Dags för bio

Nu ska jag på bio med familjen. Vi ska se When in Rome. Har den kommit ut hemma? Nej jag tror inte det va. Recencion ikväll. Puss

Hey this is me

Jag lever men jag måste vara social. Så jag bloggar ikväll. Puss

Never shake a baby!

Yeah I know! Det ar dag 2 pa skolan i New York och min dator har slut pa batteri. Igar lanade jag en sladd fran en tjej fran brasilien men hon ar sparlost forsvunnen. Sa jag far vanta till med att anvanda min dator tills jag kommer till familjen och fixar det dar med adaptern. Sa ni fra sta ut med att jag skriver utan de dar tre sista bokstaverna i alfabetet.

Anyways, dag 2 var det ja. Dagens lektioner har behandlat amnen som faror for barn i hemmet och aktiviteter man kan gora med barnen. I stort sett bar det bara det. Men Mirel, min larare, pratar alltid som fasen om allt mojligt sa det tar lite tid. Men det ar bara roligt. Hellre sitta och lyssna pa hennes historier an att lasa varldens tjockaste bok. Vi fick alltsa en bok med instruktioner om hur man ska vara som en au pair. Ska nog lasa hela pa flyget pa fredag. Just det, overskriften. Man ska alltsa aldrig skaka ett barn for er som inte visste det. Det ar INTE bra! Kvallalektionen har bestatt av en forelasning med en American Police Officer. Han hette John och var faktiskt lite smarolig. Men vi svenskar sa det, han drar sakert samma skamt varje vecka. Jobbigast var dock australiensarna. Dom pratar hela tiden, ar hogljudda och tror att dom ar battre an alla andra. Dom hors alltid mest. Efter dom ar det nog vi svenskar som hors. Men vi har jatteroligt och vi klickar verkligen allihopa. Kommer bli jobbigt att skiljas pa fredag. Men vi har en dag kvar.

Dagens frukost: Bagel med marmelad, aggrora (Woho!) och choklad. Eller lask for den som behagar.
Dagens lunch: Ostdrankt kycklingfile' med tomatsasindrankt pasta. Lask saklart. Jag dricker diet, det ar nyttigare i min varld.
Dagens middag: Fett ris med sega kottbitar i gronsaker. Lask mhm.

Jag vet att jag hade lovat bilder till idag men det far helt enkelt vanta. Vill INTE lagga in bilder pa den har datan. Jag sitter i Brother Miguels ComputerLab. Natverket skulle vara snabbt men nehe, segare an hemma i Stromsbro. Och dar ar det segt! Men hall ut efter fina bilder pa mig, och lite pa maten, skolan och de andra svenskarna. Men mest pa mig!

Efter idag kommer det troligtvis inte komma nagot inlagg foran pa lordag. Imorron ska jag namligen in till Manhattan och shoppa!! Forst blir det en guidad tur och sen fri tid. Berattar mer om det nar jag har varit dar, men berattar redan nu att jag kommer vara borta. Sa att ni inte blir oroliga tanker jag. Men kolla in for jag kanske far lite tid over. Sen pa fredag aker jag till familjen. Flygtiden ar 7 timmar. Tror det ar en till au pair som ska med samma flyg men jag har no idea om vem det ar. Kanske ska fixa en ljudbok tills dess. Natt maste jag gora. Hahah juste. Varje gang vi far rast i skolan sa hoppar jag och Frida upp och springer till Molloy Hall, dar vi bor, och startar vara datorer. Sen ar vi alltid sist tillbaka. Alltid! Vi ar aldrig sena men vi kommer sist. Vi ar de storsta nordarna pa campus!

