Julia kolla mina nya bikinis!



Vilken jävla dag

Jag har haft en hemlis för er. Jag har pluggat körkortsteori nu i några veckor och var taggad inför mitt prov nästa vecka. Så nu imorse frågar HM om jag har koll på vart jag ska iväg och göra provet idag. Jag får panik och halvskriker "idag!??!?! med det är ju nästa torsdag". Men nee, det var idag, klockan tio. HD bah "ohoh she's not prepared...". Jag har läst och jag har kört mycket så jag tänkte bara nu fan kör vi. Spenderade en timme med näsan i boken innan jag begav mig in till Lodi. Läste samtidigt som jag körde. Kom fram och gick fram till disken och fick lite papper som jag skulle fylla i. Då jag inte har nått social security number än så lämnade jag den rutan blank och planerade att säga i disken att jag väntade på att det skulle komma i brevlådan. Vilket jag inte riktigt gör än, jag har inte ansökt än. Ett social security number är ett nummer alla amerikanare har, vet inte varför. Så jag gav då tillbaka alla papper till kvinnan som snabbt påpekar att ja inte fyllt i numret. Jag drar min lögn men den håller inte. Så jag får skamset gå därifrån utan nånting gjort. Blev arg och ringde HD.

Därefter begav jag mig till Social Security Office för att ansöka om mitt nummer. Efter världens felkörning så kom jag dit och köade i mer än en timme. Så kommer jag fram till luckan, förklarar vem jag är, vad jag vill och lämnar fram alla mina papper. Så frågar hon lite om mitt jobb och vart jag bor. Jag anger samma adress som vanligt, som går till vårat kontor. Hon kollar tveksamt på mig och jag förklarar då hur det ligger till med adresserna. Jag bor i Wallace men har postadress i Lodi. Så frågade hon hur länge jag varit här. Lite mer än 3 månader svarar jag och hon kollar ännu mer misstänktsamt på mig. Jag berättar snabbt om programet jag är med i och allt sånt. Tillslut kommer hon fram till att hon måste ha min vanliga adress också, och den kan inte jag. Efter många om och men får jag tag på HD som smsar mig adressen och jag ger den till henne. Då säger kärringen att eftersom jag bor och jobbar i Wallace så måste jag åka till Sacramento och ansöka om nummer. Då brinner jag. Jag bor i Wallace. 30 min från Lodi och 60 min från Sac. Varför ska jag åka dit? Plus att alla tidigare au pairer som familjen har haft har skaffat sina nummer i Lodi. För att försöka verka snäll ger hon mig en lapp med körinstruktioner till det andra kontret i Sac. På spanska. Tack för den! Innan jag ballar ur går jag därefrån och ringer till HD och svär. Han svär tillbaka och tycker jag ska gå tillbaka in igen. Jag vägrar. För att kompensera mitt dåliga humör och för att må bättre åkte jag till Target och tröstshoppade. Bikinis och kläder för 90 dollar (!!!!!!). Man tror att Target är billigt med fan heller. Aja, snygga saker blev det och jag visar imorron.

Sen köpte jag en smoothie och en varm macka i driven på Starbucks och åkte till barnens skola och käkade lunch med dom och lekte med Alex klass. I slutet klängde alla på mig och jag tror jag släpade runt på 15 barn. Gav alla små fina smeknamn och alla tyckte jag var jätterolig. Jag vet!!

Åkte hem, stannade hos några mexikanare och köpte bajsmycket jordgubbar. Sex sånna där lådor som man köper hemma för 70 spänn! Jag ska leva på jordgubbar nu dom kommande dagarna. Kom hem och slängde mig på datorn. Satt här max en timme och sen åkte jag tillbaka in till Lodi och hämtade barnen. Gjorde resten som vanligt och vi kom hem och avslutade kvällen med glass och tv. Nu sitter jag här, ilskan börjar försvinna och jag ska mejla. Började på ett mejl igår men ska avsluta det nu. Imorgon kommer bli en skön dag, det känner jag på mig... Puss

Jävla lagar och regler

Ja jag är arg. Men jag hinner inte berätta nu. Är bara hemma och vänder och ska tillbaka till Lodi nu. Men fan, jag är arg. Och mätt på jordgubbar.

Mr. Snygg

Fick ett sms från Kusin Vitamin för nån vecka sedan. Hon berättade om MQs nya reklam. Så jag googlade och där ser man, min pojkvän är deras nya modell. Egentligen blev jag ju inte så förvånad då jag redan vet om hur fruktansvärt snygg han är. Kolla själva!

Visste ni förresten...

... att jag har världens bästa lillasyster?

Jag är konstig

Jag är lite konstig ibland. Det finns en sak jag tycker är roligt som förmodligen alla andra inte tycker är så kul. Jag tycker om när saker tar slut. Som mitt schampoo. Eller min hårspray. Varför inte mitt smink. När jag får slänga en en flaska balsam blir jag lite extra glad. Varför? För då vet jag att tiden har gått. Att dagarna susar förbi. Vilket jag gillar. Misstolka mig inte. Jag triiivs här, men klart man vill hem också. Kan knappt bärga mig för att komma hem och kicka igång alla mina planer! Aja, idag tog min tandkräm slut och jag bah "yey". Sån är jag.

En annan sak jag älskar är att få mejl. Låååånga mejl. Ju längre desto bättre. Dock så är jag skitdålig på att svara på dom. När jag väl tar tummen ur röven och börjar skriva så tar det sen ett par dagar innan det är färdigt. Nu har jag fyra mejl på hög och ni vet hur långa alla mina mejl är. Sen har jag några andra jag borde skriva till. Som jag faktiskt lovat att skriva till men inte gjort än. Fy!! Nu ska jag dock sluta blogga (snart) och börja mejla. Och så ska jag lägga mig i tid (innan midnatt) så jag är utvilad till min jobbiga dag imorgon (har inget att göra). Så ja, god natt, sov gott och allt sånt till mig och god morgon, ha en bra dag och mejla mig till er! Pussis

Det var ett jäkla väder

Ja då var dte regn igen då. Men jag ska inte klaga. Jag har spenderat hela dagen framför tvn typ och nu mejlar jag. Ska ringa Johanna och bestäma att jag kommer dit första bästa soliga dag. Jag måste börja gå ner dit nu på riktigt. För övrigt så ja, det är väl inte så mycket mer. Försöker få till en helg i San Jose hos Carro och så vill jag till Six Flags. En nöjespark typ en timme härifrån.

Ja juste. HM kom hem inatt efter en jobbresa till östkusten. Barnen får alltid presenter när dom är borta och även så idag. Men guess what. Jag fick ockå en present :) Jag fick ett linne som det stog Philadelphia på. Blev superlycklig. Har fotat men lägger ut den ikväll.

Nu ska jag försöka ducha tror jag. Städerskan är här och tvättar och då brukar det alltid krångla. Så det kommer ta lång tid. Pussen

Sen krympte jag

Sorry I forgot

Glömde visa vad jag köpte på festivalen.

Det sista kommer snart att skickas till Sverige i ett paket. Innehåll och mottagare är hemligt.

Internet knasar igen

Mitt internet har inte funkat sen måndags kväll. Så segt! Jag ska blogga lite senare idag är det tänkt. Nu däremot ska jag kolla på American Idol och Dancing with the stars. Kramis

Första bilden från mitt hem. Ni får min säng

Äntligen!

Äntligen känns det perfekt. Förmiddagen var ganska seg med massor och massor med städning och tvätt. Men med ipoden i öronen gick det super. Bloggade lite och sen var det bara till att åka in till Lodi. Vädret var kanon och jag drog på mig ett par av mina slitna jeansshorts, en snygg tissha med dragkedja på ryggen och svarta flippisar med nitar. Shnyggt! Hämtade upp barnen och gjorde läxor. Dom segade bara lite så jag blev inte arg. Sen åkte vi till Lockford och käkade på Joe's of Italy. Jag chansade på en kycklingrätt och var den god eller? Gahh jag dog, så gott var det. Rensade tallriken, bokstavligt talat! Åkte hem och HD fick massage av en tjej som kom hit. Jag och barnen byggde lego och lekte kuragömma. Jag gömde dom för varandra. Bästa platserna slängde jag in dom på. I tvättkorgen under all tvätt, i en resväska, i HMs bröllopsklänning, i badrumsskåpet. Ja jag är en bra gömmare. Sen slängde jag dom i sängen och nu sitter jag här. Med världens största tvätthög framför mig som måste vikas. Jag ska dock skriva ett mejl och sen sova. Jag är trött och min säng ser inbjudande ut.

Men till det första jag skrev. Trots att jag grät och saknade nån igår så känns det bra nu. Jag känner mig riktigt lycklig här och trivs superbra. Allt som saknas är väl ett sverigebesök tycker jag. Får se när det blir. Har en annan sak på g först. Ska berätta snart jag lovar. Nu har jag tänt mitt ikealjus och dragit filten om mig. Varför är inte varje dag såhär bra? Puss

The Asparagus Festival

Sparrisfestivalen var det ja. Vi kom dit och parkerade långt åt helskotta för 10 dollar. Gick efter kajen in till festivalen. Stocktin är väldigt fint på sina stället och jag gillar nog Stockton mer än vad jag gillar Lodi. Kanske för att det är större och har två shoppingcenter... Men Myra som bor där sa att det är väldigt osäkert att vistas där på kvällar och sådär. Men nu var det iallafall fint. Vi betalade 12 dollar i inträde och började med att kolla runt lite. Det var lite som en mini-cityfest (för er Gävlebor) med mat, uppträdanden, försäljare och sådär. Sparrisen visade väl sig i att man kunde köpa sparris i olika former att äta. Eller färsk. Eller en drink. Ja ni fattar.





Efter ett tag började jag bli hungrig och jag vet att mitt humör sjunker ganska snabbt då så jag varnade dom andra. Vi satte direkt fart mot närmsta matställe och jag köpte mig en fish and chips och likaså gjorde Myra. Lizzy köpte sig friterade sparrisar. Väldigt gott faktiskt. Även fast det låter som, njaa, äckligt! Det var 30 grader ute och vi hade alla jeans, så vi satte oss i skuggan vid vattnet och satt sen där i flera timmar. Vi snackade massor av skit och hade kul. Myra åker hem om mindre än en månad och det är tråkigt att man kommer varann nära när det var sista gången man skulle träffas. Men ja så är det med det här livet. Lizzy åker hem om tre månader. Tur att jag har Hanna som kom veckan innan mig bara. Men Myra skulle jobba och drog sig hem runt 3-tiden. Jag och Lizzy gick återigen runt och kikade och jag handlade några saker.

Lizzy fick ett band att hon hade åldern inne för att dricka. Jag provade hattar och åt grön is. Sen träffades vi sparrisen och tog lite bilder. En supermysig dag!

Angående brandstationsbesök

Glömde säga varför vi var där. Det var månadens au pair möte. Så jag var det med min LCC och dom andra au pairerna i Lodi, Stockton och Modesto.

Matt, Pat and The Pirate

Klockan ringde efter 5 timmars sömn och jag släpade mig in i duschen. Stog där i säkert 30 minuter och då blev det brådis sen. Drog på mig ett par jeans, ett linne och sminkade mig lite. Måste ju se lite representabel ut när man ska träffa brandmän liksom. Hann få med mig två bananer och en youghurt innan jag letade reda på bilnycklarna och smet iväg. Ingen annan var vaken och jag är den med sovnojja! Jag körde iallafall iväg mot Tracy och körde bara fel en gång. Jag missade min exit från Freewayen men tog bara nästa så jag tappade kanske fyra minuter. Men jag körde så jag hade 20 minuter på mig. Så jag kom fram, parkerade och åt min frukost. Jag var helt sjukt trött. Glad att jag höll mig vaken hela vägen.

