Helgen alla vill ha

Fyfan vilken jävla rolig helg jag har haft! Jag är totalt jäkla slut så jag ska lägga mig i sängen och kolla på en film bara. Jag har massor av bilder men dom kommer upp imorron. Hoppas ni har haft det lika roligt som jag. Puss på er.

Bättre bilder på mina skor

Svenska brudar

Jag har haft girls night med Anna. Sushi och bio. Det gillar vi. Vi såg Sex And The City 2. Asbra!! Den måstw ni se allihopa. Jag och Annis var överens om att den var nog bättre än ettan faktiskt. Kläderna är ju att to die for liksom också. Aja, slänger upp några inlägg imorron. Bla om hur jag jobbar nu och sådär. Nu ska jag krypa ner i min sköna säng och läsa lite. Imorgon ska jag sova länge! Och sen sola hela dagen. Yes! Nattis!

"Girl you have some serious heels to walk in!"

Så sa Alex när jag visade henne mina nya skor jajg köpte idag. Och jag som inte ens använder klackar. Jag är den där tjejen som drar på mig miona ballerinas när jag ska ut och partaja. Om jag nu köper klackar så blir det basatanta säkra jävlar som är omöjliga att inte tappa balansen i. Nu blev det tvärt om. Gott folk, beskåda mina nya älsklingar! (Som förmodligen kommer anvädas som prydnad...)

Bilden är inte så bra jag vet. Ska fota bättre imorron. God natt

Och så grät jag lite

Han vann! Lee vann American Idol 2010! Jag blev så glad att jag började gråta. Hallå varför?! Jag skämdes nästan. Har aldir varit så insatt i Idol hemma. Aja, nu väntar jag med spännings på plattan. Yey!!

Hej vadå, jag är inte arg på allt och alla?!

Jag är alltid uppe för länge. Alltid. Nu var det bloggens fel. Och jag har fått ett myggbett tror jag. Min fot kliar nå fruktansvärt. Och min höft gör ont. Ocn min nacke. Och håret är i vägen. Tror det är dags för surpuppan att sova. Signing out!

Jag köper tom inredning

Köpte två välbehövliga saker till mitt rum. En spegel, så jag slipper springa ner till HM och HDs sovrum och kolla in hur jag ser ut. Och sen en lampa till min säng/sängbord. Har tröttnat på att ligga med taklampan eller ficklampan och läsa varje kväll. Spegeln gick på 5 dollar och lampan på 12. Klippklipppiklippklipp!!

Ja rosetter är fortfarande grejjen. Varför ändra på nått så bra och fint?

Sista dagen i frihet - då shoppar jag

Nu börjar barnens sommarlov och då måste jag börja jobba som en vanlig au pair. 8-17. Så jag tog en tur på CVS/Pharamsy, Walmart och Target. Jag fick med mig massa saker. Sånt som man måste ha och sånt man inte måste ha. Men allt är sånt jag vill ha!

Jag vet att bilderna är kassa men vad ska jag göra? Dom blir alltid bättre på dagen. Nu är det mörkt och mysigt här i grottan*.




*Grottan är mitt rum.

Minishopping i SF

Jag ska sluta lova saker

För det blir ALDRIG som jag vill när jag lovar. Jag lovade er en film från kryssningen, jag har fixat den, men nu vill inte Youtube samarbeta med mig. Jag blir galen!
Och Hanna vill shoppa imorron för hon är ledig, men mina barn har nog halvdag i skolan så då hinner inte jag. Jag blir så trött!
Plus att jag är förvirrad angående Vegas. Vet dom om att jag ska vara ledig? Måste kolla upp det. Men åhh jag vill inte nu! Gahh!

Livet är så himla jobbigt!

Sweden vs. Germany

Nap

Nu ska jag sova en stund. Jag orkar knappt hålla ögonen öppna. Sova och sen duscha och sen sticka. Jag slänger in ett inlägg innan jag sticker.

That's how you do it son

Övriga bilder från förra helgen

Tigern och pandan

Förra helgen i San Francisco blev det lite kallt. Så vi köpte oss en varsin mössa. (Eller jag köpte två, men en var en vanlig svart bara.)

Inte min vanliga träning

Idag ville jag inte träna på förmiddagen. Så istället har jag spelat fotboll, kickboll, basket och foursquare. Det var jobbigt! Så nu ska jag kolla på Gossip Girl och sova. Uhh snart får barnen sommarlov...

Hej hopp flummig kryssning

Ja i lördags var jag som sagt på au pair kryssning i San Francisco. Jag och Hanna var sena som vanligt till tåget så Melly fick vänta ett tag. Men vi kom i perfekt tid till kryssningen och allt var på topp. Lite för blåsigt för min smak men vad annat kan man vänta sig i SF.

Vi klev på båten och dog lite inombords. Det var samma sorts båt som vi hade när vi skulle till Alcatraz. Skabbig och inte precis nån båt som man vill ha partykryssning på. Så humöret dog direkt. Inte fanns det nån mat heller. Man kunde köpa varmkorv för 3 dollar. Dyrt! Så jag och Hanna samlade ihop en bunt ballonger och flamsade runt hela kvällen. Vi räknade minuterna tills vi fick gå av båten. Kanske inte så bra?

Ja det kommer komma upp en film också. Vi har kul Hanna och jag! Inte mogna på en fläck, men vi är roliga!

Me and the Golden Gate Bridge

Förra helgen körde vi över den på nattkröken.

Den här helgen åkte vi under den på kvällskvisten.

At Hannas' place

Gardagen var, hmm, annorlunda. Far berätta mer ikväll. Är hemma hos Hanna nu. God natt pa er!

