Blogg.se

Jag har skaffat blogg.se-appen så nu ska jag kunna blogga från mobilen. Det här är mitt första försök så hoppas det funkar!



Matfotograf

Idag skulle jag berätta för er vad jag ätit under dagen, men jag glömde ta bilder så jag kör det imorgon istället. Vänta er fina bilder på min fantastiska mat!

Dag 03 – Mina föräldrar

Som för alla andra ungdomar så är mina föräldrar ett kapitel för sig. Jag har ingen lust att skriva så mycket om dem här. De lever sina liv och det är inget som jag vill dela med mig av för hela världen. Den här bloggen handlar om mig och mitt liv. Inga andra. Älskar dock mina föräldrar, de har lärt mig allt jag kan och lärt mig att kämpa för saker jag vill ha, trots att jag ibland hellre ger upp... Jag vet dock att inget är gratis här i livet. Det är det viktigaste!

Dag 02 – Min första kärlek

Förra gången jag gjorde den här listan så skrev jag ett långt inlägg den här dagen. Om ni vill läsa det kan ni hitta det HÄR. Liten ändring bara, vi är inte kompisar längre. Nej, det är vi inte.
 
Vad jag istället skulle vilja tillägga är att fem dagar efter att jag skrev det inlägget, så träffade jag världens bästa kille. Min största kärlek. Trodde jag visste vad kärlek innan men det gjorde jag inte. Men det vet jag nu. Älskade Fredrik <3
 

Love <3

Love is Easy

Jag skäms lite för att erkänna det här, men sen jag såg Toms Weddingspeech så har jag hamnat i McFLY koma. Som jag gjorde när jag gick på högstadiet typ. Men jag tänker trotsa skammen och posta en video. En ny låt som jag går och nynnar på hela tiden nu. Jäkla boyband, lämna mig ifred (fast helst inte).
 

Att göra

Hittade den är bland mina utkast. Kommer ihåg att jag gjorde den här listan på vårterminen i trean då jag låg efter lite i skolan. Har inget minne av att det var så här mycket, men det var det tydligen. Men uppenbarligen klarade jag av allt eftersom det är överstrucket. Yey me!
 
Engelska C uppsats 1
Engelska C uppsats 2
Engelska C uppsats 3

Engelska C filmanalys
Engelska C bok
Engelska C grammatik presentation

Svenska B uppsats 1
Svenska B uppsats 2
Svenska C uppsats 3

Svenska B källkritik
Matte E
Biologi B labrapport 1
Biologi B labrapport 2
Biologi B frågor
Biologiprov

Samhäll A frågor
Svenska B bok 1
Svenska B bok 2
Religion prov
Fysik A
Fysik B
Teateranalys

Träningsdagbok
Kemi B
PA

Idrottsartikel

Skön gubbe!

Den här gubben är så skön!

Dag 01 – Om mig

Såklart att man ska börja med det svåraste inlägget. Svårast i den benämningen att det finns så mycket att skriva. Hur ska man kunna sammafatta sig själv i ord såhär. Jag är ju så mycket mer än ord. Jag måste upplevas, man måste träffa mig, man måste helst lära känna mig för det är då jag ges som mest rättvisa. Jag är lite blyg i början, men en jäkel när man väl lärt känna mig. Men jag ska ge det ett försök. Vi börjar väl från början typ...
 
Jag heter Josefine Elisabeth Glad och är 22 år. Jag föddes i oktober 1990 och bodde mina första år i Stigsgård, Gävle med mina föräldrar. 93 fick jag en rund liten syster med massa hår på huvudet och sommaren 96 flyttade vi till ett hus i Strömsbro, Gävle. Dagis åren lekte jag nog mig igenom med mina bästa kompisar Max och Steven. Hade också en kompis som hette Josefin, hon var rädd för Steven kommer jag ihåg. Haha snälla lilla oskyldiga Steven.
 