Efter 15 minuter dök det upp en brandman som sa att dom skulle sticka iväg på larm men jag kunde gärna hänga där och vänta på alla andra. Så jag satte mig i solen och strax kom både brandmännen och dom andra tjejerna dit. Vi började med en liten typ, pratstund i deras dagsrum. Dom var nog mer intresserade av vårat jobb än vad vi var av deras. Dom berättade iallafall att dom jobbar 48 timmar och sen är dom lediga i 96 timmar. Så presenterade dom sig som Matt, Pat och The Pirate. Piraten var en cooling med shadesen på sig hela tiden. Sen fick vi en rundtur på stationen som var väldigt liten. Dock så var det Tracys största och det jobbar totalt 18 pers där på 3 skift. Pat bjöd mig på chokladtårta och ville prata om Wallace som han aldrig hade hört talas om. Jag tackade dock nej till det... Sen kom man ju fram till stången. Myra och Lizzy åkte ner men jag vågad inte. Eller jag stog där och Piraten knuffade väl nästan ner mig men jag bangade. Skulle ha gjort det! Vi fick se oss runt lite i hallen med bilarna och så visade Matt bilen.

Jag från Sverige, Esmira från Bosnien, Myra från Sydafrika och Lizzy från Kina.

Piraten tog oss på en runda. Stekigt att glida runt i en brandbil sådär på en lördag morgon. Bilbältet skulle på såklart!

Sen så fanns det ju bara en sak kvar att göra. Prova kläder! Supertunga grejjer och jag kände väl mig mer som en hipphoppare i Matts fireproof dräkt.


Så ja, det var så sjukt mycket roligare än jag trodde det skulle vara. Brandmännen var sköna att hänga med i några timmar. Men ja, klockan var typ 11 när vi var färdiga så hela dagen var oplanerad. Myra och Lizzy skulle på en festival i Stockton och frågade om jag ville hänga med. Ja såklart jag ville. Så vi begav oss i tre bilar mot The Asparagus Festival. Alltså Sparrisfestivalen.

Jobbiga dagen liksom

Fredag, jag var ledig! Underbart. Vaknade första gången 06.46 av ljud nerifrån köket. Struntade i det, vände på mig och somnade om. Vaknade andra gången 08.32 av att telefonen ringde. Sket i att svara, vände på mig och somnade om. Vaknade tredje gången 09.47 av att Eddie står på en stege utanför min dörr och skriker till en annan kille som står på en stege på min balkong. Vad hände med min privacy? Sket i att fundera på det, vände på mig men kunde inte somna om. Känslan av att två killar i 20-30 års ålderna omringar mitt rum var lite skum. Plus att klockan var ändå ganska sent så jag kunde kliva upp. Tog på mig en huvtröjja och öppnade dörren. Eddie nästan ramlade in i rummet mitt. Jag gjorde frulle och sen satte jag mig vid datorn ett tag som vanligt. Även fast jag gör det varje dag så var det skönt att veta att jag inte hade några måsten. Ringde Johanna men hon var inte hemma. Typiskt!
Efter ett tag tog jag mig en promenad i den stekande hettan. Utan solskyddsfaktor. Oj misstag nummero uno. Träffade Johanna på vägen och bestämde att jag skulle komma ner nån timme senare, när jag tränat klart. Så jag trippade på och gjord elite sit ups. Åt en macka till lunch och drog ner till stallet. Idag fick jag sköta Twist så Johanna kunde se hur jag jobbade. Det första hon sa var att han gillade mig. Han sprang mot mig i hagen. Åhhh! Så jag fick rykta och kratscha och sen fick jag longera. Alltså man har hästen i ett rep och låter honom springa runtruntrunt. Det var första gången och det gick väl åt pipsvängen till en början. Men sen fick jag till snärten med piskan och han började jobba på. Hästsnack, hahah. Underbart var det iallafall och jag ska nog kunna börja rida till veckan när han fått nya skor och banan har torkat på riktigt.

När jag kom tillbaka upp var klockan runt 4pm och jag var återigen röd som en kräfta. Glömde ju solskyddsfaktor igen. HD ringde och frågade om jag ville möta upp honom och Nick och käka middag men jag tackade nej. Hade inte duschat så det hade tagit minst en timme innan jag var inne i Lodi. Kollade på en film istället och hörde efter några timmar hur en bil körde upp för uppfarten. Nick kommer uppspringande för trappan med världens största kartong med lego och slänger sig om halsen på mig. "Come on Josefine. We have to build lego and you are the best!". Åhh lilla gubben då. Jag slängde på mig ett par brallor och täckte hela matbordet med legobitar. Två timmar och 45 minuter senare hade jag byggt ihop en polisstation med tillhörande garage, celler, förhörsrum, fikarum, kameraövervakning, bilar, entrékur och massa annat. 953 bitar var det. Jag ska fota det så ni får se. Jag är legomästaren, jag sa ju det.
När Nick sprang upp en snabbis frågade HD om jag var lycklig nu när jag fått en ny leksak. Jag insåg väl att jag troligtvis var lika lycklig som Nick över det nya legot. Jag älskar att bygga. Min framtida barn kommer få så mycket lego att dom inte kommer kunna leka med allt. Vare sog dom vill eller inte. Men jag ska bygga allt. Jag slutade iallafall kvällen med att sitta uppe alldeles för länge och kolla på en film och prata med mamma och Frida. Som varje dag med andra ord nästan... Bara det att jag skulle upp och åka bil 06.30 dagen efter...

Jag är Legomästaren

Ja, nu är bilen ren och fin och doftar citron. Undertbart! Iallafall, Anna och jag möttes upp på Burger King och åkte till biltvätten där jag lämnade in min bil och hoppade in i hennes. Vi åkte in till "centrum" och gick på samma resturang som jag åt middag på igår. Men idag var det dags för sushi. Ohh! Anna hade en specialare med lax, avokado och creme cheese. Den ville jag prova. Bara goda saker ju. Så det blev åtta bitar sånt. Och var det gott eller? SOM det var gott! Mumma! Vi strosade tillbaka till parkeringshuset och gick in på The Party Guys. Massa roliga saker, vi ska börja med temafester här tänkte vi och få fart på alla amerikanare och visa hur man festar på riktigt! Skulle ju vara awsome! Hahaha. Men tillslut tog tiden slut och det var dags för mig att hämta min bil. Jag fick skjuts tillbaka och så sa vi hej då. Men vi ses säkert snart igen :P Anna, vad gör vi nästa gång? Bada hemma hos mig nästa vecka?

Jag åkte förbi Starbucks igen och köpte mig en smoothie med jordgubb och banan och så åkte jag till skolan. Var 15 min tidig så jag passade på att sätta mig och läsa och andas djupa andetag. Ville ju andas in den nya frächa bildoften. När barnen hoppade in i bilen (och skrek av glädje. Var den så hemsk innan?) skrek jag "ingen mat i bilen och inga fötter på sätet!!". Dom satt som ljus hela resan. Vi åkte och gjorde läxor och sen käkade vi på Denny's. Idag blev det en sallad. Gott! Vi åkte hem och jag gjorde färdig bilen inför imorgon. Anledningen till att jag fixar så mycket med den är för att imorgon ska Alex ha en fieldtrip och åka till San Francisco med klassen. HM ska vara skjuts och ska ha bilen full med barn. Då ska den vara fin såklart. Så jag har sorterat filmer och fyllt upp med papper och pennor. Duktig au pair! Sen gjorde jag iordning lite snacks dom kan ha med sig i bilen och sådär. Sen kom föräldrarna hem. Barnen blev superglada såklart! Jag med. Nick kom springade till mig och visade upp sitt nya lego han fått av mamma. Jag frågade vem som skulle hjälpa honom att bygga det. "Du för du är bäst på lego", svarade han. Åhh tack! Jag älskar att bygga lego. Så det gjorde jag halva kvällen och sen kollade jag på American Idol igen med HM och HD.

Precis när jag skulle gå och lägga mig sa HD att jag får vara ledig imorgon. För det är bara Nick som har vanlig skola och på fredagar gör jag knappt nått på jobbet iallafall. Så jag får vara ledig! Woho! Ska ta aslång sovmorgon, gå omkring i pyjamas jättelänge och sen ta en underbar promenad, gå ner till stallet i mina snyggboots och sen göra vad jag vill. Åhh jag längtar!

Hoppas ni får en lika bra fredag. Puss

Alla mornar borde vara som den här

Sov som en sill hela natten. Barnen klamrade sig fast som plåster från varsin sida och det var armar och ben överallt. Plus så vaknade jag med världens träningsverk i armarna efter gårdagens basket. Sjukt jobbigt! Jag väckte barnen som gick raka vägen till soffan för att sova lite mer. Tryckte upp en skål Pops och lite medicin under näsan på dem och dom vaknade till lite. Vi gjorde oss färdiga och stack till skolan. Lämnade av dom och blev av med mitt favoritdiadem på köpet. Hoppashoppashoppas att Alex inte tappar dcte under dagen! Jag håller tummarna.
Istället för att åka hem direkt svängde jag förbi Starbucks och tog mig en chai latte I driven och gled nerför hela Kettleman Lane med fönstret nervevat. Måste sätt ganska roligt ut då jag hade morgonfrilla, inga solbrillor och pyjamaströjja på mig. Men ja, härligt var det. Stannade och lämnade av lite gamla kläder till amerikas version av UFF och letade reda på den biltvätt där jag ska lämna in bilen om några timmar. Ska få Gamla Bettan skinade ren från topp till tå. (Jag betalar inte.) Så drog jag mig hemåt och bäddade sängen. Det var väl allt jag behövde göra idag. Nej juste, jag har plockat ur allt som är av värde och förstädat bilen lite. Pinsamt då den är full av godispapper, filmer, läskburkar, vattenflaskor och tuggumipapper (bara de sista två sakerna är från mig!).
Tänkte att jag skulle koka mig två ägg till frukost och gjorde så. Och så lite vatten till te. Bara det att jag glömde bort det och efter 30 min rusade jag ut i köket och räddade det lilla vatten som var kvar i kastrullen. Vet nån annan som kokade bort allt vatten till mitt te två gånger samma dag en gång så nu ligger vi lika. Dock var äggen finfina och nu ska jag snabbskriva ett mejl och sen hoppa in i duschen. Jag ska som sagt åka tidigare idag för jag ska lunch med Annis. Ska bli kul!!

Ha en trevlig kväll Sverige!

Mamma på heltid

Mina värdföräldrar är på olika resor med jobbet så jag har barnen för X antal timmar själv. Kom iväg lite sent till skolan imorse men dom kom inte sent. Känns som att jag tappar så mycket tid när jag lämnar dom på skolan. Kommer hem vid 9 liksom. Det är ju som sagt onsdag så städerskan skulle komma och jag behövde inte städa så mycket. Dock så regnade det hela dagen idag så jag ville inte it och traska. Istället så gjorde jag mig en egen Mii på Wii och startade träningsprogramet. Nu kan jag träna där när det regnar ute. Idag boxades jag i 30 min. OMG det var jobbigt! Så nu har jag ingen bortförklaring för att inte träna.
Hämtade upp barnen efter skolan och begav oss som vanligt till kontoret för läxor. Idag gick det väl sådär, jag ska inte ljuga. Till slut var vi iallafall färdiga och begav oss till en kinesisk resturang. Jag älskar kinesisk mat! Eller den är godare i Sverige och USA. I Kina är den så, kinsesisk. Bara massa ris och lök och anka. Nej jag gillar maten här. Och hemma i fina Sverige. Jag har verkligen börjat uppskatta mitt hemland för allt. Förr tyckte jag det var för lagom och för tråkigt. Men nej, Sverige är perfekt på alla sätt och vis. Var stolta över att ni bor där! Jag längtar tillbaka.
Jag sitter nu kollar på ett extra långt American Idol. Eller jag försöker kolla, men jag blundar nog mer. Snabbspolar genom hela så jag kan få sova snart. Ska krypa ner mellan änglarna i stora mastersängen. Mysigt!

Imorgon har jag lite ärenden att göra och så ska jag lunch med Anna. Wohoo!! Får se vart vi tar vägen. Vart som helst är najjs. Jag berättar mer imorron men det jag skulle säga var att om ni vill prata med mig så får ni logga in lite tidigare. Jag åker 11.30am, alltså 20.30. Annars får ni vänta någon dag. Puss och god natt!

Veckans Lee

Trött brud_90

Jag är nästan för trött för att blogga om dagen. Inte bra! Men här kommer det iallafall.