Lite morgonsång är alltid bra

Jag jobbade två timmar imorse. 8.30-10.30. Det tyckte jag var lite jobbigt. Men så pratade jag med Melly och hon ska jobba 7 timmar idag, innan kryssningen. Så jag insåg då snabbt att mitt jobb inte var så jobbigt trots allt. Det enda jag gjorde var att äta frukost med familjen, ge Alex frukost när hon vaknade och sen kollade hon på tv medans jag och Nick byggde lego. Samtidigt som vi hade den här låten på repeat och sjöng för full hals.

Innan jag somnar...

Tänkte jag berätta att jag har hittat den första snygga killen i Lodi. Han jobbar som servitör på en hamburgeria. Är det där ni kommer hitta mig och Hanna sen? Troligtvis inte, vi äter inte hamburgare. Men hey, utanför kommer vi stå!

God natt Amerika

Idag är det fredag

En sak jag tycker är lite tråkigt med att jobba kväll är just precis att man missar fredag kväll. Hemma var det alltid partydags när det var fredag. Så man visste att helgen äntligen var här. Jag saknar att partaja hemma i Gävle. Eller saknar väl inte Gävle men jag saknar sällskapet. Med rätt sällskap blev vilken dag som helst en partydag. Den här dagen ska jag jobba som vanligt dåe. Sen imorron blir det jobb på morgonen och sen San Francisco på kvällskvisten. Vi ska på partycruise med 230 au pairer. Vet inte ens varför jag tackade ja till att hänga på. Eller pinsamt nog så var det jag som drog igång det hela. Fast jag hade ju som tanke att vi skulle dra dit på lördag morgon, shoppa, kryssa, bo på hotell, turista och sen åka hem söndag kväll. Blev inte så dock. Aja, jag tänker åka till SF och fira midsommar i vilket fall som helst. Det är om en månad ungefär! Nu ska jag ner till stallet. Pusshej

This time baby I'll be bulletproof

Evening in CA

Passar på att njuta av att ha hela huset för mig själv. Brieost, kex, chips, guacamole, dipp och iste till en bra film. Mhm, life is good!

Run Forrest, run

Efter att ha handlat en randig pyjamas gick vi till Pier 39 för att turista ännu mer. Vi gick där och letade skor åt Carro, som fortfarande var barfota, och så vart det dags för lunch. Vilket ställe är bättre än Bubba Gump? Ni vet, Forrest Gump?!

Vi är turister och vi gillar det

Upp och hoppa klockan nio dagen efter. Jag smög runt och försökte att inte väck dom andra. Carro, hon klampade runt i ett par klackar för hon tappade sina skor dagen innan. Till slut blev vi färdiga och stack iväg till Starbucks för lite frukost. Sen började färden in mot San Francisco och till dagens första stopp, Alcatraz. Carro hade glömt GPSen så hon fick köra på känsla. När vi hade kört genom hela Sa Francisco, som för övrigt verkligen är upp och ner, och tiden för när våran förja skulle gå så såg vi plötsligt fängelset på ön ute i vattnet. Vi parkerade i första bästa parkeringshus och började springa längs kajen. Vi insåg strax att vi var på helt fel sida och att våra fem minuter till avgång inte skulle räcka till. Vi började gå, Carro utan skor då såklart, och cirka 30 minuter senare kom vi fram. Båten hade såklart gått men vi ställde oss i nån stand-by kö till nästa båt. Nästa båt fyllldes på med människor från en kö som aldrig verkade ta slut. Men yey, vi fick kliva på tillslut. Det var kallt och blåsigt så vi satt inne nästan hela färden. Utom när vi gick ut för att fota. Jag bad Carro fota mig med Alcatraz i bakgrunden. Det blev såhär:

Fin bild va?!

Jag tänker inte berätta så mycket om själva besöket på Alcatraz. Dels för att jag tycker att det är skitintressant och skulle kunna prata på om det hela dagen. Men sen också för att ni kanske inte är intresserade av allt som hände där ute och grejjer. Nått jag däremot tänker berätta är att vi gick en audiotour. Alltså vi gick en guidad tur med hörlurar och förinspelat ljud. Det var gamla fångvaktare, fångar och familjer som pratade. Det gillade vi, så vi inte behövde gå och lyssna på nån tråkig guide i en stor grupp med dryga amerikanare. Så, här kommer lite bilder. Hoppas ni tycker sånt här är lika intressant som jag tycker :P

Vädret var tråkigt när vi åkte dit. Men touren var ju inne och vi var där i lite mer än en timme tror jag. Kanske två timmar. Ja jag tycker iallafall att det här fängelset är skithäftigt. Prison Break for real och det är verkligen på riktigt. Inte nått fejk fängelse utan folk har suttit där i varje cell, folk har ätit i matsalen och duschat i duschen. Dom har spenderat tid på utegården och dom har försökt rymma, och vissa lyckades kanske. Shit jag låter besatt, haha!

Alla fångvaktare och övrig personal på Alcatraz bodde på ön med sina familjer. Barnen gick i skola inne i San Francisco och tog varje dag båten fram och tillbaka till ön. Pålitliga fångar skötte trädgårdarna och tog hand om husen. Säker uppväxt?!