Mina första år i skolan spenderade jag på Strömsbro skola, men när det var dags för högstadiet flyttades vi till Stigslund. Den skolan låg 20 minuter hemifrån, så det blev väl ingen skillnad direkt. Jag kom sent i stort sett varje dag eftersom jag hängde 20 minuter i Idas hall varje morgon medans hon sprang omkring med tandborsten i munnen och packade gympakläder och allt vad det nu var. Love her!
Högstadieåren var den första tiden i livet jag stötte på riktiga motgångar. Min bästa kompis vände mig ryggen liksom alla andra. Jag gick till skolan varje dag (som den nörd man var och är) men njöt nog inte av det. Om jag ska vara ärlig så minns jag inte så mycket av den tiden. Har nog förträngt det mesta. Men genom fotbollen träffade jag en ny vän, Anna, och Ida började lite smått komma tillbaka till mig. Och de två har stannat där sen dess. Det var en jobbig tid. Men jag skulle tro att det är på högstadiet som man börjar leta efter den man verkligen är och gör kanske dumma saker i tron om att man ska bli nånting bättre. Eller nått.
 
Gymnasiet däremot, det blev min tid. Jag träffade fyra nya vänner, Julia, Sara (som jag iochförsig kände lite sen tidigare), Nina och Chi. De här tjejerna, plus Ida och Anna, är mina vänskapliga grund. De är alltid de som finns där, även fast vi alla är dåliga på att höra av oss igen. Bästa dom!
På gymnasiet engagerade jag mig i en studentförening och hann med att vara både sekreterare och ordförande. KGF Runa, som den heter, lärde mig mycket under de tre år jag var aktiv. Det är svårt att sätta ord för precis vad man lärde sig, men det handlar mycket om självförtroende, att våga och en massa andra saker. Jag kan numera sjunga relativt bra, jag får inte längre kalla kårar när jag pratar inför folk och jag har en massa nya vänner, jag kan arrangerar baler och jag vet hur man skaffar sponsorer när man behöver det. Alla nya talanger är såklart inte lika viktiga men jag har iallafall gjort det. Jag har växt.
 
Studenten kom och jag var självklart med och annordnade den. Fixade fester, balen, biljetter och en massa annat. Sånt som det visade sig att jag älskade att göra. Studentdagen var en underbar dag som jag alltid kommer minnas. Allt från utkastet, paraden, flaket, klassfesten och fina släktingar och besök från USA. Jag önskar jag kunde göra om det!
 
 
Efter studenten har jag ströjobbat (mest på städföretag) men också spenderat 8 månader som au pair i USA. Månader fyllda med glädje och tårar, och ibland glädjetårar. Jag bodde i Kalifornien och tag hand om en tjej och en kille. Vissa dagar var de små jäkla men andra dagar ville jag bara packa ner dem i en väska och rymma med dem för de var så söta. Men de testade mig verkligen, på alla sätt de kunde hitta på. Jag hann med en del resor. Los Angeles två gånger, San Francisco två gånger, New York, Reno, Ohio, Detroit och så Las Vegas två gånger. Jag hoppade också fallkärm. Helt sjukt vad jag fick en galen idé men det gjorde vi. Och det är jag nog mest nöjd med nästan haha. Jäklar vad jag gillar det landet alltså, det finns så mycket att att se och göra. Tänker definitivt åka tillbaka.
 
 
Efter tre års studieuppehåll flyttade jag i augusti till Uppsala och började på Apotekarprogramet. En termin är snart över och då har jag bara nio terminer kvar... Men jag hoppas det kommer gå fort. Jag har ju massor med kompisar som drar med mig på saker och jag har träffat flera nya tjejer som är så fina! Jag bor i ett studentrum i en korridor med två andra tjejer och min älskade pojkvän Fredrik kommer och hälsar på så ofta han kan. Jag gillar verkligen livet just nu. Studierna är tuffa och det kommer lite tårar ibland. Men jag lyckas alltid bita ihop och köra på. Man kan ju inte alltid glida på en räkmacka!
 