Jag klev som vanligt upp 6.30 och gjorde det jag skulle. Nån halvtimme efter kommer familjen upp och meddelar att vi inte ska gå i skolan idag. Barnen har hostat hela natten. Så det blev till att plocka ur lunchboxarna och sätta sig vid tvn och kolla på Scooby-Doo. Efter ett tag blir det bråttom då vi har fått tid hos våran doktor. Om 20 minuter!? Vi bor 30-35 minuter från stan och det spöregnade dagen till ära, vilket betyder att alla amerikanare, som vanligt kör som galningar, förvandlas till sniglar och knappt kommer framåt. Som den svensk man är, van med regn och rusk, låg jag väl konstant i fel körfält omkörandes alla bilar. Fort skulle det gå. 15 minuter den klev vi in hos doktorn och då visar det sig att dom inte tar mitt American Express kort. Man måste ha kontantar att betala med. Det hade ju jag, 20 dollar, och det skulle kosta 40 dollar styck. Ringde HM som var påväg strax bakom mig och hon hade en chack med sig. Tog dom checkar? Nej. Det löste sig tillslut och vi fick komma in på undersökning. Mina barn var inte sjuka. Lite småförkylda men man kunde gott och väl traska till skolan med lite hostmedicin. Då dom redan hade missat en del av dagen beslutades det att dom skulle åka med mig hem istället. Vi åkte förbi Target och köpte snacks för Alex skolresa på fredag och slängde med två filmer. Varför nöja sig med en liksom?
Vi åkte hem, och tog det lugnt. Eftersom det fortfarande regnade så var vi bara inne. Fick dom faktiskt till att spela Monopol med mig. Jag vann, men låtsades som att jag inte gjorde det. När HM kom hem var det dags för läxorna, som vi inte hade. Efter lite diskuterande tog jag med mig Alex in till skolan och hämtade alla läxor. Det blev liksom till att åka bil fram och tillbaka i en timme.
När vi kom hem igen käkade vi pizza och jag hade då jobbat cirka 11 timmar. Som au pair får du jobba åtta timmar i sträck och tio timmar om dagen. Max 45 timmar i veckan. Då jag var riktigt trött frågade jag lite fint om hon ville att jag skulle hjälpa dom med läxorna eller om hon skulle göra det. "Jag gör det ja", sa HM. Jag tackade och sprang upp och snörade på mig jumpadosorna. Det hade som sagt regnat hela dagen men just då var det uppehåll, så jag chansade och stack iväg. Jag hade riktigt tur. För precis när jag tryckte in koden för grinden började det komma små regnstänk. Jag skyndade mig så gott jag kunde uppför mördarbacken släpandes på två stora soptunnar som ingen tagit in sen igår. Och eftersom HD har sin truck på flygplatsen och den andra är utlånad så var det inget annat att göra. Det var rent ut sagt skitjobbigt men jag såg det som extra träning bara. Upp på rummet och styrketränade till Kings of Leon och har sen dess tagit världens längsta dusch och smörjt on mig med lotion. Ja pappa, jag lotionar varje dag och jag har en hel låda full med sånt :P

Nu äter jag youghurt och äter en banan. Är lite sugen på att sova faktiskt men jag måste ju bleka tänderna så det blir nog en film tror jag. Får se vilken det blir idag, jag känner för en mysig tjejfilm. Ha en trevlig dag!


Juste: Imorgon har jag barnen hela dagen för HM ska också bort. Jag är inloggad på msn som vanligt så det kommer inte störa er. Dom är ju i skolan som vanligt.

11 timmar

Gahh vilken dag. Har nu jobbat i nästan 11 timmar i sträck. Började 06.30. Låter ganska kul va? Nu ska jag dock ta mig en promenad och njuta av en timme helt själv.

Ännu en dag

Så har ännu en dag passerat och snart är det 3 månader och 1 dag. jag brukar inte räkna så varje dag egentligen, man håller bara koll på veckorna som susar förbi och varje måndag är ytterligare en vecka här borta. Idag var jag verkligen inte ett dugg sugen på att jobba. Det tog emot att sätta sig i bilen och köra in mot Lodi. Men jag höll iallafall hastigheten idag. Det gör jag ALDRIG annars. Men så fort barnen kom springande över skolgården så släppte allt. Jag är svag för dom där ibland. Vi åkte och käkade direkt på Papa Nick's. Efter ett tag skulle Nick gå på toa. Han var borta hur länge som helst så Alex gick och letade efter honom. Efter två sekunder kommer hon tillbaka och skrattar. Nick kunde inte knäppa upp knappen i sina byxor så han hade stått där och inte kunnat kissa på jättelänge. Lilla gubben. Det är så gulligt när man lära barnen saker. Typ knyta skorna och som i det här fallet, att man man dra in magen när man ska knäppa upp byxorna. Ibland kommer jag på Nick när han tränar på att knyta skorna. Bunnyears hit och bunnyears dit.

Om 30 minuter ska jag sova. Måste vänta på min tandblekning som ska sitta inne så länge och passar medans på att kolla in vad Sacremento har att erbjuda för helgnöjen förutom underbar shopping. Det är dags att utforska Sac nu tycker jag. Har planer på att åka och spendera en helg i San Francisco snart också. Men ja, jag vill se Sacramento också. Det är ju faktiskt Kaliforniens huvudstad jag bor bredvid. Så nått ska dom väl ha att erbjuda tycker jag. Jag kan bara gå och strosa, sånt tycker jag är mysigt. Speciellt här i USA. Men god natt om ett tag då. Puss

3 månader

Ja då var det dags att fira då. Tre månader i staterna och nu är det bara nio to go. Grattis grattis till mig och alla andra som står ut med att ha mig här. Eller ni kanske tycker att det är skönt att slippa mig ett tag... Jag firar iallafall med Vitamin Water och popcorn. Har storstädat nu hela förmiddagen så jag tänker hoppa över min promenad. Jag föredrar att jobba och promenera så fort jag kan eftersom det är runt 12 som ni är inloggade på msn. Då är det skönt att vara klar med allt annat och bara kunna sitta här. Men blev det lite sent med städningen så då går jag direkt hit istället. Funderar på om jag ska äta lunch eller duscha först nu bara? Det blir lunch nu förresten. Wokgrönsaker och ranch. Fiskbullarna ska jag spara och kalasa på senare.

Igår grät jag en skvätt när jag kollade igenom mina bilder. Vad mycket saker man gör egentligen som man inte uppskattar tillräckligt mycket. Just nu skulle jag bara vilja ha tacokväll hos Nina med dom andra. Filosofisk tanke: Varför uppskattar man inte dom vardagliga sakerna mer? Det ska jag börja göra nu. Nej men man vet ju inte när man t.ex får se sina vänner nästa gång. För mig är det om nio månader. Kanske tio. Och det är banne mig lång tid. Ska tvinga dom allihopa att skaffa Skype. Igen. Jag är dålig på att tvinga har jag märkt. Alla andra borde också skaffa Skype. Så säger ni till mig så skypar vi :)

Varför är ni så underbara?!


Jag trodde helt seriöst inte att jag skulle sakna er såhär mycket. Kan se en bild och börja storböla. Eller veta att ni träffas. Då går jag sönder lite för jag inte får vara med. Eller när ni har träffat nån i min familj, då blir jag avundsjuk på den personen. Jag saknar er otroligt mycket och kommer göra det i nio månader till. Sen är Osten tillbaka i stan igen.

Jag älskar er era knasbollar!

Jag vill ha


$24.80 på Forever.

God morgon

Satt uppe till halv tre inatt. Nu ska jag äta frukost. Det blir Leksandsknäcke med räkost och ägg med kaviar. Ska man ta en svensk film bara för att kanske?

Jag är lycklig!

Vilken dag! Vilken kväll! Ni måste höra allt!

Vaknade strax efter 8am av att Nick knackade på dörren och ville ha hjälp med sitt lego. Vanligtvis hjälper jag alltid till, även om jag är ledig, men idag bad jag honom om att få sova lite längre. Satt uppe alldeles för länge igår. Jag somnade om och sov nån timme till. Vaknade och hoppade in i duschen och gjorde mig färdig. Strax innan jag skulle åka så skrev mamma på msn att Ida skulle komma hem till henne på lite lördagsmys. Då började jag grina. Jag vill också träffa Ida! Jag har inte varit utan Ida såhär länge sen jag vet inte när. Typ innan vi träffades? Och då var vi sex år. (Okej jag har ju inte varit utan mamma och pappa och syrran heller, men det är nått annat med älskade vänner.) Jag grät som sagt en skvätt men sen loggade Ida in på mammas Skype. Det funkade inget vidare men jag fick höra hennes röst iallafall! Hoppas vi kan skypa snart igen I!

Jag sprang ner och sa hej då och körde alldeles för fort hem till Anna. Hon guidade oss till IKEA och sen var vi där. Så fantastiskt att jag inte ens tänkte på att jag skulle fota. Men jag åker väl dit fler gånger kan jag tänka mig. Det kändes precis som att det var rulltrappan hemma i Valbo som vi åkte upp för och sen så var vi där. Mitt bland soffor och allt. Vi gick genom övervåningen ganska snabbt och kom fram till resturangen. Jag åt de obligatoriska köttbullarna och tog en chockladbomb till efterrätt.

Sen kom vi till den bästa delen av IKEA. Småsakerna som ramar, ljus och sånt. Jag plockade med mig en filt (samma som jag har hemma), ett ljus som skulle locka bär men som luktar godis och så fick jag med mig en klocka. Men efter att vi hade betalat kom min nya favvoavdelning. Maten. Som jag köpte saker. Skulle kunnat köpa lika mycket till. Men man kan inte få allt man vill ha. Plus att vi skulle till mallet efter så vi kunde inte köpa några frysta varor. Jag fick iallfall med mig följande hem: Svenska Lantchips, en påse Diam, Gräddsås, Leksands knäckebröd (det du morfar, det finns här med), Kalles kaviar, Räkost, Fiskbullar i Hummersås (mamma!!!!!!!) och Delikatobollar. Inte illa va?!


Vi släpade väl typ ut mina saker och begav oss mot mallet. Nu skulle vi ju shoppa lite också såklart. Började med Forever21 och det var typ den enda affären vi var in på. Var in på en annan och kollade på gudomliga klänningar. Anna kärade ner sig i en puderrosa dröm för enbart 150 dollar. Jag nöjde mig med en vit underbar klänning för bara 125 dollar. Storhandlade på Forever idag förresten. Ville ha en jeansjacka och ett par snygga heels också men dom fick stanna kvar i affären idag. Dom kan jag köpa nästa helg... Hittade en bikini som inte var från denna värld. Korallfärgad med rosetter och i bandeumodell. Sååå Jossan! Sen sailorklänningen var bara för söt den med. Kräver lite lagning men jag fick lite discount så det fixar jag gärna. De randiga tröjan är en likadan som jag köpte förra helgen i blå och kjolen är en vardagskjol. Den andra klänningen köpte Anna också. Supersnygg rygg och den satt som en smäck. Bara viktiga inköp idag med andra ord!



När klockan närmade sig 4pm så begav vi oss hemåt. Jag lämnade av Anna och åkte in till Lodi. Hamnade på Target och storhandlade även där. Men jag köpte bara sådant som stog på min handlingslista. Nästan. Schampoo, balsam och sånna saker och så lite gotta. Det är ju lördag. En sovmask så jag kan få sova utan att vakna sjuttitolv gånger av ljuset. Och så ska jag börja odla. Det är nått träd och gräslök. Kan ju vara kul och se hur det går. Slutade med en Starbucks smoothie i driven.