Många försökte rymma från fängelset. Men eftersom det ligger ensamt på en ö var det inte några som lyckades. Många drunknade, vissa bad om att få bli upphämtade och förda tillbaka till ön och vissa dog på andra sätt. Men det finns tre fångar som man aldrig har hittat. Man har inte hittat några lik i vattnet, och inte heller på fastlandet. Men det finns heller ingen som har gått ut med att dom är barn eller barnbarn eller liknande till någon av de fångar som rymde. Så man vet inte vad som hände med dom. Vad man dock vet är att deras flykt är sjukt cool. De förberede sig i månader med att gräva sig ut bakom cellen och dom gjorde typ gipshuvuden så att ingen skulle se att dom var borta. Det såg bara ut som att dom låg och sov. Prison Break?

Morgon

Ikväll ska familjen åka till Sacramento och se Carrie Underwood. Så jag får hela kvällen ledig. Jag har jobbat en timme nu och så blir det typ två/tre timmar på eftermiddagen. Så ikväll vet jag inte vad jag ska göra. Kanske ringa Hanna och käka middag. Vi får se. Nu ska jag iallafall kolla på American Idol och Criminal Minds. Och äta ägg! Med kaviar!

Inte som jag hade tänkt mig

Ikväll hade jag tänkt blogga klart om helgen (har en massa bilder som ska laddas upp och det tar sin lilla tid) och sen tänkte jag kolla runt lite om en ny resa som jag har planerad. Den här gången blir det tillsammans med Carro och Nea från San Jose. Det kommer bli hur mysigt och häftigt som helst. Iallafall så skulle jag lägga mig tidigt och läsa lite sen. Men det blev inte som jag hade planerat. Istället kommer det fram en liten tjej på åtta år som blinkar med sina gudomliga ögonfransar och frågar om hon får sova med mig. Sen blinkar hon lite till. Vad skulle jag göra?! Säga nej? Det var omöjligt. Så nu sitter jag här, har massa havsljud och grejjer på youtube och trycker så lätt och försiktigt jag kan på tangenterna. Vill inte väcka henne där hon ligger och kramar sin björn. Lilla gumman! Så det blir nog tack och hej för mig typ nu. Tack och hej!

Värsta hemmafrun

När jag kommer hem härifrån kommer jag inte bara vara grym på att ta hand om barn, tvätta, städa, laga lunch, ha hund, ha katt, spela in barnprogram på tvn, sjunga med i barnsånger, beställa på resturang, ge dricks, köpa städartiklar och prata engelska. Jag kommer även kunna rensa avloppet. Det gjorde jag idag. Fyfan vad äckligt. Lyllos den som är baldie som inte behöver dra upp meter långa (okej inte så långa) hårstrån ur avloppet. Hua!! Till min blivande make kan jag hälsa att det får du sköta. Slutdisskuterat!

Fy vad jag saknar Gävle



Bilden är snodd av Stina.

Fest på en fredag, precis som hemma

Carro hämtade upp mig på tågstationen i San Jose och vi åkte direkt och hämtade upp en av hennes kompisar, Nea. Vi åkte och köpte mat och dryck och åkte hem till Carros kompisar. Där vi skulle förpartaja och sova. Bytte om till min plastsäck som jag skulle ha på mig och satte oss utomhus. Huset vi var i var typ utlånat till ett gäng indier som skulle ha fest. Så vi höll till ute så vi slapp dom.

Carro är kompis med väldigt många svenskar. För det är faktiskt många svenskar som pluggar här i USA. Nu råkar ju jag bo där det inte bor nån alls (ja jag och Anna då), men det var roligt att hänga en kväll och nästan bara prata svenska. Sa inte många ord på engelska på hela helgen tror jag.

Tog taxi till festen som var hur tråkig som helst. Knappt nån musik alls och alla hängde runt dom som spelade beerpong. Alla hade tolkat temat som att man typ skulle vara naken så vi hade väl mest kläder på oss. Vi svenska tjejer. Carro gjorde dock en god gärning och flyttade hamstrarna som stog mitt i rummet. Lite känlsa får man väl ha. Vi drog iallafall efter kanske en timme. Tillbaka till huset, där vi satt och snackade ett tag innan jag somnade. Världens obekvämaste bäddsoffa.

Några timmar i parken med Anna

Innan jag åkte till San Jose så åkte jag och Anna in till parken och solade och åt jordgubbar och chocklad. Rätt som det är så ser vi en kille. En kille som jag har sett tre gånger förut, en gång inne på centralagatan med Anna. Hur ofta ser man samma person fyra gånger i det här landet? Det är ju inte precis så att jag hänger inne i stan jämt. Iallafall så vinkar han helt plötsligt. Jag visste inte om jag skulle vinka tillbaka eller inte så jag gjorde det inte. Istället börjar vi skratta och Anna säger "jag kan ju inte vinka heller, jag är ju gift!". Hahah, nästa gång måste jag vinka säger Anna. Vi får väl se hur jag gör...

Blogginlägg kommer imorron

Jag ska sova nu. Men har fixat med lite bilder nu iallafall så nu har jag inget att skylla på att jag inte bloggar. Bildbomb imorron!

Ni bah what?!

Idag hade jag ju tänkt skriva om helgen. Men alltså jag känner att jag inte vill sitta vid den här burken längre. Jag ska göra nått annat. Ska städa medans sis gör nått annat och sen ska vi skypa. Bloggar nog mer ikväll tror jag. Annars blir det imorron. Jag gjorde ju så sjukt coola grejjer i SF så jag måste visa alla bilder.

Men nu går jag ifrån datorn. Big chock I know!!

Josefine <3 San Francisco

Och som jag tänker åka tillbaka. Carro kommer få det jobbigt. Men hon gillar det!



Hemma igen och nu ska jag sova. Vi hörs imorron.

And I am off to San Jose

Vi ses på söndag

Det här var otroligt roligt då. Just nu är det bara pinsamt tråkigt.

