat som en galning. Vi läser just nu Allmän Farmaceutisk Kemi med Läkemedelsinriktning. Det är en massa litteratur och imorgon är det en säkerhetsdugga så att vi får komma in i labbet och börja labba. (Dugga=Litet prov.) Sen har vi seminarier med räkneövningar att göra också. Och som grädde på moset har jag en omtenta på lördag. Ja jag fick inte godkänt på min allra första tenta. Det sög just där och då när jag fick resultatet men jag smälte det ganska snabbt. Gör om gör rätt liksom! Känner mig sugen på att bara gå dit och köra, vill bara klara det!

Men det bästa är att världens bästa pojkvän kommer hit imorgon. Då bli det god mat och mysiga filmkvällar och som jag har längtat. Dags att sova nu så morgonagen kommer snabbare. Önska mig lycka till på duggan! Puss och kram skumbanan!

Dundertabbe

Jag gjorde precis världens tabbe. Skulle beställa kurlitteratur från ett ställe här i Uppsala och vill hämta ut böckerna i butiken på torsdag, så jag får dem snabbare. Så valde jag såklart fel alternativ och nu blev det att betala mot postförskott och få böckerna skickade till fucking Flogsta om över en vecka. Grundsumman är 908 kronor plus postförskott 50 kronor plus frakt på 95 kronor. Bara fel! Jag blir så less!! Gör om och gör rätt!

En liten tanke

Tänkte på en sak i torsdags när jag satt och skrev min statistiktenta. Det här är ord som i stort sett aldrig kommer ur min mun men nu kör vi.

Jag skrev alltså en statistiktenta i torsdags. 14-17 höll vi på. Ganska perfekt tid faktiskt för en tenta för man kan sova ut och sen bara gå hem och nästan dö efteråt eftersom man är så slut i huvudet. Sen hinner man också äta både frukost och lunch före och direkt efter blir det middag. Under tentan har jag med mig lite smått och gott så jag håller sockernivån på topp och i torsdags hade jag med mig en banan. Det är nu det kommer. Jag satt där på tentan, 15.30 och tyckte det blev dags att äta banan. Bredvid mig satt en kille som såg att jag började skala bananen. Tror ni inte att han kollade på mig hela tiden när jag åt min banan. Vad är det med killar och bananer?! Det är en jäkla frukt! Jag blir så irriterad. Ville nästan kasta bananen på honom istället för att äta den. Men jag gjorde inte det. Jag åt den istället, rakt av, mitt framför honom, eftersom det är en frukt. Jag <3 bananer!
 

Det var en månad sen sist

Hej allihopa! Nu har det varit på tok för tomt här ett tag. Till och med mamma har sagt åt mig att det är dags att skriva en rad. De senaste veckorna har varit crazyfyllda med plugg och en massa annat. Sen vi hördes sist har jag betat av tre tentor, en födelsedag, ett besök till Gävle, en ambulansfärd till sjukhuset, en fest av dess like, flera besök hemifrån och så såklart åtskilliga timmar med plugg. Tanken är att jag lite snabbt ska fylla er in i vad som har hänt, lite ingående men ändå översiktligt. Sounds good?

Men nu ska jag hoppa på cykeln och åka till Ica Väst i Flogsta. 3 mozzarella för 15 kronor kan man ju inte missa. Sista dagen idag! Jag återkommer med ett inlägg i eftermiddag/ikväll. Har en liten fundering jag gärna vill dela med mig av. Hörs sen!

Josefine Glad

Det är nu det händer!

RSS 2.0