När jag åkte genom den fina delen av Lodi påväg hemåt med smoothien i ena handen och musiken dunkandes så kände jag mig riktigt lycklig. Idag var en perfekt dag och jag känner att saker börjar ordna upp sig. Med resor, vänner och allt sånt som gör livet värt nått härborta. Idag skulle jag inte ens kunna drömma om att vara hemma i Sverige och jag kan väl tänka mig att det är så det ska vara när man är här. Trots att jag saknar Ida :)

Jag kom hem och åt lite av middagen som HM sparat åt mig. Satte mig och kollade på Dancing With The Stars trots att jag redan sett det. Trevligt att kolla med HM och HD också. Sen begav jag mig upp på rummet. Fotade alla kläder och trixade lite vid datorn. Blandade lite dipp och myste upp mig i min fotölj, inlindad i filten min och började kolla på Änglar och Demoner. Halvvägs blev det en msnpaus med Frida. Vi har planerat lite mer men kan ha stött på problem eftersom vi bara är 19 och 20. Men vi ska nog lösa det. Annars har vi kanske andra som kan lösa det åt oss vi får se. Ska väl berätta för er snart också är de tänkt. Men jag vill inte säga nått innan allt är bestämt. Såg att mormor och morfar var inne på Skype så jag ringde till dom. Visade upp mitt Knäckebröd och berättade om dagen. Efter 40 minuter la vi på och här är jag nu. Frida ska upp tidigt så hin drog men jag har fortfarande 49 minuter och 31 sekunder kvar på filmen. Så det är vad jag ska göra nu. Borsta tänderna och sätta i min tandblekning. Vi hörs imorron efter min megasovmorgon. Puss

Dagens skörd. Gillar min IKEA-påse. Den ska sparas.

Förra helgens shopping

Just some random shopping I did in Lodi during the last month

My BFF

Mamma sa att Ida skulle komma på ost och kex. Jag började storböla och har nu torkat tårar med ett halvt paket Kleenex. Jag vill också träffa Ida!

Söta lilla Justin


Han är bara för söt. Lille Justin då!

Jag <3 mitt jobb

Okej, dagen var det. Johanna var inte hemma så jag tog en promenad istället i shorts och linne idag. Solen brände fint på mina axlar. Rick var här och jobbade så det var skönt att komma ifrån lite också. Tog en svalkande dusch och sen hoppade jag i mina snygga shorts och en snygg tröjja sen var jag off till stan. Hämtade upp barnen och passade på att kolla in deras utställning på skolan. Amerikansk historia byggd på alla möjliga sätt. Men lego, i socker, i papper och ja allt. Verkligen häftigt. Ska se om jag kan gå dit på måndag och fota och visa. Vi begav oss iallafall till kontoret och hämtade upp HM. Åkte allihopa till Stockton i min bil och shoppade. Inte nått till mig då, men till barnen. Massa kläder och skor och leksaker blev det. Deras ögon gnistrar verkligen när dom får nått nytt. Vi köpte varma goda kakor och gick och käkade på Elephant Bar. Så himla god mat där! Sen pkte vi hemåt och Alex åkte med mig. Vi sjöng Hannah Montana låtar hela vägen hem. Sen bara packade jag in alla saker, och målade Alex naglar. Jag gillar fredagar på mitt jobb!

Sen pakerade jag mig här som vanligt. Kollade in IKEAs utbud på mat så jag vet vad jag har att förvänta mig inför imorron. Bestämde tid med Anna och har ställt klockan på 9am. Ingen sömn här inte. Har pratat hemlisar med Frida. Dom kommer snart avslöjas, ska bara kolla upp en sak först, men jag kan ge en ledtråd och det är att vi ska gå "all in". Sen pratade vi ännu hemligare hemlisar... Ja vi har massa hemlisar vi. Har även tryckt i mig en påsa bilar och hällt i mig Mountain Dew. Godaste läsken nånsin. Den ska införas i Sverige! Nu ska jag nog dra mig tillbaka tror jag. Kanske läser några sidor i finboken. Puss


Snart gör vi en annan stad osäker...

Nu ska jag börja jobba

A lot like love + helgens planer

Kollade på den filmen imorse. Eller nu på förmiddagen kanske man ska säga. Hur länge håller morgonen på egentligen? Jag säger alltid god morgon även om jag kliver upp vid ett. Man vaknar ju på morgonen så då spelar det väl ingen roll vad klockan är va? Aja, vilken livsfilosofi. Idag är det fredag och det betyder lön och helg. Jippie! Imorgon ska jag nämligen bränna pengar. Jag och Anna ska till IKEA!! Ja jag vet, awsome (som vitamin skulle säga). Ska äta köttbullar, prova alla sängar och låtsas som att jag bor i alla små hemmen som jag alltid gör. Åhh mys jag längtar verkligen! LÄNGTAR! Nu ska jag pallra mig ner till Johanna och se om hon är där. Med mina snygga boots jag har fått av henne.

Tjoho

Ja, torsdag var det. Tog min promenad och fick min dos musik i lurarna. Då vädret har varit lite lurigt de senaste dagarna så tog jag shorts och en huvtröjja. Big mistake! Huge mistake! Det var för tusan 25 grader varmt ute. Och där powerwalkade jag så svetten rann. Men så fick det vara idag. Tog den lååånga rundan och sen blev det styrka här hemma. Nu är jag igång igen. Duschade och lagade lunch. Pasta i vitlökssås med stekt svamp. Mumsigt värre! Ska förtusan satsa på matlagningen tror jag! Eller inte :P Skypade lite och sen var det till att åka och jobba. Jag var lite sen så skulle ta en genväg. Det luriga med den vägen är att det ibland åker stora lastbilar med lasten full med vin där. Och så var det idag. Halvvägs svänger den ut precis framför mig. Blev skitarg och svor både på engelska, svenska och franska (det sista bara för att jag kan). Han hade väl liksom kunnat låta mig passera och sen köra. Så jag fick ligga och segköra bakom honom hela vägen in till Lodi. Typiskt!!
Efter läxorna tog jag barnen till Denny's och käkade. Lät barnen bestäma om jag skulle äta sallad eller nån kyckling, och det blev kyckling. God med den var varm. Ja varm!? Kom ut med den på stekpannan så det kallnade ju aldrig. Nästa gång blir det sallad igen. Den är god.

Hemma spelade vi lite basket och sen slutade jag. Sprang till datorn såklart. Nejdå, det gjorde jag inte. Men jag hamnade här tillslut iallafall. Borde gå och sova tror jag. Det är bara jag som är inne på msn och internet är segt så Så ska det låta hackar jättemycket. Sånt blir jag irriterad över. Gud vad jag är arg på allt hela tiden. Börjar bli för bekväm tror jag.

Aja, imorron kommer det jag lovade skulle komma idag. Ska försöka få iväg ett paket och dra rumpan ner till stallet också. Hoppas Johanna är där! Måste börja med Twist nu känner jag. Om jag ska få ordning på den där busiga hästen och kunna rida turer bland bergen här innan året är slut. Hästar in my heart! Nu signar jag ut. Tjingeling!

Ja jag vet. Depp-dagarna resulterade i några extrakilon. Tur att jag powerwalkar!

Lite mer Lee

Veckans Lee

Gårdagens rubrik

Ja alla har väl olika smeknamn. Jag har haft massor under året och ett av dom var facit. Är man smart så är man...

Just nu kollar jag på American Idol och försöker tagga mig själv till att ta en promenad. Och ja, taggad eller inte så blir det en idag. Nu har jag fase vilat för länge. Får se hur lång den blir, kanske ska börja lite lugnare än långrundan. Vi får se. Jag är väl tillbaka här några gånger innan jag sticker och jobbar.

Mitt namn är inte länge facit, det är kartan

Fick köra till Valley Springs idag och lämna HDs plånbok helt själv. Har bara varit där en gång och då satt jag och kollade på film i baksätet. Plus att jag inte fattade mig på GPSen idag. Men jag hittade. Rakt fram, sen höger vid det vita staketet och sen vänster vid Gospelkyrkan så var jag framme. Helt på egen hand! Jag blev jättestolt!

Jag är astrött just nu så det får vara allt för idag. Imorgon kommer fler kläder och så avslöjar jag helgens planer. Spännande spännande! Stay tuned!

Designed by Lauren Conrad

Shopping från LA

Snäll au pair

Jag var snäll idag, jag slängde ingenting förutom några tomma papper. Men däremot fick jag ett tomt skåp och en tom låda som jag har tänkt fylla upp snarast möjligt med mat. Ja jag har bestämt mig för att åka och storhandla mat som jag kan äta till lunch. Börjar bli trött på omelett nu faktiskt. Så jag ska handla upp mig på torrvaror som jag ska lagra i mitt rum. Vi får se vad det blir. Måste köpa grönsaker också. Hoppas dom får vara kvar i kylskåpet bara då...

Ser just nu på Armand när han vinner Mästarnas Mästare. Han var ju faktiskt bäst det var han! Men nu blir det dusch och sen får vi se vad jag gör innan det är dags att sticka iväg.

Monte Cristo

Började dagen med att kolla på en film, Greven av Monte Cristo, kan den heta så på svenska? Den var bra iallafall. Eller den var mycket bra. Ingen film som jag hade satt mig och kollat på om det inte var för att HD spelade in den åt mig. Han gör ju det, filmer som han tycker att jag borde se. Så det blir väl ungefär en film om dagen. Och jag gillar film så jag är bara Glad. Igår kväll såg jag t.ex. min första Bond-film nånsin (!!) Ja jag har inte sett nån förr. Så igår blev det Quantum of Solace och den var bra ju! Nu kommer jag snart hamna i nån form av Bondkoma och bara kolla på Bondisar. Men ja, känns som att det är typiskt jag så varför bryta en sån trend?

Efter filmen har jag nu begett mig upp på rummet och än en gång kollat in i de skåp som fortfarande är fullproppade med saker som inte är mina. Nu har jag fått nog. Jag ska ut med allt och kånka ner på den överdimensionella dator som tar upp typ halva mitt skrivbord. Egentligen skulle Eddie och Rick komma hit och bära bort den men hey, jag kan väl göra det själv! Så jag ska damma ur allt, slänga sånt som verkar onödigt och njuta av några tomma skåp som jag kan fylla senare.

Nu däremot ska det vankas Skypedate om jag inte minns fel. Bara för att jag befinner mig härborta betyder inte det att jag har slut på skvaller. Nejnej, ett mycket mumsigt sådant bar jag på också. Typiskt mig!

Datortid

Det blev inge Skype. Men det kan bli sen. Beror på om Annabanana spurtar på i spåret. Istället har jag skrivit några mejl. Börjar komma ikapp nu. Kusin ska få ett nu tänkte jag. Och så ska jag ta en dusch. Och försöka få msn att funka. Lite segt idag. För mycket sol kanske... Robbie Williams sjunger iallfall fint idag. Puss

Jag <3 sova

Efter att jag jobbade imorse så hoppade jag tillbaka ner i sänger och sov två timmar till. Superskönt! Skulle kunna sova hela dagen. Nu sitter jag och funderar på om jag ska ut och promenera eller kolla på en film. Borde promenera men jag vill nog hellre kolla på film. Eller så ska jag ta och tvinga Anna och skypa med mig nu. Det sistnämnda låter otrooooligt lockande! Saknar na ju!

Hårda ord som gör ont

Ja, idag har det varit lite upp och ner. Det spöregnade hela morgonen och förmiddagen. Så det var till att klä sig varmt med vinterjackan från Sverige. Vädret höll sig tråkigt. Barnen och jag åkte till kontoret och jobbade med läxorna i lite mer än en timme. Ett av barnen började deppa och hatade allt. Inklusive mig. HD, som var i Sacramento, ringde och jag tog barnen till Tacobell på middag. Det tjaffsades i bilen så jag stängde ner hela DVD-systemet i ren ilska. Skrikande barn fick jag på halsen men vad ska jag göra? Ge upp bara för att dom grinar och skriker? Nej det gör jag inte! Livade dock upp ungarna med lite skämt så slapp iallfall gråt på matstället.

Väl hemma började allt igen. Jag var världens sämsta nanny som alltid var elak. ALLTID!! Och när ungarna (eller ungen) ibland nämner att Astrid ska komma tillbaka då dör jag lite inombords. Tårarna bränner bakom ögonen men jag visar dom inte. Jag vet att dom verkligen gillade Astrid (jag med!! :D) men jag har inte ens varit här två månader själv än. Ge mig en chans liksom. Och när det som barnet grinar om är en önskan från mina arbetsgivare, vad ska jag göra. Jag må vara hård när det kommer till läxor. Men jag gör det för att jag vet att dom kan. Dom är smarta barn mina sötnötar! Och jag sitter alltid bredvid som stöd och hjälper till med alla uppgifter om dom så vill. Läxor ska vara jobbiga, annars lär man sig inget. Det tycker jag iallafall.
Pratade iallafall med HD om det och förhoppningsvis ska det bli bättre. Jag vill inte åka hem därför. Men ja, segare än så är jag. Jag ger inte upp så lätt. Även fast jag tidigare hellre bröt ihop än bet ihop, så är jag nog tvärt om nu. Eller iallafall på god väg! Alltid något.