Finaste <3

Såhär vill jag att min framtida man ska göra. SÅ FINT!

Typiskt!

Kom tillbaka till Uppsala igår och min rauter har krånglat sen dess. Kunde inte ens ansluta till den igår kväll. Så såklart hade jag skrivit det första inlägget i 30 dagars-kategorin och när jag skulle publicera det så laggade internet och allt försvann. Jag får skriva om allt ikväll. Om inte internet strular igen också såklart. Så om ni inte hör nått ifrån mig så vet ni varför.
 
Edit: Tror ni inte att det la av när jag skulle posta det här. Såklart!

30 dagar

Satt och bläddrade igenom arkivet och hittade ett inlägg för längesedan där jag postade den här listan. Det är en lista som innehåller 30 olika ämnen att blogga om i 30 dagar. Jag gav det en chans då men fullföljde det såklart inte. Nu ger jag det en chans till. Säger samma sak som jag gjorde då, att jag gör mitt bästa att hitta tid en gång om dagen och om tiden inte finns en dag så tar jag det ämnet dagen efter istället (eller då jag har tid).Då kör vi! Jag börjar imorgon! Om ni vill läsa den gamla listan (som det finns cirka 8 dagar på eller nått så kan ni kolla i arkivet, på kategorin "30 dagar".
Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag idag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Mina syskon
Dag 07 – Ett ögonblick
Dag 08 – I min handväska
Dag 09 – Platser jag besökt
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Min dag
Dag 12 – Min bästa vän
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitione
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Insta

Jag tror jag lyckades koppla instagram hit. Vi får se om jag gjorde rätt!

Nyårslöften

Gud vad tomt det ekar här. Har jullov just nu så självfallet sitter jag och pluggar. Tänkte hoppa in här en snabbis oh berätta att det nog inte kommer en resumé från året som gott eller liknande. Ni vet vad jag har gjort liksom. Kanske berättar sen om jag får lust.
 
Däremot så tänkte jag avslöja mina nyårslöften för 2013. Många klassiker som alltid!
 
  • Träna mer. Håller aldrig det här löftet men nu jäklar. Har liksom köpt ett träningskort för 3000 så jag MÅSTE använa det. Tänker även ta tag i lite med promenader som pluggpaus. Lufta kroppen och hjärnan på samma gång.
  • Äta bättre. Suta småsnaska godis i veckorna och istället ha en dag i veckan då jag får ät vad jag vill. Kanske fredag eller lördag? Ät bättre frukost och sluta äta så mycket mackor. Fortsätta vara duktig med att laga mycket mat med sallad till som jag gör nu och fortsätta med att ta med matlåda till skolan. Äta mera frukt!
  • Blogga mer! Har äntligen köpt en telefon med en respektabel kamera så nu borde det bli lite bättre med bilder. Tänker också försöka koppla instagram och twitter hit till bloggen för där uppdaterar jag lite mer. Och så måste jag sluta ljuga om att jag ska blogga och iställett bara göra det.
  • Lägga mig och sova tidigare. Har haft som dålig ovana att nästan aldrig lägga mig innan midnatt, även om jag ska upp vid 6. Måste bli bättre på det. Mer sömn = piggare Josefine = bättre studier och ett bättre humör.
  • Plugga bättre. Var mer sträng med självdiciplinen och ta riktiga pauser istället för att smålulla medans jag pluggar (som jag gör nu...). Sitta mer i skolan och plugga för jag vet att jag är mer aktiv om jag sitter där och inte hela tiden lockas av att göra nått annat.
  • Träffa mer vänner. Grey's Anatomy kan jag kolla på en annan gång!
  • Göra mer smarta inköp. Gäller både mat och kläder och annat. Tänk efter före!
Det var nog allt tror jag. Tror ni jag kommer hålla allt?
Önska mig lycka till!

Josefine Glad

Det är nu det händer!

RSS 2.0