Morgon

Tvätten är på g för fullt och jag ska göra mig lite frulle och bara tänka på vad jag ska göra idag. Måste förbereda mig mentalt. Packa är ett måste nu tidigt på morgonen och sen får vi fasen se om jag hinner med en runda. Ska ju träffa Anna för lite picknick i en park i Lodi. Så jag tänkte bjuda på lunchen idag. Så då måste jag handla också. Ojoj, mycket att göra. Först frulle, undra vad kylskåpet har att bjuda på idag?

Veckans Lee


Han är kvar i topp tre. Han måste vinna!

God kväller

Ja jag fick ordning på tankarna och HM och HD har sagt att det är lugnt med bilen och allt. Det löser sig. Gud så skönt! Jag gillar att vara här! Jag hann inte klart med allt jag skulle göra, men jag ska inte träffa Anna förän vid typ 12 imorron så jag hinner göra klart allt innan det. Får skippa tvn till frullen bara. Åhh sadface... Ska vänta på att mitt nagellack ska torka och sen ska jag städa klart mitt rum. Imorgon ska jag packa. Det är det viktigaste. Och tvätta barnens sängkläder. Och träna måste jag hinna med. 1 timme på en vecka kommer jag inte komma nånvart med. Fy på mig!

Jag hör av mig imorron innan jag sticker. God natt!

Måste skynda!!

Jag har bott i datorn nu och fått iväg en hel hög med mejl. Nu ska jag ta en dusch och vika tvätt. Städa rummet gör jag ikväll och packa gör jag inatt. Sen har jag lite tid imorgonbitti också innan jag ska iväg och träffa Anna. Ojojoj, min hjärna kan inte fokusera på nånting. Känns som att jag har glömt allt jag ska göra. Kommer bli ett äventyr att åka bil med mig idag. Vi får höras mer sen, jag hinner inte mer nu.

Mycket att göra på 4 timmar

  • Städa mitt rum
  • Städa barnens rum
  • Bädda alla sängar
  • Tvätta mina kläder
  • Tvätta barnens kläder
  • Fixa kläder för fredag
  • Packa för helgen
  • Träna
  • Äta lunch och duscha
  • Få iväg ett par mejl

Jag har säkerligen glömt nått. Åhh jag måste verkligen börja nu!

Varning för trött brud

Min första videologg nånsin

Stride Mega Mystery Gum

Mitt absoluta favorittuggummi heter Stride. När jag var i Detroit för ett par år sedan köpte jag med mig en hel kartong hem. Nu har jag alltid två paket i väskan för säkerhetsskull. Dom har iallafall en ny hemlig smak som jag ska testa nu. Här är reklamen för den. Jag dör varje gång jag ser den! Hahah

Snacks

Mellanmål säger vi i Sverige. Snacks säger dom här. Mina barn brukar grina om dom inte får snacks. Och dom kan äta snacks när som helst, hur mycket som helst. Försöker gång på gång förklara att, nej vi ska inte äta snacks nu för vi ska snart äta middag, men det kanske man inte förstår när man är liten. Att man måste hålla sig och äta mycket till lunch och middag. Igår iallafall när vi kom till kontoret så fick vi lite pengar från HM och åkte till BaskinRobbins och köpte glass. Den glassen ligger på topp tillsammans med Ben&Jerry's och Häagen-Dazs. Mmm jag gillar glass!

Hur f*n ska det gå?

Igår hade jag sämsta dagen. Jag satt och gnuggade geniknölarna och försökte komma på ett sätt jag skulle få till det här med San Jose. Jag såg ingen lösning och började grina. Jag vill åka ju!!! Och Carro hade redan köpt biljetter till Alcatraz. Jag skulle ju sluta tidigare på jobbet och allt. Men jag skulle in till Lodi och hämta Nick var det bestämt. Sen måste jag ju hem och lämna bilen och sen ta mig hemifrån tillbaka till Lodi. Och ja, jag såg bara motgångar. Men jag pratade med HM om hur vi skulle göra och sa att det kanske var lika bra att jag åkte på lördag morgon istället. Hon sa bara "det fixar vi". Sen var det klart. San Jose här kommer jag!! Nu måste jag bara fixa klart mina kläder till fredag och sen boka tågbiljett. Lodi har ju ingen bra tågstation så jag vet inte hur jag ska betala. Lika bra att ringa och fråga! Om man inte frågar få man inget veta.
Det är nått jag har lärt mig sen jag kom hit. Vill du ha nått, fixa det själv. Ingen daltar med dig här borta. Du är här själv och tar hand om dig själv. Jag bor med en familj, men många gånger är det som att jag bor själv också. Du tar hand om dig själv och du måste alltid fråga. vad det än handlar om. Jag blir starkare som person här borta. Det vet jag!

Nu är det dags att ta tag i allt. TTYL

Jag ville ju sova

Skulle säga god natt till mamma på Skype. Nu har vi pratat i snart 30 minuter. Hon pratar på...

Lite hårspray och tandkräm senare


Sminka sig får man göra i bilen.

Jag vill soooova!