Har nu suttit här och väntat på min dejt för kvällen som aldrig dök upp. Den personen kommer få ett helvete imorron ;) Har dock kollat på avsnitt nio på min serie, som ni vet, och pratar och planerat med Frida. Planerna våra har ändrats. 2 veckors semester är inte så mycket. Men något ska vi få till. Nu är bara frågan om vi ses i maj eller i juni. Allt är upp till mig. Nu däremot ska jag och SvampBob krypa till kojs till ljudet av regn. Mysigt va! Puss

Stör ej!

Viktigt telefonsamtal med Frida.

Lilsis

Syster, om jag inte hade varit i USA just nu, så hade du sprungit hem ifrån skolan och bönat om att du och jag skulle ha tagit bilen till stockholm och shoppat en hel dag. Och jag hade lätt sagt ja. Bara så du vet vad som väntar när jag kommer hem!

Au pair-dagen

Så här ska en dag vara i en au pairs liv. Slappade några timmar på förmiddagen framför datorn. Tog en skön dusch, klädde mig extra fint och sminkade fejjan. Sen fem minuter innan jag skulle åka började det SPÖREGNA!! Helt sjukt mycket reg kom det. Så det blev till att byta om och ta på sig lite varmare kläder. (Ja vi skulle ju shoppa inne men när det regnar måste man klä sig varmt.) Sa hej då till familjen och hoppade in i bilen. Åkte i 30 min in till Lodi och hämtade Hanna och påbörjade sen mardrömsresan till Modesto. Det regnade så mycket att jag knappt såg vägen. Amerikanarna körde som vanligt som dårar och bytte filer hit och dit. Sen blev det stopp. Det hade varit en olycka och vi blev stående ett tag. Fortsatte köra och kom äntligen fram. Sprang in på mallet och gick rakt igenom Forever21 utan att kolla upp. Vi ville börja med några andra affärer, annars blir man fast inne på Forever hela dagen. Vi hann med övervåningen och sen stängde mallet. Lite missberäknat med tiden där. Eller vi var där i säkert fem timmar. Men vi tog oss tid och länsade verkligen alla butiker vi gick in i. Jag fick med mig mycket fint (som jag visar imorron) och jag är jättenöjd med mina shoppingpåsar.
Då mallet stängde satte vi oss i bilen och väntade på Melly. Efter 45 minuter kom hon och vi satte oss ner inne på Elephant Bar, våran favvoresturang. Idag delade vi på natchos till förrät och jag åt kinesiskt till huvudrätt. Vi struntade i efterrätt och begav oss mot bilarna. Hanna och jag skrattade väl hela vägen hem och när jag slöppte av henne insåg jag hur trött jag var. Fick tvinga mig själv att håla ögonen öppna sista biten och spelade skithög musik och sjöng. Kom hem nu för lite mer än en timme sen och har suttit här. Borde sova nu.

Men dagen har varit bäst. Det var lite såhär jag föreställde mig att det skulle vara innan jag åkte hemifrån. Bara att göra nått känns bra. Även fast jag gillar att skypa med er därhemma också. Jag saknar er! God natt

Dagens planer

Har suttit här ett tag nu och lyssnat på vinden utanför. Det är tråkigt väder! Jag ska däremot åka med Hanna och shoppa i Modesto idag. Sen ikväll ska vi möta upp Melly för middag. Kommer bli en bra dag!

Lille plutten!

Jobba med magsjuka

Spenderade dagen framför datorn med lite film och lite skitsnack. Trodde jag skulle få vara ledig hela dagen då huvudet sprängde och magen vände sig uppochner tio gånger i minuten. Men nej. HD och HM skulle iväg på middag så jag skulle jobba. Men odm tyckte det var okej att bara kolla på film hela kvällen. Tack för det! Vi började kolla på Black Beauty men efter fem minuter ville dom hellre spela Wii. Så ja, dom spelade Wii i kanske tre timmar. Jag tog ner min dator och satte mig och skrev lite. Sen städade jag lite i köket och så var dom hemma. Ibland är det här jobbet för bra för att vara sant. Man spelar Wii och får betalt. Men ja, bakslagen kommer dom också. Skrikande barn som inte vill göra läxor eller skrik om att syrran är mycket bättre på Mario Kart. Jag har börjat med en ny teknik som innebär att jag skriker tillbaka. Den funkar bra faktiskt.

Kollade på film med barnen och HD. Vi såg The Cat In The Hat, tror att den heter så. Jättewierd och rolig. Sen nu är det Mästarnas mästare och skitsnack med Frida <3

Magen är mycket bättre nu men huvudet är väl sådär. Ska proppa i mig alvedon så jag orkar shoppa imorron. Ja jag ska faktiskt åka iväg till Modesto med Hanna. Har sparat jättemycket pengar så här ska shoppas. Ska visa allt sen jag lovar. Puss

Magsjuka, igen

Ja det var ju inte meningen att det skulle bli ett såntdär deppigt slut på dagen, men internet slutade fungera. Här åker man till USA i förhoppningar om ett supersnabbt internet som aldrig krånglar. Men så visar det sig att man lika gärna skulle kunna sitta hemma på Gillesgatan och skriva. Det är typiskt det.

Gårdagen var väldigt bra. Barnen var som sagt lediga så jag började 8am. Vi spelade Wii i några timmar och sen hoppade vi i poolen. Jag solade inte ska tilläggas, jag badade med dom i säkert en timme. Efter det var det dags för lunch. Så jag stoppade in barnen i bilen och åkte till Lockford för lite Subway. Jag gillar inte Subway, men man får offra sig. Vi gjorde några ärenden och sen köpte vi glass. Sen började en av barnen att tjaffsa så jag fick nog och åkte hem. Väl hemma spelade dom återigen Wii och jag städade lite. När bråken om vem som var bäst började drog jag ur kontakten och tvingade med dom ut på en promenad. Vi hann hela vägen upp till stora vägen och nästan tillbaka innan HD och HM kom hem. Nick hoppade in i HMs bil och jag och Alex hoppade upp på flaket på HDs truck. Los Angeles och storstäder i all ära. Men man måste bo på landet för att få åka flak och bara njuta av vinden i håret när man ser sjöar och stora gröna fält fara förbi. Lycka!

Vi åkte direkt och käkade middag i Valley Springs. Då har jag sett det stället också. Funderar på att ta bilen dit och glida runt nån dag och kolla lite. Verkade mysigt. Jag åt nån form av ostravioli som var helt okej. Väl hemma igen skrev jag ihop några brev (ja ni läste rätt) och knåpade ihop några mejl. Kollade såklart på Mästarnas Mästare och hävde ur mig all skit på Frida. Grinade några liter och sen somnade jag.

Vaknade mitt i natten och sprang till toan och där kom all mat från flera dagar upp igen skulle jag tro. Uhh nån form av magsjuka igen. Så inatt har jag knappt sovit en blund. Svettats och frysit om vartannat och halsen bränner sönder. Skulle jobba idag nu på dagen men kände att jag inte var i form för att jaga barn. Så jag smsade HD mitt i natten och skrev att jag var sjuk och att det var upp till dom om jag skulle ta hand om barnen. Det behövde jag inte, tack och lov, så nu blir det film hela dagen. Ska kolla på massor av Beck är tanken.

Men jag mår bra nu. Deppet igår kommer och går som jag skrev. Så är det här borta. Nu ska jag chatta lite. Hörs sen!

Depp, pepp, depp, pepp. En jävla karusell är vad det är!

Sitter här med en halväten chokladkanin och gråter floder. Det är snart bra igen.

Här får du en barbie gumman!

När jag hämtade upp barnen tog jag dom till kontoret och spenderade säkert nån timme där. Vi gjorde inte så mycket. Lekte mest och störde alla som jobbar där. Jag vek dom en varsin loppa och försökte återigen lära dom lite svenska. Jag vet att Astrid lärde Alex att räkna till tio. Men nu när jag frågar henne så räknar hon bara på tyska. Hon driver säket bara med mig. Men dom kan iallafall säga aj och oj. Väldigt viktiga svenska ord att kunna. Aj och oj.

Inte gick det nån bra film heller. Men när HM var färdig med det hon skulle göra så åkte vi till Coco's och käkade. Åt nog vörldens godaste sallad och sen världens godaste chokladpaj till efterrätt. HM åkte iväg för en sak och jag tog med mig barnen till Target för att köpa lite leksaker. Lego och Barbies. Inte så svårt med födelsedagspresenter i det här huset inte. Så roligt att barnen blev superglada när jag langade fram kortet för att betala, det var liksom inte ens mitt kort. Hahaha. Åkte hem, spelade lite Wii, byggde lite lego och spelade lite Wii. Jag har nu provat tennis och boxning. Boxning är inte min grej men det är fasen tennis. Jobbigt som tusan blev det också. Kanske är jag lite elak som ger järnet och inte låter barnen vinna, men är det tävling så är det. Man kan ju inte ge bort segern. Även fast det handlar om en sex- och en åttaåring. Middag fick jag laga idag också. Det blev köttbullar och makaroner. Sen fick jag nog av allt tjafs och skickade iväg ett av barnen på en time out innan maten. Den första time outen jag nånsin gett. Men jag orkade verkligen inte höra med tjat och gnat och skrik. Efter maten blev det mer Wii och sen kom HM och HD hem.

Kvällen spenderades först framför tvn med boken min och nu sitter jag här framför mästarnas mästare. Finns abar på SVTplay tills den 15 april. Måste hinna kolla klart!

Imorgon är barnen lediga från skolan. Det innebär ingen dator för mig förän efter 5pm. Den som orkar vara uppe kan ju vänta men annars är ju helgen snart här och då bor jag i datorn. Inte på söndag dock för då har jag planer. Har dragit mitt strå till stacken och bjudit med en tjej på shopping i Modesto. Världens största Forever21, here we come!

Nu ska jag dock kolla klart på programet och sen sova. God natt och pussar på er

Nya regler

Idag när jag vaknade var jag helt sjukt trött. Att släcka efter 23 och gå upp 06.30 är inte ett vinnande recept. Tänker nu släcka vid 22 de kommande veckorna för att se om det blir nån skillnad, se om jag blir nå piggare. Men eftersom jag lider av samma sjukdom som alla andra ungdomar så vet man ju inte hur det kommer gå. Sjukdomen kallas för ungdomssjukan och resulterar i konstant trötthet. Haha, nej okej, sjukdomen finns inte, men om den fanns så skulle jag garanetarat lida av den. Nu väntar jag på att Kusin Vitamin ska logga in. Annars gör jag inte så mycket. Kollar på del tre av Mästarnas Mästare. Spännande!!

Lee Dewyze for the people!

Bara en massa krångel

Men internet alltså. Allt annars är prima ballerina. Hade en mysig förmiddag med värsta msndejten :P hahaha nejdå. Kollade på Dancing With The Stars och American Idol till frukost. (Vi har sån där tv som man spelar in på. Och så kan man skriva in ett program man vill spela in så spelar den in det programet från alla kanaler. Plus att man kan pausa livesändningar och spola fram och tillbaka. Supercoolt!) Efter frullen städade jag superlite (städerskan kommer ju på onsdagar), duschade och satte mig vid datorn. Skrev några mejl men datorn krånglade bara så inget skickades. Woho!

Barnen mina krånglade lite med läxorna men vi blev klar även med dom. Idag var jag världens sämsta nanny också! Sen var jag världens bästa. Man bara måste älska humörsvägningar. Inte för att jag har några *host*. Käkade middag på Cayotes som serverar mexikanskt. Åt en sallad idag med kyckling och gucamole. Mums! Jag förstår att ni verkligen vill veta vad jag äter när jag är här. Superintressant!

Väl hemma var det Wii och Minute To Win It för hela slanten. När dom andra i familjen drog sig tillbaka kollade jag på kvällens American Idol och ikväll åkte ingen hem. Juryn använde sitt spara-kort. Dom ska alltid vara så speciella här i staterna. Dock så är min favorit alltid säker. Lee!!! Han är grym!