Ja men det var val det mesta om det mesta. Jag har fatt nagra kommentarer av er som laser men halla, ni andra da. Anna jag vet att du laser! Nina! Julia! Tessan! Mamma! Alla! Jag vill bara se en liten kommentar. Vill ni att jag ska skriva om natt? Sag till. Det blir val lite annorlunda nar jag kommer till familjen. Ahh I can't wait!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen blir det till att umgas lite med mina svenskisar. Vi mjolkar ur all svenska vi kan innan det ar forsent. Man maste ju passa pa!

Men pussar fran St. John University, Long Island, New York

Hey! Yes I'm fine it's just been a hell of a day!

Äntligen framme!! Sitter i meeting room på au pair skolan på Long Island i New York. Jag har varit här i typ ett dygn och gårdagen var hektisk. Let me tell you!

Måndagen var kantad av väntande, väntande och en jäkla massa förseningar. Men jag tar det från början. Jag lämnar Gävle 03.00 för att mitt flyg från Arlanda skulle gå 06.25. 20 min sent fick vi boarda planet och det är väl okej liksom. Men, när vi väl sitter på planet berättar kaptenen hela tiden att vi får nya starttider. Varför då tänker ni? Jo, det hade snöat lite i Frankfurt och de hade inte plogat landningsbanorna. Hallå liksom! Det är 2010, skaffa värme i marken! Så väntan blir bara längre och längre och jag grinar mer och mer för varje gång han säger något. Det enda jag tänkte var att "det är inte meningen att jag ska åka, det är ju tydligt". Men jag höll ut och när klockan blev 10.10 kom vi äntligen iväg. Nästan två timmar tog det att flyga till Frankfurt och det är ju bara att inse att jag har missat mitt plan till New York som skulle gå 10.55.

Men jag är en kvinna, jag löste det! Jag letade mig genom hela flygplatsen och hittade Lufthansas biljettdisk och den milslånga kö som hörde till. Jag fick väl köa i lite mer än en timme och under tiden hann Frida från Skövde landa, virra bort sig 20 gånger och sen hitta fram till mig. Vi bokade om våra biljetter och då äntligen veta att vi faktiskt kommer komma fram till New York. Men ja vi var ju tvugna att vänta ganska så länge. 3 timmar med andra ord. Ja, men vi klickade ganska så jättebra jag och Frida så vi hade kul och timmarna gick fort. Vi boardade och vi fick sitta allra längst in i planet. Perfekta platser! Vi sov två timmar, åt, kollade på film, sov en timme till, pratade, lyssnade på musik och massa andra saker. Vi hade nio timmar att döda.

Men vi kom fram efter vad som kändes som en evighet och blev hämtade av skolan. Det tog lite mer än en timme att åka till skolan så vi var framme nån gång efter 22. Jag ville bara soooooova! Och duscha såklart. Men nej. Vi skulle äta pizza och ha ett välkomstmöte först. Men sen fick jag äntligen min rumsnyckel och mitt rum. Längst bort såklart och jag delar rum med en kines. Söt men tyst. Jag ringde min värdfamilj och fick prata med mamma, pappa, son, dotter och nuvarande au pair. Namn? Carol, Thomas, Nicholas, Alexandria och Astrid. Mer info om dom senare. Jag tog en snabbduch och sloknade 12.am.