Dags att jobba gott folk. Måste åka nu och sitter i sängen i pyjamasen och ser ut såhär:

Jacko The Walrus

I lördags tog jag sovmorgon till 10. Segade hela morgonen och packade och fyllde bilen med läsk och snacks. Gjorde mig färdig och hämtade upp Hanna vid 1.30pm. Köpte jordgubbar på vägen. Jag vet att Hanna älskar dom. Allt började med att jag kliver innanför dörren hos henne. Första gången faktiskt. Hunden hennes attackerar mig och vill att jag ska klappa den. Världens fetaste Golden som fixade så att mitt ben nu är helt blått. Rivmärken efter hela vänster ben, jag ljuger inte. Kul att man hade shorts på sig också. Aja, vi satte oss i bilen och styrde mot Six Flags. Det tog oss en och en halv timme men sen var vi där. Parkerade och tog ett litet transfertåg till entrén. Vi är i USA, varför ska vi gå? Började med att äta upp Hannas medhavda lunch och försökte sedan på kartan leta reda på vart Melly och Myra var. Dom hade åkt tidigare på dagen.

När vi hittade dom begav vi oss mot den första berg och dalbanan. Den röd/oranga på bilden. ohh den var kul! Den andra, den grön/lila, var grym. Jag älskar berg och dalbanor. Är alltid livrädd innan jag när jag sitter där i vagnen precis innan den startar så dör jag. Sen skriker jag mig igenom hela och sen efteråt svävar jag på moln. Adrenalinkicken är det bästa jag vet! Jobbigt för mammas nerver att jag är beroende av sånt. Hahah bungyjump nästa! Det kommer jag lovar! Efter ett tag kom vi fram till sånna där vattensaker. "Karuseller" som finns med syftet att blöta ner åkarna. Såklart skulle Melly och Myra åka dom. Och jag säger inte nej. Blöt blev vi. Och frös gjorde vi. Jag var den enda som hade shorts så jag torkade fortare än dom andra iallafall. Men jag hade ingen tjöcktröjja med mig. Så dom andra fick gå och trycka sig mot mig hela kvällen så jag inte skulle frysa ihjäl. Efter middagen som bestod av världens dyraste pizza skulle vi till den sista delen av parken. Vi går förbi en massa djur, för det är en djurpark också. Jag vill kolla såklart men får till svar att jag ska växa upp och sluta glo. Jahaja, jag som tyckte det var intressant med en sovande delfin...

När klockan närmade sig nio, jag frös och det var mörkt gick vi tillbaka till bilen. Mitt huvud sprängde efter att vi åkt nån gammeldags bergochdalbana som hoppade hit och dit. Kommer ihåg att det exakt samma i Ohio för några år sedan. Så snälla som jag och Hanna är så skjutsade vi Melly och Myra till tågstationen. På köpet fick vi 30 min längre resväg. Tack för den. Hade dock sjukt kul i bilen på vägen hem. Kan ha göra med att vi var lite trötta. Hanna fick köra för mitt huvud orkade inte med det. Vi förföljde en bil också. Hade ingen röst när jag vaknade dagen efter kan jag säga.

Jag ska försöka klippa ihop nån form av film av allt biljagande. Bra liv va?!

Nehe

Idag säger vi bajs på dig internet. Så får jag återkomma imorgon. Puss

Typiskt

Gahh jag blir så trött. Här hade jag sett fram emot en crazy dag med Hanna som ALLTID är ledig på måndagar. Men nej, nu ringde hon och sa att hon tydligen ska jobba idag och hon är inte ledig förän i helgen. Och då är jag i San Jose. Typiskt! Tycker synd om Hanna. Hon får jobba så mycket mer än man egentligen ska göra. Senast hon hade en hel dag ledigt var förra måndagen. Man ska ha minst 1.5 dag ledigt i veckan, sammanhängande och sen två dagar i rad ledigt. Tror t.om att det ska vara på en helg. Jag har ju turen att få vara ledig varje helg. Ibland kan jag få hoppa in och jobba ett par timmar men om jag inte har några planer så spelar det ingen roll för mig. Och om jag har planer så behöver jag inte jobba heller. Men ja, Hanna jobbar typ jämt. Det är synd. Då blir det istället lite mer tid framför datorn för mig. Regn och rusk idag så det blir ingen prommis. Glömde skorna ute på balkongen inatt igen, och dom är blööööta. Sicken otur. Mamma som tror hon ska vinna träningstävlingen den här veckan. Mamma, nej!! Jag kommer vinna. Du ska få se hur många timmar jag kommer komma upp i! Typiskt att jag ska berätta det här för alla. Det kommer bli svårt att bortförklara när jag förlorar sen. Jag ska ju bort i helgen och allt. Nej nu är det dags att vika lite tvätt. TTYL (Talk To You Later)

Helgen

Gårdagen var fantastisk. Jag ska vänta med att skriva innan jag fått alla bilder från Myra. Jag har några själv men hon har mest. Sen ska jag försöka klippa ihop en video på min och Hannas hemfärd. Vi satt och asgarvade i bilen i två timmar. Fan vad jag trivs nu alltså! Dagen har spenderats inomhus mestadels vid datorn. Vädret var tråkigt sp jag hade inget att göra. Och Hanna jobbade. Aja, har precis kommit in efter ett nattbad och sitter och käkar en youghurt som smakar sockervadd. Känns nyttigt och bra såhär på kvällskvisten. Frågan är om jag ska kolla på en film? Vi får se. Imorgon ska jag försöka döda lite tid med Hanna, om vädret tillåter. Annars finns jag här :) Godnatt på er!

Det är helg!!!