Nu ska jag läsa lite i min bok och sen däcka. Imorgon har barnen halvdag så jag kommer bara finnas på msn och skype till 20.30 svensk tid. Ha det bra tills dess. Puss

Såhär tänker jag se ut när jag sover inatt. Utsläppt underbart blont fint hår och ett lila nattlinne från Victoria's secret. Ja det är göörshnyggt jag lovar!

Word

Sometimes you have to be apart from people that you love.
But that doesn't mean that you love them any less.
Sometimes it even makes you love them more.



Inte så lyckat kanske

Såhär blev det. Inte så påskigt. Men det är iallafall mycket ägg! Och det är gott!

One down

Ett mejl är nu färdigskrivet. Det går väldigt segt kan jag säga. Men jag pratar med syrran och då ska hon prioriteras! Hade precis en ansiktsmask som brände i ansiktet. Mamma tyckte jag levde lyx här. Bara för att jag har ansiktismasker, hårinpackningar och allt sånt flera gånger i veckan. Vadå?! Jag har ju tiden till det. Så varför inte. Tid och pengar är vad som krävs och jag har överflöd av båda. (Inte pengar okej, men jag köper mycket sånna här saker.)

Nu ska jag hugga in på nästa mejl och sen ta lunchpaus.

Mejl

Jag har inte svarat på mina mejl på nästan en månad. Det är dags att ta tag i inkorgen. Ni hittar mig på msn idag. Hör av er!

Jag hatar...

Jag hatar att bädda sängar i Sverige. Och värre är det här. 34 täcken och 712 kuddar. Det tar liksom aldrig slut.

Jag har ju glömt att visa

Paketet jag fick av Anna.

Hej jag heter Josefine och jag har lite för mycket tid

Söndag del 5 - Hej då La, vi ses snart igen

Johanna släppte av mig vid SouthWest airlines terminal och åkte sedan vidare för att hämta upp sin pojkvän. Är så avundsjuk på henne! Jag vill också ha nån hemifrån som kommer hit. Så man får skryta lite med hur amerikansk man är. B.la. Jag letade mig fram till första bästa toalett så jag kunde byta kläder, sminka mig och borsta den värsta sanden ur håret. Har aldrig känt mig så äcklig förr tror jag. Tog mig fram till incheckningsdisken och chekade som vanligt in utan problem. Alla kontroller gick som på räls och när jag hittat mig fram till min gate så köpte jag mig en Pinkberry och ringde Frida. Såklart! Pratade ända tills flygvärdinnan bad mig stänga av telefonen och sen bar det iväg hem till landet igen. Det kom en del tårar när jag insåg att mitt liv skulle gå tillbaka till det vanliga igen. Utan vänner. Missförstå mig inte, jag älskar att bo här. Såklart jag vill bo i LA men jag får så mycket av att bo här. Och jag skulle aldrig kunna lämna min barn. Det vill jag inte. Men det är kompisdelen jag saknar. Jag har Hanna, som jag kan umgås med några timmar på måndagar. Men ja, ska man tvinga sig själv till att umgås med nån bara för att? Sen har jag Anna som jag tyvärr inte träffar så ofta som jag skulle vilja. Men jag och Anna har helt olika liv. Hon är gift och bor här nu. Då vill man väl inte lämna allt det varje helg bara för att liksom. Så ja, ni fattar. Jag saknar umgänge med brudar i min egen ålder.

Men jag och Frida har en plan. Jag ska försöka åka till LA så ofta jag kan. Typ en gång i månaden. Planerar redan nu för min nästa resa. I början av maj troligtvis. Sen har vi en annan resa på G också. Ni ska få se vårat reseschema som vi har. Eller vi har inget schema än men vi har en lista på resor vi ska göra. Jag postar den sen. Nu ska jag kolla på två nya avsnitt av Cougar Town och njuta av livet på landet. (Med det menas tystnaden.)

Påskledigt

Ja barnen alltså. Hade planerat en innedag med barnen idag. Men så blev det inte. Alex följde med HD till jobbet så jag och Nick spelade Wii i några timmar. Började städa när HM ringde. Vi skulle in på bio och se The Last Song. Yes, jag blev jätteglad. Jag ville verkligen se den filmen men visste inte om det var för barnen. Men ja, den skulle vi se. Den här filmen är baserad på en novell av Nicholas Sparks. Samme man som skrev Dear John, så jag förståd att den skulle vara bra. Och det var den! Trots att jag inte är nått vidare stort fan av Miley Cyrus, som hade huvudrollen. Sjunga kan hon få göra men skådespela borde hon inte göra. Irriterade mig på henne i början men koncentrerade mig istället på historien när jag insåg att min irritation inte skulle leda nånvart. Och som jag grät. Jag vet inte vad det är med mig nuförtiden. Gråter floder varje gång jag är på bio. T.om. när vi såg Percy Jackson så grät jag. Det är inte ens en sorglig film. Men jag vet inte vad alla dessa tårar beor på. Kanske att man vill gå på bio och se filmen med nån annan istället...
Ikväll ska jag strunta i min promenad och sitta på mitt rum hela tiden. Vill bara dryga vid datorn, kolla klart på Melodifestivalen och kolla på några Beck-filmer. Kanske slänger upp nått till inlägg senare.

Såklart att det är en snygg kille med! Tråkigt nog så dejtar han Miley Cyrus...

Påskharen kan han

Kan vara bland det godaste godiset jag nånsin ätit!

Jag gillar film och tv

Beck, Beck, Beck. Lite tecknad film med familjen och lite morotskaka trots att jag inte tycker om. Nu ska jag vänta och se om Frida loggar in snart så vi kan chittchatta lite om allt onödigt som vi brukar prata om. Imorgon är barnen som sagt hemma från skolan så vi får se vad vi hittar på. Det ska regna så vi kommer nog bara bli hemma. Bra för min del då måndagar är min jobbigaste dag med städningen här hemma. Eller jobbigt är det väl inte direkt, men det är den dagen jag har mest att göra om man säger så. Funderar vad jag ska hitta på med barnen. Lite målning? Film och Wii kanske. Sen laga lunch och nått annat. Vi får se. Nått som dock är säkert är att jag inte kommer vara inloggad på datorn förän jag slutar vid 17. Så vi får höras på tisdag. Puss

The easter bunny

Påskharen kom i år också. I år lämnade han inget ägg med godis men en korg med massa mumsigt fick jag iallafall. Åt ett ägg i morse också. Nu känns det lite mer som påsk. På tisdag när jag är ensam hemma (barnen är ledig imorgon) ska jag rota i kylskåp, frys och skafferi och skrapa ihop allt som liknar svensk påskmat. Vi får se hur det går. Idag kollar jag iallafall på Beck och bygger lego. Har spelat tvspel med HD och skypat också. Härlig söndag trots allt regn utanför fönstret.

Det är lite godis, lite nagelfilar, lite badsalt, lite tvålar, lite kakor och lite ansiktsmasker.

Bloggkvällen

Ja nu är klockan efter 02.00 och jag tänker dra mig tillbaka. Kvällen har mest bestått av bloggning och melodifestivalen. Kollade klart på finalen och eftersnacket och sen ser jag att dom äntligen har lagt ut deltävling nummer 4. Så nu kollar jag på den. Dock så måste det ladda hela tiden så det tar några timmar att kolla på ett program. Nästa svenska program att följa blir Mästarnas Mästare. Om jag hinner innan dom tar bort det. Efter det har jag tömt svtplay på det jag vill se. Sen går vi över till tv3, tv4 och kanal 5. Jag ska kolla på mycket jag. Sen blir det LOST om det funkar. Hahahah, jag kommer bo vid datorn! Tur att det ska regna och storma i två dagar nu. Nej nu måste jag sova. God natt på er.

Söndag del 4 - Får det lov att vara lite marijuana?

Kom fram till Venice och möttes av en underbar syn. Folk gick runt i bikini på gatorna och killarna gick med surfingbrädor under armarna. Mumma! Överallt sålde dom glass, armband, solglasögon, till min stora glädje (jag har redan nio par. Fråga mig inte varför men jag älskar shades!), och det var stranden. Precis som livet ska vara. Vi hoppade av bussen och drog min väska och oss till sanden. Där greppade Frida tag i den och bar den fram till tjejerna. Hon kan den där Frida.


Tjejerna hade hittat ett gäng grabbar som dom hade träffat på fredagens efterfest. Ja, dom var svenskar och ja, dom var snygga och ja, dom surfade. Plus i kanten så var dom supertrevliga också. Jag och Frida dog lite smått när vi äntligen fick sätta oss ner. Drog av oss kläderna, smörjde in oss med solskyddsfaktor och ja, dog. Efter ett tag började hungern komma igen så vi klädde på oss och begav oss upp på stråket i jakt på mat. Dom andra hängde kvar på stranden. Jag råkade visst få med mig ett linne också...

Lite överallt blir man erbjuden att köpa marijuana också. Det är lagligt till viss del här i Kalifornien. Man får bära nån mängd på sig utan att det gör nånting.

Vi drog oss tillbaka mot stranden och solade några timmar till. När värmen blev som värst gick vi ner till vattnet. Victor och grabbarna hade ju surfat så hur kallt kunde det vara? Så jä*la kallt var det. Fötterna gjorde ont så fort man rörde vid vattnet. Men några bilder tvingade vi oss till och jag har nu doppat fötterna i havet för första gången iår. Härligt. Jag bjuder på lite bikinibilder. Trots att jag inte vill.

Det ser härligt ut va? Det var det! Vill ha det sådär varje helg!
Dock så var helgen tvungen att ta slut och när klockan närmade sig fem reste vi på oss. En av killarna bar min väska över sanden och vi köpte oss en varsin glass. En tjej från El Salvador skjutsade mig, Michaela och Eva hem till Johanna där vi alla skulle åt olika håll. Frida sa jag hej då till mitt på ett övergångsställe i panik. Hon skulle med bussen. Själv packade jag mig in i Johannas bil och begav mig mot LAX.

Söndag del 3 - Frukost på Third Street Promenade

Efter en lååång bussfärd där vi fick stå hela vägen så gick vi direkt fram till utsiktsplatsen över den kända piren när vi kom till Santa Monica. Det blev inget besök där idag men jag har sett den! En tur i parisehjulet får jag göra nån annan gång istället. Pappa på mitt linne är det massa bilder på Beatles. Den är till dig!

Vid det här laget var väl klockan nästan 11 och vi hade inte ätit frukost än. Vi struntade i det innan vi åkte hemifrån. Vi vandrade Third Street Promenade och hittade Starbucks som var fullsatt. Men en bit bort fanns det annat fick som vi tog istället. Ni fattar inte hur mycket folk glodde. Där gick jag med min stora resväska mitt på shoppingstråket som var fullt med folk. Det var dock ett jättemysigt ställe. Där skulle jag mer än gärna gå och shoppa. Men det får bli en annan gång. Lite roligt att folk riggade upp musikanläggningar mitt i allt och började sjunga. En tjej sjöng Disneylåtar.

Frida sprang iväg på ett snabbt ärende och sen tog vi en sista bussfärd. De här gången gick den till Venice. Tjejerna ville hellre hänga på beachen där istället för i Santa Monica och jag förstår varför nu efter. Gahh underbart!

Söndag del 2 - Pretty Women

När jag och F vaknade hade M redan dragit. På 40 min skulle jag packa min väska (vars innehåll mystiskt nog låg utspritt över heeela golvet i Fridas rum), äta frukost och göra mig redo för en härlig dag. Sen skulle vi släpa min väska en bra bit till busshållplatsen på Santa Monica Boulevard. Det var liiite bråttom med andra ord. Alla som har träffat mig en morgon vet att jag är ganska seg. La dock på ett kol och nån minut försent rullade vi väskan ner för mördarbacken. Det var en rejäl bit och gå och väskan var tung. F tog min handväska men vi hade ju strandsaker med oss också. Vi hann med bussen med nöd och näppe och alla glodde rejält på mig när jag langade upp väskan. Vi åkte buss typ fem minuter innan vi hoppade av i Beverly Hills. Vårat första stopp var Rodeo Drive. Ni vet där Julia Roberts går och shoppar i Pretty Women? Såklart ni vet. Kände mig inte lika glamorös men jag har faktiskt varit där kan jag ju skryta med. Det är jag och Julia.