Det var min måndag. Jag var vaken i över ett dygn och det var jobbigt. Speciellt för en sleep addict som mig. Idag då, vad har jag gjort? Jag har gått i skolan. Åt frukost som var i regnbågens alla färger klockan 07.30. Därefter var det stenhårda lektioner tills lunch vid 12. Nej då. Min lärare är ett riktigt orginal och hon är rent ut sagt skitrolig. Hon är kanske 55-60 år och har en skinnkappa och en skinhatt med kedjor. Hon har 6 barn och 16 barnbarn. Så att ni vet vem jag har att göra med. Vi är 7 svenskar på skolan och 5 går i min klass. Vi ska alla till California. Vi har gått igenom hygienprosedurer, sjukdomar och förebilder idag. Och pysslat med att göra leksaker. Jag, Frida och Johanna gör en dalahäst i pipremsor och papper. Kommer bli gorgeous! Vi har också sjungit barnsånger på 22 olika språk. Och jag har shoppat. Jag har köpt ett au pair club card som ger mig rabatter när jag shoppar. YEY! Och jag köpte en huvtröja med skolans logga och såklart köpte jag en biljett till New York-turen på torsdag. Lunchen bestod av nån form av chilicorncarne, ris, enchilladas och brownies. Dryck: Läsk eller icetea. Middagen var fet pasta och friterad fisk. Läsk till såklart. Det kommer ett inlägg med bilder imorron. Nu ska jag strax ta en dusch i det sjukt äckliga duschrummet och sen sova. Kanske lyssna på musik. Har lite problem med adaptern till datorn. Men det löste sig idag iallafall. Lånade av nån från Brasilien som hade samma dator med rätt kontakt. Aja, nog med rundsnacket, jag ska försöka få kontakt med internet så jag kan posta det här.

Ni som läser min blogg nu kan väl kanske skriva en liten kommentar. Så jag får höra från er. Även om det är Nina, Anna eller Lissepisse. Jag saknar er alla. Alla som jag nämner och inte nämner. Ni vet vilka ni är och jag SAKNAR er med stora bokstäver. Se till att spara pengar nu brudar och killar!

Puss från St. Johns University, Long Island, New York

Dagen D

Då var det dags mina vänner. Sitter här vid mina nya dator, som jag fick av mamma och pappa (tacktacktack!!!) och skriver lite för mig själv till er. Nu är det väl i stort sett färdigpackat här hemma. Datorn ska packas ner tillsammans med ipoden och mobilen. Bland allt godis och alla tidningar jag har köpt. Köpte bara nödvändiga saker idag på Konsum och det gick på 611 spänn (!!!). Så ja, halva min väska består av flaskor med lotion, hårspray och allt sånt ni kan tänka er. Jag är kräsen när det kommer till sånt. Vill bara ha mina saker! Asså jag kan inte fatta att jag ska åka. Jag? Lilla jag! Hallå det är jag som åker! Det trodde jag aldrig om mig själv om jag ska vara ärlig. Ser dock jättemycket fram emot att kliva in på Arlanda och känna stämningen. Jag gillar flygplatser. Alla som är avundsjuka på mig för att jag ska åka. Alla som jag är avundsjuka på. Alla som ska resa. Man vet liksom att just den flygplatsen i just den sekunden jag är där är på nått sätt sammankopplat med resterande delar av världen. Så sjukt coolt.

Imorron flyger jag då alltså först till Frankfurt och väntar där i två timmar. Där ska jag sammanstråla med Frida som flyger från Landvetter. Tillsammans ska vi sen boarda planet som tar oss till New York. Det är det jag ska göra imorron. Resten av resan avslöjar jag om några dagar. För om ja, lite mer än ett dygn kommer det komma ett till blogginlägg. Jag är inte längre bort än josefineglad.blogg.se faktiskt. Men kolla in här ibland. För det är nu bloggen kommer börja bli intressant. Puss på er. Vi ses på andra sidan havet!

Jajaja

Hej! Jag lever! Återkommer! Hej då!

Last day

God morgon! (Eller god förmiddag kanske) Idag är det sista dagen i SVerige! Ahhh! Jag vill bara åkaåkaåka och jag vill bara gömma mig under täcket och aldrig komma fram. Sånt är jobbigt...

Sista dagen är full med saker att göra. Jag ska packa klart, göra hembesök hos några personer, köpa dator, köpa andra saker, ladda och njuta av sista dagen hemma. Måtte den här dagen bli bra! Puss

Dagens...

Sämsta: att säga hej då
Kommentar: vi ses om ett år
Bästa: att säga hej då
Roligaste: världens knäppaste släkt
Knäppaste: Morbror A
"Idag insåg jag att": att säga hej då förmodligen kan vara världes jobbigaste grej att göra. Speciellt när man helt plötsligt börjar storböla så man måste stanna bilen eftersom man är en nörd som inte ser vägen för alla tårar. Har det bara hänt mig?