Det finns två saker som utmärker att det är helg. Jag sover tills jag inte kan sova längre och jag gör inga läxor. Skönt! Jag har ju faktiskt börjat göra saker varenda helg nu och jag triiiivs. Dagens planer är gudomliga. Vi ska till ett ställe som heter Six Flags. Ska bli skitkul. Det är ett nöjesfält med allt möjligt. Hoppas jag. Det kommer komma upp sjukt mycket bilder inatt eller imorron. Nu måste jag göra mig iordning. Ska hämta upp Hanna direkt när hon slutar. Innan det ska jag köpa jordgubbar. Kramis

Fredagen från heaven

Fick skjutsa barnen till skolan idag. I don't mind för då köper jag frukost på Starbucks bara och det är mumsigt! Så jag kom hem, ringde mamma på skype och pratade med henne och världens bästa sis i kanske 90 min. Mammas kamera slutade funka vid halvtid så jag fick epelepsianfall av den blinkade skärmen. Men det var det värt, nu planerar vi för fullt här. Jag har gjort mitt, mamma nu är det upp till dig. Sen fick jag till mig fler träningstimmar efter all stidsmattehoppning. Jag tänkte på det idag att jag ska inte bli arg bara för att jag inte hinner träna. Jag får tänka på att jag rör mig väldigt mycket på jobbet. Spelar fotboll, basket, kickball, hoppar, ja allt, ni fattar. Iallafall, det var inte det jag skulle säga. Efter att ha pratat med mamma gjorde jag mig klar och åkte in och hämtade barnen som hade halvdag. Vi åkte till AppleBees och käkade lunch. Kan ha varit det bästa jag ätit sen jag kom hit faktiskt.

Ser ju sjukt äckligt ut på bilden men det var mumma! Det är kyckling.

Ja, sen åkte vi och käkade youghurt, sån som på Pinkberry. Supergott. Tog med ungarna till parken och spenderade en timme där. Vi gungade massor. Hey, träningsverk i armarna imorgon efter allt puttande.



Alex hann fastna i en gunga också innan vi drog vidare till bion. Vi skulle se en dokumentär om havet som barnen tjatat om ett tag. Jag somnade direkt. Sen ville Alex gå efter 30 min och Nick efter 60 min. Men jag sa att vi hade betalat och allt så vi skulle se klart. Eller så jag kunde sova mer. Sen på vägen hem hann jag bli superarg innan HD ringde och frågade om vi ville komma tillbaka och se en till film. Självklart! Vi åkte tillbaka och såg IronMan 2. Jag har inte sett ettan men filmen var väl bra. Lite smårolig ibland och sådär. Sen åkte vi hem och min mage är nu 7 gånger så stor efter alla popcorn. Lite segt.

Just nu går Gyllene Tider på högvarv. Tacka gudarna för Spotify. Mormor och morfar, hur levde man förr utan internet, ipods, mobiler och allt annat som alla är beroende av nu? Funderar på om jag ska skriva klart dom mejlen som jag lovade eller om jag ska sova. Imorgon har jag en underbar dag dag framför mig. Men den berättar jag om imorron. God natt eller nånting.

Allt om inget

Asså jag vet inte riktigt vad jag ska skriva nu. Jag lever vid poolen tills jag börjar jobba. Skönt men drygt när jag somnar. Man måste nämligen smörja in sig med solskyddsfaktor heeeela tiden, och när jag somnar så kan jag ju inte smörja in mig. Det är väl mitt största problem just nu. Och ta reda på hur jag ska göra med bilen när jag pker till San Jose. Kan inte lämna den i Lodi fredag till söndag. Då får vi inte se den igen som HD sa. Ja annars så ber jag min mamma att ringa imorgon (fredag) runt klockan 18.30-19-00. Hoppas hon ser det här. Annars kan ni andra ringa min mamma och säga att hon ska ringa mig. Systeryster, make it happend! Ja, jag skickade iväg ett mejl idag och jobbar på ditt nu Saris, det kommer landa hos dig på fredagen. Troligtvis, man vet aldrig med mig. Och så kan jag berätta att mitt paket har kommit fram till pappa i Sverige. Superförsenad present till pappa, lite saker till lilsis, några brev till farfar och till gamla jobbet, och ja, det var nog det. Nästa paket går till mamma och det skickas om ett par veckor. Jag lovar! Ja vad kan jag säga mer.. hmm. Jag vet inte. Har massor av planer tills nästa år iallafall. Alla hemma kommer bli drabbade. Alla! Jag ska dra med er överallt hela tiden. Nej det kommer bli kul för ni kommer bli så trötta på mig som kommer vilja se varenda centimeter av Sverige bara för att jag saknar det. Sen ska vi se världen också kära vänner. Kusin Vitamin, jag har kommit på värsta idén som vi ska göra sen. Eller det var Hanna som kom på det och jag nappade direkt. Jag tar det sen med dig haha!

Nu ska jag borsta tänderna och försöka få internet att funka tillräckligt bra så jag kan kolla på lite Parlamentet. Världens bästa tvprogram! Nattis på er!

Typiskt

När man äntligen släpat sig från datorn och dragit på sig bikinin så kommer poolkillarna. Okej om dom var snygga men nej. En är 40+ och nån annan snubbe. Jag får iallafall lite jobb klart nu istället för sen. Här har ni några låtar med Lee också. Han är forfarande absolut bäst i årets American Idol.





Ja, jag kommer fortsätta lägga upp låtar med honom. Tills ni har fått alla.

Mina tänder är viiita men mitt hår är hemskt!

Två skärmar

Just nu kollar jag på Criminal Minds och snart är det American Idol. Så mejlar jag Kusin L samtidigt. Det är viktigt!

Mamma jag har hittat en kanal med bara Criminal Minds. Så jag spelar in och kolla hela tiden!

På dagen idag har Anna varit här och vi har solat. Det blåste rejält men vi dukade upp med en Paradisask så vi klarade oss tack vare chokladen. Kändes väl lite konstigt att sitta vid poolen och äta Paradis. Men ja, vi gör precis som vi vill!! Härligt va! Jag har iallafall en fin röd färg på mina lår. När bränner man låren? Det gjorde jag iallafall. Imorgon ska jag sola ryggen bara.