Söndag del 1 - Sagan om väskan

Innan jag tänker berätta om vad vi gjorde på söndagen så finns det en liten sak. Min hemresa och min väska. Då Fridas värdföräldrar inte kunde sjkutsa mig till flygplatsen och då vi hade planer för hela dagen så hade jag ett problem med väskan. Vi skulle avsluta dagen på stranden och det skulle vara alldeles för lång bilfärd för att hämta väskan hemma hos Frida innan vi skulle till flygplatsen. Johanna kunde skjutsa mig för hennes boyfriend skulle anlända vid den tiden jag behövde checka in. OCh Johanna skulle vara med på stranden. Perfekt va! Jag och Frida skulle ta med väskan på vår sightseen till en början. Sen möta upp Johanna i Santa Monica där hon skulle ta min väska i hennes bil. Sen skulle jag och Frida fortsätta våran resa med hundra stopp med buss fram till stranden. Men ja, bussar i LA håller inte alltid sin tid så det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss... (Älskar sånna här spännande slut!)

Lördag del 2 - Rainbow

Ikväll hade vi planer på att gå och käka på en resturang/bar som heter Rainbow. När man som mina vänner bor mitt i smeten i LA och är för små för det mesta, så gäller det att ha bra kontakter. Ikväll blev det en ren "affärsmiddag" med en norrman. Ja så här är det. För några veckor sedan när tjejerna hängde på Venice Beach så hörde en man ropa om fria biljetter till olika tvshower. När de båda parterna fick reda på att det var svenskar och en norrman som pratade med varndra så uppstog gillande. Norrmannen hette Pete och han är en riktigt bra kontakt. Pete jobbar med att dela ut biljetter till massa olika tvshower som går i USA. Som Operah, DR Phil, Ellen och alla sånna. Han tjänar hutlöst mycket pengar på detta. Han berättade att han varje lördag befinner sig på Rainbow, en resturang/bar som ligger precis nedanför Fridis mördarbacke. Och om dom ville komma nån helg var det bara att messa så fick dom gratis mat och dryck. Härligt va? Så det var detta jag, Fridis och Michaela skulle göra ikväll. Vi skulle träffa honom runt 22 så vi hade många timmar att slösa innan. Vi var också bjudna till en klubb efter detta som vi kanske skulle på.

Vi gjorde oss iallafall färdiga och drack ett glas vin var innan vi drog iväg nerför backen. Väl framme frågade vi bara efter Pete och vi blev invisade av dörrvakten. Inget leg behövdes. i hälsade på Pete och slog oss ner. Lite konstigt kändes det men det blev nog inte en tyst minut under på hela kvällen. Vi beställde in mat och drinkar och satt där i kanske två timmar. Dessa timmar gav massor med härliga förslag för senare resor och äventyr. Vad det är avslöjar jag när det är dags. Annapanna och Kusin L, jag har troligtvis väääldigt goda nyheter för er! Nu är det bara för F att hålla kontakten uppe så blir det ett härligt för henne med lite roliga inslag för mig. Efter lite sallad, en pizza och två drinkar var tackade vi för oss och hoppade in i en taxi. När vi kom fram till klubben insåg vi snabbt att vi inte skulle komma in. Dom lös med lampa på legen så dom skulle garanterat upptäcka vårat lilla bus. Michaela, som är 21 redan, gick in och letade efter tjejen som bjudit oss och sa att vi skulle dra hem. Sen fotade vi lite och bestämde oss för att ta taxi hem igen. Vi hade pratade om en annan klubb men kände att vi hade haft en underbar kväll och vi var nöjda.

När vi kom hem till Frida blev Michaela supertaggad på att kolla på film. Och klockan var ju bara runt ett så varför inte tänkte jag och F. Vi var supertrötta men letade ändå fram en film. ock tog det cirka 15 minuter för Frida att ta reda på hur dvdn funkade och när väl filmen kom igång somnade M på fem minuter. Det var den filmen det. Jag och Frida borstade då tänderna och somnade direkt vi med. Ännu en lyckad dag var över och schemat hade hållit idag med.

Vaken

Nu har jag sovit i två timmar. Planerar för en låååång kväll och en sen morgon imorron. Härligt va?! Nu har jag hoppat i min gråa mysdress och ska dra mig ner till köket. Tänkte rota efter nått ätbart i kylskåpet. Förmodligen har vi flera ton med rester som jag bara kan välja och vraka från. Kyckling, Filét Mignon eller lamm? Kanske Fried rice eller Mac'n'cheese? Vi får se vad jag är mest sugen på. Sen ska hänga med familjen. Jag tror det blir lite Wii, vad tror ni?

Nu ska jag ta en nap*

Påskafton! HD kokade ett ägg till mig imorse, så Glad Påsk! Det var min påsk för iår.
Jag har en sak att bekänna. Det här är min deppvecka. Har gråtit några gånger, längtat efter alldeles för mycket folk och önskat lite för mycket att jag var hemma igen. Men pappa fyllde år förra veckan. Då ville man ju vara hemma. Sen den här veckan fyllde mormor år. Då vill man ju vara hemma. Sen fyllde HD och Alex år. Då vill man ju vara hemma och fira dom som fyllt hemma. Sen igår fyllde nån år. Då ville jag vara hemma och jag undrade tusen gånger om hur vissa saker hade blivit om jag inte hade bestämt mig för att åka hit. Sen är det ju påsk. Visst man firar påsk här också men inte på samma sätt. Tror jag skrev förr att det är traditioner och födelsedagar som gör en lite hemsjuk.
Men ja, idag har vi nu haft kalas för Alex och trots att jag inte jobbade klev jag upp 07.30 för att hjälpa till. Jag städade, lagade lite mat, plockade och ja ni fattar. Lite allt möjligt. Blåste upp ballonger med helium. "Råkade" andas in lite också. Hahahah barnen dog av skratt! Hela kalaset blev awsome trots att vädret spökade. Dock så hade HD värmt upp poolen så barnen badade iaf. När jag väl satte mig ner för att äta, efter alla andra eftersom jag och HM höll i lekar, så rann all energi ur mig. Satt på en stol med en läsk i handen och bara glodde in i väggen. Satte mig i soffan och läste en hästbok (den enda jag kunde nå utan att resa mig), nickade till några gånger så jag reste mig upp och gick fram och tillbaka. Nu har alla åkt och vi har städat lite. Man, this place is a mess (det här stället är stökigt alltså!). Nu måste jag sova lite innan jag ska blogga om resten av förra helgen. Har fortfarande massor av härliga bilder att visa. God middag!

*Nap betyder tupplur.

SötSalem

Varför är Salem Al Fakir så himla söt för?

Lördag del 1 - Hollywood

Vaknade upp hemma hos Frida innan tio, som vi hade klockan på. Klev upp, åt frukost och duschade mig pigg och vi var färdiga på kanske två timmar. Vi var lite småsega. Tog bussen till Fedex och plastade lite och sen gick vi till Pinkberry för lite smaskigt igen. Märkte redan här att jag hade alldeles för mycket kkläder på mig. Sånt är jobbigt!

Efter den energiboosten tog vi bussen upp till Hollywood Boulevard. Snacka om turister! Det finns en sak jag hatar, och det är att se ut som en turist. Jag försöker alltid smälta in och verka van med allt nytt jag ser. Fridis är likadan så vi gled bara omkring med våra shades på och verkade oberörda. Vi gick gatan fram och tillbaka och kollade på nästan alla stjärnor tror jag. Okej jag ljög. Vi gick en bit fram och tillbaka. Men stjärnorna i marken såg vi allt. Mamma den första är till dig. Och ja som ni ser så bytte jag kläder där mitt i allt. Det var ju så sjukt varmt. Fick köpa mig en bunt shorts och nått linne så jag inte dog.

Efter att ha kollat på stjärnorna och shoppat lite var det så äntligen dags för lunch. Vi hittade ett jättemysigt ställe med massor av matställen och affärer där vi klampade fram till en italiensk resturang. Fin lunch med andra ord. Stället vi var på visade sig även ha bra utsikt över Hollywood-skylten och hela boulevarden. Så där blev det lite hängande och pratade och planerande. Livet kunde väl inte kännas bättre än just då.

Sen finns ju alla hand- och fotavtryck i marken. Det stället var så sjukt smockat med folk så man knappt kunde röra sig. Tog bara två bilder men vi såg desto fler. Ser ni för övrigt hur världsvan och oberörd jag ser ut med mina shoppingpåsar, brillorna och min iceshake i handen. Ingen turist jag heller!

Om man inte ser så tydligt så är första bilden Harry Potter folket. Andra bilden jag med handen i Harry Potters avtryck och den tredje i Julie Andrews avtryck. Hon är så himla mysig tycker jag!
Lite då och då gick vi in i nån affär och handlade lite. Så eftersom vi hade det så mysigt när vi strosade runt där och hittade massor med bra affärer (HM och Forever21 är allt man behöver) så struntade vi med att åka till The Grove. Shoppingcentret som vi hade planerat in. Men vi tycker inte att våra planer inte höll här. Vi hade lätt hunnit om vi ville, men vi ville inte. När vi kände oss färdiga så åkte vi hem för att göra oss färdiga för ytterligare en kväll.

Preparations

Hämtade upp barnen, åkte till Tacobell och käkade med dom och sen åkte vi hem och spelade Wii i några timmar. När HD och HM kom hem började vi förbereda för födelsedagskalaset imorron. Mycket som skulle in i kylskåp och skafferi och saker skulle förberedas. Det skulle diskas och plockas och ja, ni vet hur det är när man ska ha kalas. Allt ska vara tipptopp. Tycker jag iallafall! Men jag kan ju lova att det var det bästa sättet att fördriva mina arbetstimmar på. Massa snack, skratt och bondande. Det gillar vi!
Det finns en tvshow här i USA som heter "Minute to win in". Den går ut på att en deltagare ska klara en massa lekar. Varje lek på en minut. För varje lek man klarar får man lite mer pengar. Jackpoten är en miljon dollar. Alltså typ 7.5 miljoner svenska kronor. Aja, på Alex kalas ska vi ha en egen version av den här tävligen. Om det klaffar så kommer det bli skitkul! Ska ta massa bilder som jag kanske visar.

Nu ska jag däremot blogga lite mer tror jag, om jag inte somnar, samtidigt som jag kollar på melodifestivalen. Är på finalen nu. Yey snart klar! Vi hörs sen. Pussen

Fredag

Idag har barnen mina halvdag. Så jag ska hämta upp dom om cirka två timmar. Det innebär mindre fritid för mig, men hey, det är mitt jobb! Tråkigt bara eftersom dom sista timmarna jag är hemma innan jag brukar hämta dom, det är oftast då ni är inne på msn därhemma. Lite småsegt. Men nu tar jag det lugnt en snabbis och har precis jobbat klart här hemma. Har städat, sorterat, plockat och fixat till imorron. Imorron blir det födelsedagskalas för Alex och vi väntar oss cirka 50 gäster. Jag ska inte jobba men tänker vara med här iallafall. Alex vill och jag vill. Vi har beställt en massa bord och stolar och en stor hoppbprg som kommer komma hit runt tio. Den ska jag hoppa i! Annars är det HD som lagar mat och jag får säkert hjälpa till om jag vill. Ska bli roligt med ett riktigt amerikanskt kalas. Nu ska jag duscha.