Asså det jag vill säga med det här är att idag var det för första gången det verkligen var jobbigt att säga hej då. Vem det var och varför tänker jag inte säga men fan att ett år kan vara så långt. Vi borde pausa tiden här hemma i Sverige så att jag inte missar för mycket. Vad det nu finns att missa i Gävle. Men ja, en dag kvar och det kommer bli ett jäkla åkande och springande. Bye for now. Pussis

Pust, stånk och stön

Hahahahha, jag är så lame idag. Trodde att jag hade träffat kusin vitamin för sista gången förr ju men så sov jag på deras soffa inatt. Så oplanerat och så roligt. Så imorse var det bara till att kliva upp klockan 8 och bli skjutsad hem eftersom hon skulle till skolan. Men det var faktiskt ganska skönt att komma hem så tidigt. Jag kollade lite på tv och så har jag städat klart rummet mitt. Nu är det bara till att dammsuga kvar. Massvis med papper har slängts och resten har jag burit ner i källaren. Så nu är det lite tomt i mitt rum faktiskt. Och tommare ska det bli. Kläder, saker, bilder och annat ska ner i mina resväskor. Men det får jag nog göra imorron. Eller inatt. Ni får updates jag lovar :P

Dagens först måste snart avklarad

Nu är snart alla mina kläder tvättade, strykna, vikta, upphängda och fint undanstoppade i byrån och garderoben. Efter det blir det till att ta tag i skrivbordet och alla miljontals papper som jag har. Både från skolan, CC och jobbet. Tänker typ slänga hälften trots att jag hatar att göra det. Men jag måste. Kan inte ha saker liggandes framme i ett år. Känns inte så frächt på nått sätt. Men nu måste jag tillbaka och göra klart. Har några sorgliga avsked att göra idag också. Jobbigt!

Bad romance

Kom på att det var längesen jag tipsade om en bra låt. Den här låten är helt ny. NOT!! Men den är sjukt bra.

Byebye dear cousin + boyfriend

Var hos Kusin L och E idag. När jag hoppade på bussen och åkte därifrån slog det mig att det kan dröja ett helt jäkla år innan jag får ta bussen dit och träffa dom. Så fruktansvärt tråkigt. Det är dock inte lika sorgligt som jag trodde att säga hej då. Inte just precis när jag säger det iallafall. Det slår mig först efter att vi skiljts åt. "Fan nu ses vi inte på ett år! Hallå vad tänker jag med? Varför åker jag? Jo juste, jag vill ju åka!". Dumt av mig att vilja åka faktiskt. Bara sorgligt just nu. Sa hej då till J nu idag också. Jag saknar henne redan. Men vi ska mejla varann varje vecka typ. Det har vi lovat. Ni andra som inte får mejl (jag kommer dock mejla de flesta) får lusläsa min blogg. Och så ska jag tydligen skaffa en resedagbok också. Får se när jag fixar den. Kanske imorron. Om jag hinner.

Imorron planerar jag att storstäda mitt rum så att jag hittar alla saker jag ska packa. Jag har insett att jag borde nog börja. Jag som är så fruktansvärt dålig på att packa borde ha några dagar på mig. Det blir nog på fredag. Nu däremot är det dags för sängen. Och imorron tar jag sovmorron. Inget mer morgonplugg. Fy fasen vad skönt! Pussar


Ps. Anledningen till att jag enbart bloggar kvällar och nätter är för att datorn min har bestämt sig för att säga byebye på heltid. Så jag lånar syrrans när hon inte är i skolan.

Wohoooo!

JAG KLARADE KEMI B!!!

Matte E

Jag fick precis resultatet på mitt matteprov. Och det är inget att hurra för kan jag säga. Just nu vill jag bara grina. Men jag kan inget göra. Bara till att ta tag i allt när jag kommer hem nästa år.