Nu måste jag mejla!

På repeat på tvn

TRÖTT!!!!

God natt!

Josefine becomes one of the neigbours

Ja det blen ev prommis med någa löpsteg. Jag har officiellt världens sämsta kondis. Och att springa under en stekande sol i 30 grader kanske inte är det bästa sättet att börja på, men vad fasen gör man när man bor där man bor. Man kör hårt och hoppas på att ingen ser! Stannade upp för att prata med en av grannarna nere i dalen. Arthur heter han. 60+ och har två hästar. Idag hade han fullt upp med att klippa gräset i hagarna. Det är roligt att man börjar bli en del av grannskapet här. Alla vinkar och hälsar när jag kommer svettandes förbi. Dom har väl sett mig ute nu i några veckor och vant sig. Alla hundar har nästan slutat skälla när jag går förbi också. Sen kom jag hem, sket i att grabbarna var här och jobbade och slängde mig i poolen. Den är 30 grader den med så så himla svalkande är dte väl inte precis men iaf. Sola hann jag göra i en timme och nu har jag precis tryckt i mig en turkey sandwish och ska hoppa in i duschen. Man måste ju tydligen jobba också. Vad är det för liv man lever?!

En sak jag har lagt märke till och som jag tänkte extra mycket på idag är att medans jag låg i bikini och svettades vid poolen så jobbar dom på huset i jeans, boots och fleecetröjja? Är man immun mot värme när man bor här eller? Jag dör ju redan nu. Can't wait for the summer!

Nu är det brådis! Mamma 1 timme idag!

I never meant to hurt you

Förlåt

Snälla kan nån komma hit och hålla mig sällskap?!

Vad fan ska jag göra idag? Jag vill inte vara själv längre! Jag vill skratta och prata svenska. Jag vill resa och hitta på massa roliga saker utan att må dåligt över det. Jag vill bada men inte bada själv. Anna vart är du idag?

Nu ska jag promenera. Jag tävlar med mamma.

Oj hur varmt hade ni idag?

Vi hade 36 grader. Lite småvarmt sådär. Och det är början av maj folks!!! Jag och Hanna hängde iallafall i poolen i flera timmar innan jag drog på mig ett par shorts och ett linne och skjutsade hem henne och sen hämtade barnen mina. Gjorde läxorna lite snabbt, köpte mat i driven på Tacobell och åt medans jag körde. Har ni ätit tacos medans ni kör i 110? Det har jag! Kom hem och hoppade studsmatta med kidsen i två (?!) timmar. Där pappa har jag tjänat in några 30 min per dag! Vi lekte allt från jaga till sovande mumie till flygplan och krachade ägg. Barn har fantasi och det har inte jag. Det är min svaghet som au pari (om man räknar bort mitt dåliga humör och korta stubin), lack of inspiration. Måste fixas. Sen kollade vi på snygga Johnny Knoxville på tv och jag läste sjukt många sidor i en bok till Alex. Och hon ville inte somna iallafall så HD fick komma och hjälpa. Jag jobbade faktiskt över i kampen. Nu gör mina axlar och nacke ont så det är nog bäst att sova. Fick roliga sms från Sverige hela natten också. Hahah Nattis!

Ack en så jobbig måndag det blir

Jag hatar måndagar! Har alltid gjort och kommer alltid att göra. Precis som alla andra normala människor. Det enda positiva med måndagar är att det är ytterligare en vecka i staterna. Och vissa stunder vill man ju stanna här föralltid så då är det också negativt ibland. Men idag så har jag och Hanna bestämt att hon ska komma hit. Hon är ledig på måndagar. Så hon är påväg hit nu och jag ska värma på poolen så det är klappat och klart tills dess att hon är framme. Yippie!

Med andra ord kommer jag inte vara online på vare sig msn, skype eller facebook idag. Vi får prata sen för jag är busy living the dream! See ya!

Kvällsnöje

Nu har jag deklarerat för första gången nånsin. Det tog mig fem minuter. Fylla i två koder som pappa försett mig med och skicka in. Easypeasy! Nu ska jag läsa lite i min nya bok, The Last Song, och sen är det sovdags. God natt på er!

All these plans...

Som många har sett på fejjan så är det mycket planer nu. Några är färdigplanerade, andra behöver finslipas och några behöver bekräftas. Vi tar det från början.

Den 18-16 maj åker jag till San Jose för att hälsa på Carro. Min skydiving-kompis. Vi ska festa, turista och ha trevligt. San Jose ligger cirka 45 minuter från San Francisco så vi ska dit också. Vi ska besöka det berömda fängelset Alcatraz och sen får man se vad som händer.

Den 22 maj ska jag till San Francisco igen. Den här gången tillsammans med Hanna och Melly. Vi ska på en au pair-kryssning som håller på några timmar på kvällen. Saker som om vi ska ta en hotellnatt eller hur vi ska komma dit är inte bestämt än. Inte heller när vi ska åka. Dom andra två har inte lika underbart schema som jag och måste jobba helger. Synd!

Sen ska jag iväg till ett annat ställe den 18-20 juni. Destination är hemligt än sålänge för jag har inte frågat om vissa saker här hemma än. Men äventyret ska iallafall göras tillsammans med girlsen från LA så då kan det inte gå fel. Mer om detta kommer senare.

Den 28 maj är det fest hos Lindsay.