Veterinären med min nya pojkvän

Blev ett snabbt avslut på min msndag idag. Hade planerat in en snabb prommis och en lång dusch innan jag skulle åka in till Lodi och köpa present till Alex som fyller år idag och sen hämta dom på skolan. Men mitt i ett viktigt samtal ringde HM och sa att jag skulle ta med Chief till veterinären. Han har haltat i några veckor och nu hade han helt slutat gå på det ena benet. Jag hoppade in och tog nått som ska kallas för dusch och sen bad jag Rick, killen som är här och målar lite, att lyfta in hunden i bilen min. Körde som en galning med hunden skumpandes i baksätet ända till Lockford där veterinären håller hus. Det här är en riktig nagelbitare, det märker ni va? Ska hunden klara sig eller inte? Vem vet? Iallafall, tog in honom och fick sen vänta i kanske 15 min. Under den tiden blev Chief kär i mig tror jag. Han är en bra hund som inte bryr sig om andra djur runt omkring så då var jag snäll tillbaka och klappade honom lite på huvudet. När vi väl kom in i ett undersökningsrum dök HD upp och tog över. Eller jag satt fortfarande där som stöd för lillen. (Som är jättestor.) Veten hittade inget fel så han fick lite tabletter och sen körde jag honom till kontoret där han skulle få vila lite. Lämnade av honom och tog vara på de 30 minuter jag hade kvar. Åkte till Walmart och köpte en barbie. Och en massa toasaker. Så himla roligt att lägga pengar på liksom! Lägger inte upp nån bild!

Hämtade barnen, gjorde läxan (Alex krånglade), åkte och käkade kinesiskt, åkte hem, spelade fotboll och kickboll, spelade Wii, åt tårta, spelade Wii, kollade på tv, skriver det här. Nu är det dock dags att sova. Blivit alldeles för många sena kvällar på sistonde. Är nog fortfarande inte återhämtad sen i helgen skulle jag tro. Puss påer!

Har förövrigt fått världens roligaste fyllemeddelanden på msn! Haha, FO du är en knäppis!

Fredag del 4 - Viper Room

Efter en fem-minuters promenad som bestod av att jag tjatade om att få åka taxi kom vi fram till Viper Room. Det var nu det gällde. Skulle vi komma in? Vi hade förköpt biljetter och när dörrvakten såg dom vinkade han oss före kön. Yes, stekigt! Han kollade lite flyktigt på våra leg och sen var vi inne. Rörde inte en min så vi inte skulle avslöja hur lyckliga vi var. Väl inne begav vi oss mot scenen och trängde oss längst fram. Såklart vi skulle vara längst fram liksom. Stället var fullproppat med svenskar och världen är bra liten ibland. Nån gång mitt under Timbuktus framträdande ser jag en tjej i publiken som jag känner igen. Tränger mig fram dit och frågar om hon har gått på Vasaskolan i Gävle. Vad tror ni hon svarar då? Jo det hade hon. Hon hade gått i teaterklassen och tagit studenten året innan mig. Alltså hade hon gått i samma klass som Lilli. Fattar det fortfarande inte. Sånna saker händer bara i LA... Trots att jag inte är nått riktigt fan av varesig Adam Tensta eller Timbuktu så var jag grymt taggad. Alla kan väl My cool och Alla vill till himlen. Jag hade skavsår som dödade mig dagen efter kan jag säga.

När alla uppträdanden var slut så dansade vi lite och sen gick jag och M ner till det andra dansgolvet. Vem ser vi inte då som står mot väggen och smågungar med i musiken? Jo hela Sveriges Hollywoodfru number one Anna Anka! M klampar fram och börjar prata. Själv vet jag inte riktigt vad jag ska säga men får en kram (tar mig en kram snarare) och är överlycklig. Jag är inget Anna Anka-fan men lite stolt är jag över att ha träffat på henne. Vi trycker oss vidare i folkmassan fram mot Adam Tensta och pratar med honom ett tag. Frågar helt oberörd om vart efterfesten är men han vet inte säger han. Han ljög det vet jag, eftersom vi redan var inbjudna till den och visste var den var. Jag kan berätta för er som undrar att Adam Tensta inte är supertrevlig. Det tyckte inte vi iallafall. Han var en sån människa som tycker han är mycket bättre än oss andra. Vilket han inte är, trots att han är med i min VeckoRevyn. Ställde upp på bild gjorde han iallafall och jag kunde väl ha varit snyggare på bilden. Men bevis är bevis.

Fridis tog bild med Timbuktu också. Hon är lite snyggare än jag!

Efter ett tag bestämde vi oss dock för att dra oss mot efterfesten och jag går ut från klubben. Inser snabbt att jag är ensam så jag ställer mig och väntar på dom andra. Lättare att hitta dom ute än inne. Det vet väl vem som helst som klubbar. Går lite fram och tillbaka och tillslut kommer dom med bilen och hämtar upp mig. Vid det här laget är jag så trött och det är nog dags för mig att åka hem. Dom skjutsar hem mig och åker sen till huset där efterfesten ska vara. Tydligen var det inte precis så roligt så de drog ganska snabbt. Adam Tensta gick hela tiden runt och deppade över att han inte var på sitt hotell. Dissade F som hade ont i fötterna och gick barfota också. Han hann med mycket den mannen. Tillslut kom Fridis hem och somnade garanterat sött brevid mig.
Första dagen i Los Angeles var slut.

Lite bloggande blev det iallafall

Det var allt jag tänkte säga idag. Det tar alltid aslång tid att ladda upp bilder men jag gör det iallafall. Blir roligare då! Nu ikväll har jag och familjen installerat vårat Nintendo Wii och sen bakade jag, HD och HM cupcakes som Alex ska ta med till skolan imorron. Vi var duktiga och dom blev fiiiina och goooda! Men nu däremot, nu måste jag sova. Det har varit en lång dag och det blir det imorgon också! God natt till mig och god morgon till er!

Fredag del 3 - Ketchup utan Ashton

Michaela anlände och vi sminkade och fixade som vilken vanlig kväll som helst. Lite vin fick vi i oss mitt i alla stress innan vi barfota sprang iväg nerför mördarbacken mot Sunset. På vägen ner ropar en vakt till oss att vi måste slänga vinet som vi hade med oss. Vi springer då in på en parkering och tar på oss skorna och tar några droppar vin var innan vi slänger flaskan och går ut som de tre snygga, väluppfostrade flickor vi är och hoppar in i en taxi.

Taxifärden kostar cirka fem dollar och chaffören får lika mycket i dricks. Väldigt snällt av oss! Vi kliver in i Loungen på Ketchup och bestämer i hissen påvägen upp att vi är den svenska versionen av The Hills. Vi hinner bara sätta oss ner vid vårat reserverade bord för tre så dyker Eva och Johanna upp. Då dom inte skulle äta så beställer vi andra tre utsvultna tjejer in våran mat. Till dryck beställde jag och F in vatten och Michaela en hel flaska vin. Som vi sedan delade på. Servitören frågade en gång om vi alla var 21 och alla svarade ja i kör. Var inte det misstänktsamt nog? Medans vi väntade på maten sprang vi in på toa för att klippa lite men Michaela hinner med att förstöra en glasvas innan vi knappt klivit in. Ingen såg oss men det var bortsopat nästa gång vi gick in.
Maten var bland det godaste jag har ätit och varva det med dryck så får vi en perfekt kväll. Efter ett tag anlände även Mika, ytterligare en svensk au pair och vi var nu fulltaliga.

Och så plussar vi med några efterrätter och en söt liten servitör.

Efter ett annat toabesök rycker Michaela tag i en av servitörerna och påstår att hon fyller 22 år och frågar om vi kan få nått. Han förklarar att dom brukade ge extra desserter men han hinner inte prata klart innan M avbryter och säger att hon gellre tänkte på nån alkohol. Så vi fick alla en varsin shot. M med ett ljus på sin såklart.

Så med den i magen och en nota på cirka 50 dollar var tackade vi för oss och drog vidare mot kvällens höjdpunkt. Och än så länge höll schemat! Men jag var väl mest besviken över att inte Ashton Kutcher var där. Världens snyggaste och resturangens ägare. Typiskt!

Fredag del 2 - Äntligen framme

Inte en minut försent landade jag på LAX. Så fort jag såg Frida blev jag superglad och kunde knappt sluta flina. Helt underbart att äntligen vara där. Och att träffa Fridis såklart. Så snällt av hennes HM att hämta mig. Fick ju träffa Fridas lilla värdbarn Max också. Liten sötis verkligen. Han var lite skeptisk till mig i början men när han fick leka med mitt armband så blev det bättre. Vi kom hem och jag släpade upp min väska på Fridas rum och fick sen den sedvanliga "rundturen". Välidgt modernt hus och lite tomt tycker jag. Men som funderade tydligen på att sälja eller nått sånt. Frida satte sig vid datorn och fixade lite och jag tog mig lite mat. Kändes lika konstigt att gräva i kylskåpet där som hemma här. Max blev återigen lite rädd för mig och grinade när Frida lämnade honom ensam med mig i 30 sek. Men sen började jag jaga honom runt i köket och lekte lite jaga så allt blev bra även nu. När klockan slog 3.30pm så stack vi iväg direkt ner på "stan". Tog en youghurtglass på mitt nya favvisställe Pinkberry och gick till Fedex för att plasta lite. Ni som vet vad vi plastade, grattis! Ni andra, ni får fundera vidare.
Sen var det bara till att åka tillbaka hem och hoppa in i duschen. Kvällen hade bara börjat... (Hahah, vilket spännande slut va!)

Här har ni mördarbacken hos Frida. Den tar tio minuter att gå nerför. Det säger väl allt om hur den är att gå uppför.

Fredag del 1 - On my way

Lämnade huset och Wallace runt nio och begav mig ut på vägarna mot flygplatsen. Tack vare GPS:en kom jag rätt direkt. Jag körde verkligen som en amerikanare mer filbyten hit och dit och gasen i botten. Nån tutade väl på mig men hey, jag bryr mig inte. Fick ingen ticket så jag är nöjd! Väl på flygplatsområdet letade jag mig till ekonomiparkeringen och parkerade min bil på 42N. Jättelångt bort! Hoppade på en transferbuss och helt plötsligt stog jag där. Med alla incheckningsdiskar framför mig. Jag vet att jag har rest ganska mycket och brukar inte tycka att sånt är jobbigt. Men nu var jag på en ny flygplats, i ett främmande land och med ett tidspressat schema. Jag letade mig fram till mig incheckning och klarade av det galant. Passkontrollen märkte jag knappt av och säkerhetskontrollen gick som en dans. Hittade min gate direkt och satte mig och väntade i 15 minuter. Sen boardade vi. Väl på planet inser jag att jag inte har den blekaste om vart jag ska sitta så jag frågar en flygvärdinna. Tydligen var det valfri placering. Yes, fönsterplats!
Hela flygresan satt jag insjunken i min bok Dear John och märkte knappt när jag fick lite vatten och en minipåse jordnötter. Kollade upp precis när vi flög in över LA och jag kom på mig själv med att le lite småfånigt. Livet kändes underbart där och då. Vem skulle kunna önska sig något annat? Flygresan skulle ta 1.20 h men det kändes som 20 min. Sen var jag framme. Åhh jag var superpirrig i magen. LA för första gången och jag hade inte träffat F på två månader...

Mördarschemat

Så här såg vårat schema för helgen ut. Det var inte många som trodde att vi skulle klara med det. Som tyckte att det var för mycket att göra på en helg.

fredagen skulle jag landa i Los Angeles runt 13-snåret. Frida och hennes HM skulle hämta mig på flygplatsen. Efter det skulle vi åka tillbaka hem till Frida då hon inte skulle sluta jobba förän senare. När hon slutar jobba skulle vi ner på stan i West Hollywood för några hemliga ärenden. Hemma igen var det dusch och fix och förfest. En tjej som heter Michaela skulle joina oss. På en resturang som heter Ketchup skulle vi möta dom andra tre tjejerna och äta en god middag och mysa. Efter maten var det nattklubb och konsert på schemat med bl.a Adam Tensta och Timbuktu. Vi visste inte om vi skulle komma in eftersom det är 21års- åldersgräns i USA. Sen visste bara natten vart vi skulle ta vägen...

Lördagen var en turistdag hade vi tänkt. Åka in till Hollywood, se skylten, stjärnorna och allt sånt på Hollywood Boulevard. Sen var det såklart dags för shopping. På ett shoppingmall som heter the Grove. Syns i The Hills om nån har koll. Om vi kom ut på fredagen planerade vi utgång på lördagen också. Mat och dans såklart.

söndagen tänkte vi hänga på stranden i Santa Monica. Eftersom mitt plan inte skulle gå hem förän 20.15 hade vi många timmar att döda på söndagen.

Som vi planerade och längtade. Hur tror ni det gick?

Josefine Glad

Det är nu det händer!

RSS 2.0