Litet tråkigt inlägg, knappt värt att läsas

Kemi imorron. Det kommer nog gå bajs. Jag kan inte koncentrera mig. Tankarna flyger iväg till ett annat land. Konstigt nog. Nu vill jag bara gå till skolan. Göra provet och skita i det. Jag vill kunna fokusera på packning bara. På saker jag ska köpa och på vänner. Tror jag borde sova nu, gå upp i tid imorron och repetera det jag kan och sen bara göra mitt bästa. Man brukar väl säga att man inte kan göra mer än sitt bästa. Dags att sova nu iallafall. Att sova sig i form funkar alltid!

Skavsår i örat

Jag är fasen bäst på att prata i telefon...

Utflykt

Efter mitt besök hos frisören hade jag tänkt spendera resten av dagen med näsan i boken. Men så blev det inte. Hann i stort sett bara hem innan min gamla vän M ringde. Han jobbar på en firma som heter Avis som hyr ut bilar. Ibland lämnar kunderna bilarna på olika ställen och då måste M åka och hämta dom. Idag var det två bilar på Arlanda och en bil i Stockholm som skulle hämtas. Och jag fick följa med om jag ville. Såklart. Skit i kemin. Det ska jag plugga hela natten istället. Så nu är jag hemma igen efter det lilla äventyret. Det var kul, lätt värt. Imorron är det no more kemi. Jag längtar!!

Ny fripp

Nu är håret fixat och klart för avfärd. Nu är jag en riktig svensk ända ut i hårtopparna. Gillar min nya frisyr! Men nu är det dags att plugga lite kemi igen. Måste åka till banken idag också tror jag. Måste skaffa Visa. Huh mycket att göra! Pussen

Ärendenärendenärenden

Ja jag gillar att skriva saker tre gånger. Det blir liksom mer go i texten då. Hahah

Idag har jag verkligen haft mycket för mig. Men sorligast var att jag förmodligen åt min sista Baconsallad med pasta och Mangorajja dressing idag. Hur ska jag klara mig!? Annars så har jag växlat pengar, inhandlat nödvändiga saker, bokat in lite träffar och pratat med Kusin L hela hennes tågresa från Uppsala till Gävle och lite till. Ja vi kan prata och ja, jag gillar att prata i telefon. Det ska också tilläggas att vi träffades i fredags och ska träffas på onsdag också. Men åhh jag gillar na jue. Kommer sakna na som faen! Tur som jag har så planerar hon att komma och hälsa på i sommar. Jag längtar!! Min lilla pluttkusin! Pusspåre!

Men nu kurrar magen. Dags för en macka med skinka och keso och sen ska jag sova. Imorron har jag ett nytt schema att följa. Men kemiboken i högsta hugg!! Puss och gonatt


Visst är vi söta, sis och jag när vi sover

Jag var tvungen

Ja jag vet jag byter pojkvän ganska ofta. Men jag kan inte få nog av snygga killar. Just ni är det Joel Kinnaman som är min boyfriend. Han är bara, gahhhh, så snygg! Lyllos mig som har snärjat honom runt lillfingret va?

Här vare dött...

Varför har inte det här inlägget publicerats? Det skrevs för flera dagar sen. Men då får det komma nu då istället.


Ja jag vet att jag har varit en dålig bloggare. Men jag åker faktiskt till USA om lite mer än en vecka och jag har haft massor med saker att göra. I söndags tog jag ett sent tåg till Stockholm och åkte hem till J, som har köpt en ny lya. Supersnygg, verkligen. Och helt nyrustad. Snacka om att hon gjorde ett uppsving från den förra lägenheten. En tvåa i Flemingsberg har hon nu förresten. Anledningen till besöket var såklart för att träffa J men jag hade inte fått rumpan ur fotöljen här hemma om det inte var för besöket som skulle göras på Amerikanska Ambassaden på måndagen. Söndagkväll bestod av smarris pastasallad, chips och dip, godis, Aristocats, Sweet Home Alabama och skitsnack. Så värt att åka dit bara för det!