Nånstans här emellan ska jag och Anna få till ett besök på Six Flags också. Jag hoppas vi kan åka nästa helg för sen är det fullt upp som ni ser.

Sen kommer sommaren och då blir det familjesemester. Det pratas lite om vad vi ska göra men inget är bestämt.

I augusti blir det sverigebesök också. Inga datum är planerade för jag måste kolla klart med familjen här först.

Sen planerar ju Kusin Vitamin och AnnapannaPalm att komma hit så det ska vi få till nångång. Jag har några förslag om hur vi ska få till det tjejer! Lisette du har fått ett mejl med alla förslag och Anna du ska få det sen också. Väntar på ditt mejl först bara ;)

Jag och Frida pratar om en weekend i New York nångång så det håller jag tummarna för.

Sen så har jag ju sista månaden kvar att göra vad jag vill på. Jag har en dröm och dte är att åka till Mexico men det verkar vara svårt att få till. Det har med lite regler och sådär att göra. Plus att jag inte betalar min flygbiljett från USA och hem själv och jag vet inte vad som händer om jag är i Mexico. Det tåls att fundera på. Annars kan mupparna två paragrafer upp ha nått med allt att göra också. Alla kan hända!

Så ja, det var väl det mesta. Sen snackar man ju hit och dit om saker man vill göra men vi är ju här för att jobba i första hand. Resorna får man ta som ett jättestort plus. Vad tycker ni?

Här sitter jag och smälter bort

Så j*vla varmt idag alltså. Jobbigt! Klockan är halv fem och jag måste ta paus stup i kvarten för att klara av att vara ute. Ligger på min balkong och myser idag. Killarna är här och tar hand om trädgården så jag vill inte breda ut mig i solstolarna när dom är där. Självförtoendet minskar när man tar på sig bikinin. Även fast den är snygg. Aja, jag har sällskap av en ny underbar bok, svenskt korsord, jordgubbar, youghurt och vatten. Plus ipoden och solhatten. Annars kommer håret brännas bort, SÅ varmt är det!

Nu ska jag ut igen. Får se hur länge jag håller ut...

Är vi i hålan eller i Miami?

28 grader varmt. Jag var ledig. Hanna jobbade till två. Trots att mina värdbarn ljög för att få upp mig ur sängen och bygga lego så var jag på bra humör. Jag hämtade upp Hanna 30 min sent (när ska jag lära mig att hålla tider?!) och körde oss till shoppingmallet i Stockton. Det ska tilläggas att jag hittade både till Hanna och till mallet utan GPS. Vi besökte Forever21, fick med oss en varsin påse och sen fick det vara. Vi var där väääldigt länge. När vi kom ut kändes det som att vi var i Miami. Palmerna var fina, det var svettigt i skuggan och vi kunde inte se utan våra shades. Underbart!

Hanna försökte desperat kämpa mot sin hunger med tillslut gav hon upp. Vi gick till bilen och sökte efter ett pizzaställe. GPSen föreslog ett som låg i LA. Nära och bra. Bara 5 timmar och 42 minuter bort.

Vi kände dock inte för att åka så långt och bilade runt en stund innan vi hamnade på ett Italienskt ställe. Hanna åt jättemycket bröd och världens starkaste vegatariska pasta medans jag åt en sallad och världens godaste pasta. Sen åt Hanna restern av min sallad och vi snodde en varsin godis till efterrätt. Servitören var jättetrevlig och som alla andra undrade han hur i helskotta vi kunde hamna i Lodi av alla ställen. Ödet säger vi, och lite otur. Men hey, vi gillar det! När vi kom ut från resturangen insåg jag hur dålig jag är på att parkera och Hanna kände sig gravid efter all mat hon tryckte i sig. Vi gick in på BestBuy för att kolla på datorer. Jag vill köpa en liten dator!!! Om jag sparar pengar i två veckor så har jag råd! Ska tänka lite mer på det bara. Perfekt att ta med sig på resor och till parken och whatever. Vi förundrades återigen över att vi idag var i Miami och flamsade runt.

Sen efter lite svärande fick vi GPSen att visa oss vägen ut till Highwayen och vi åkte till Modesto. Melly smsade beskrivningar till en biograf men vi körde fel, fick vända och hittade tillslut fram. Melly anlände men vi hade ingen aning om vilken film vi skulle se. Vi chansade på The Losers och guess what, så stört bra film. Rolig actionrulle och jag vill se den igen! Och igen! Se den när den kommer till Sverige! Efter filmen och en oroande stor läsk senare åkte vi till ett hamburgehak så Melly kunde äta pommes och oresmilkshake. Vi satt där i flera timmar och när klockan var över midnatt tyckte jag och Hanna att det var dags att åka hem. Vi har ju faktiskt 30 respektive 60 min hem. Så gäspande åkte vi hemmåt och jag höll mig inte till hastighetsbegränsningarna för fem öre. Jag var trött! Smög in och däckade med öronproppar och ögongrejjen. Tur att min tandblekning är slut!

Jag ska blogga om en annan rolig sak snart. Nu ska jag dock ut till poolen och försöka njuta trots att det blåser som värsta orkanen. Solen tar väl iallafall?

Julia kolla mina nya ringar!


Josefine says!!*

Dessa ord har uttalas 24 gånger de senaste tio minuterna. Sen när fick jag så mycket makt?




*Det betyder att jag bestämer.

Valborg genom tiderna

2008 såg det ut såhär:

2009 såg det ut såhär:

2010 ser det ut såhär: (Lägg till en påse dajm, två barn och Wii Sports bara)

Josefine Glad

Det är nu det händer!

RSS 2.0