Måndagen kom och jag klev upp och tog mig, via pendeltåg och buss, till till Ambassaden. Träffade trevliga Lina utanför och vi blev kökompisar. Hon ska till Washington den 15 februari. Det värsta med hela dagen var att vi fick stå utomhus (!!!) och vänta i över en timme. En av vakterna kom och kollade så att vi hade med oss kvittot från betalningen, ett kuvert med frimärken för 62 spänn och DS-156. Sen fick vi komma in i en liten kur och genomgå en säkerhetskontroll. Mina skor gav utslag så jag fick låna snygga Aladdinskor. Väl inne på Ambassaden fick vi återigen köa i över en timme. De ropade upp mitt namn och jag gick fram till luckan. EFter mindre än två minuter så fick jag mitt visum. Eller hon sa att de skulle skicka det i veckan. Två dagar senare hade jag visumet i min hand hemma på gatan i Gävle. Efter ambassaden tog jag buss och pendelståg tillbaka till Flemingsberg och hade en mysig pluggdejt med J. Sämsta med dager var att jag tog 16.20 tåget till Gävle. Tror ni det var några pendlare på det tåget eller?

8 days left

Nu åker jag om 8 dagar. Hade avskedsmiddag/utgång i fredags med nästan alla mina närmaste vänner. Dom är bara bäst. Bilder och annat kommer upp i veckan. Nu måste jag faktiskt plugga. Kemiprov på onsdag och efter det är det bara till att peppapeppapeppa! California here I come!

En briljant uppfinning

Långkalsonger! Det måste nog vara världens mest underskattade plagg. Nu i vinterkylan bor jag i mina. Helt seriöst. Jag har flera stycken i olika färger. Very stylish! Medans alla andra gick och huttrade på stan idag var jag både snygg och varm med mina långkalsipper, Uggs, vinterjacka, halsduk och vantar. Ingen mössa dock, så jag virade halsduken över öronen. Jag gillar vintern, för då får man vara ful i en massa tjocka kläder. Man får kolla på film hela dagarna och bara sitta i soffan under en filt och dricka varm choklad med nån man tycker om. Sånt är mysigt. Så mer kall vinter åt folket!

Ge mig inspiration

Jag vet inte vad jag ska blogga om. Det är kallt ute. Jag fryser dygnet runt, oavsett hur mkt kläder jag har på mig. Jag flyttar om 19 dagar. Världens bästa S fyller 20 på måndag. Jag insåg nu att jag kommer missa när alla fyller 20 (det är sjukt många fester och utgångar!). Jag åker till Sthlm ett dygn på söndag för att fixa med resan. Jag borde plugga matte istället för att skriva det här meningslösa inlägget. Jag borde verkligen plugga. Jag går och pluggar nu.

Ohh juste

Jag hoppas att alla hade ett trevligt nyårs-firande!

Det här med att göra en årsresumé

Jag har funderat på att göra en resumé om mitt år. Men efter ett kort tänkande så kom jag fram till att det inte är nån idé. Jag vet vad jag har gjort och om man har följt bloggen så vet man någorlunda vad som har hänt. Jag vet att jag har varit dålig på att uppdatera ochh det kommer säkerligen att fortsätta så. Ska ju jobba i stort sett varje dag nästa år eftersom jag kommer befinna mig "där borta". Fast iochförsig så kommer jag vara ledig varje förmiddag så det kanske blir lite då. Men jag ska inte lova något så slipper jag bryta något sen. 2010, I can't wait!

OMG det är 2010

Det här kommer bli mitt år! Jag känner det på mig! Pussen

Josefine Glad

Det är nu det händer!

RSS 2.0