Decode

Jag älskar Twilight och jag älskar Paramore. Så när jag fick reda på att Hayley Williams, sångerskan i Paramore, också älskar Twilight och att hon hade skrivit en låt till filmen blev jag genast ännu mer förälskad i både filmen och gruppen.Låten heter Decode och Jag gillade den inte speciellt mycket från början. Men sen hörde jag den i en akustisk version och jag är fast. I LOVE IT!

Jag kan inte lägga upp videos, men klicka HÄR för att komma direkt till sidan.

Min nya dagsrutin

Har inte blivit så mycket bloggande den senaste tiden känner jag. Det kan dock ha att göra med att jag jobbar på mornarna, kommer hem, äter lite lunch, sätter mig vid datorn och inser att jag är trött som fasen, går och lägger mig och sover i cirka 2 timmar, vaknar, släpar mig upp ur sängen, sätter mig vid datorn eller gör något annat som är lika intressant, inser att klockan är kväll och så går jag och lägger mig igen. Jag måste seriöst hitta på något på dagarna. Tänkte återigen försöka ge storstädningen ett försök. Kanske borde börja träna också, det är ju nu jag har all tid i världen. All tid i världen att göra allt jag vill men inga pengar att göra det med. Eller jo det har jag ju, men ja vill spara pengarna till nått speciellt. Borde berätta om hur det går med USA, det är det jag ska ha pengarna till. Det gör jag imorron tror jag. Så har jag nått att göra iallafall. Nej nu börjar klockan närma sig 00.00. Inte vara uppe efter midnatt! Eller nått sånt, god natt!

Lördagkväll

Ska till affären nu och inhandla ingredienser till kvällens mat. Ikväll bjuder vi på grekiska biffar med hemmagjorda potatisklyftor samt tsatsiki. Till det ska vi kolla på lite film och mysa i soffan. jag, syrran och M. En perfekt lördagkväll med andra ord!

Slänger in en bild på mig själv

MultiKvinna

Som pricken över i och grädden på moset så ska jag även dricka lite MultiKvinna tänkte jag. 13 vitaminer och 10 mineraler i ett enda glas. Bra va?

Nu ska jag kolla vidare på The Holiday och sen krypa ner i sängen.

Godisförbud, precis som förr i tiden

Jag har nu försökt logga in på den här sidan i cirka 68 minuter. Det är fel på internet i det här huset.

Idag har jag en seg, tråkig, ensam och bra dag. Det får bli en vilodag. Ska ju jobba imorron och på söndag. Imorron börjar jag 08:00. Så det blir till att ligga i sängen före tolv. Annars orkar jag nada. Ska gå med en tjej som heter Josefin och lära mig det område som jag sedan ska jobba på varannan helg. Så vi ska jobba tillsammans fyra dagar. Men det var tydligen bara fyra timmar per gång också. Så det kommer inte vara så jättejobbigt hoppas jag. Det dryga är väl att det är på mornarna på helgerna. Kommer inte bli så mycket partajande framöver med andra ord. Kanske lika bra det, inte lika mycket utgifter på diverse drycker. Och mindre kolhydratintag om man ska prata om sånt.

Ja, på tal om kolhydrater. Jag har numera slutat förtära; godis, chips, skräpmat, läsk, sena måltider samt allt annat onyttingt. Detta kommer minst att pågå fram till jul. Men det blir det endast ett uppehåll för ischoklad, knäck, aladdinaskar samt I's mammas chokladkola. Därefter kör jag igång igen. Är det tänkt iallafall. För när jag åker till USA så kommer jag i vilket fall som helst fetta i mig den ena onyttiga saken efter den andra. Lika bra att vara nyttig nu innan.

Nej nu ska jag gå och fixa till mig lite och sen ska jag slava framför spisen. Tjejerna kommer hit, så jag och syrran tänkte bjuda på lite taco. Mumma!

God natt

Det blev ytterligare en tur till Valbo idag. Den nya affären Mediamarket har ju öppnat så det var rusning. Kollade efter en Ipod men de var slut i hela (!) köpcentret med omnejd. Jag vill verkligen ha en Ipod! En Nano med 8 eller 16 Gb. Och så en silver eller svart. Ska önska mig i födelsedagspresent. Jag fyller ju om lite mer än en månad. 19 bast liksom! Jag längtar, för då är det bara 1 år kvar till jag fyller 20. Och det är STORT!

Men just nu blir det en film och sen sängen. Har varit lite småsnurrig och trött hela dagen pga. blodgivningen. Men imorgon kommer det vara över. Vi får se vad vi hittar på då!

London

Det blev ingen fika i Bönan. Jag som var peppad. Istället satte jag mig vid datorn igen och började planera London. Jag och familjen beger oss nämligen dit den 14 september för några dagar fyllda med shopping och turistande. Varken jag eller syrran har varit där förr och vi ser fram emot det hurmycketsomhelst. Vi har pratat om det länge. Jag lovade för några år sedan att om hon fortfarande simmade när det är OS i London 2012, då ska jag bjuda henne dit. För hennes skull så hoppas jag att hon håller på fortfarande. Eller för min skull också. För jag vill åka dit med bara henne. Då är hon, få se, 18 kanske 19 år, beror på när vi åker. Jag är 22. OMG vad jag är gammal.

Jag håller iallafall på att kolla upp vad man ska se. Vart man ska shoppa och vart man ska kolla. Jag lägger upp en lista senare när jag har färdigställt den samt samtalat med familjen.

Nu är det dock dags att plocka ur diskmaskinen, laga mat samt göra mig redo för en tur. See ya!

Han är verkligen snyggsnyggsnygg

Två stick

Uhh, hon fick sticka mig en gång i verdera arm för jag har tydligen otydliga blodkärl. Feta som satan med otydliga. Och så ligger de tydligen lite på insidan av armen, så om man sticker dåligt kan man träffa en nerv. Men vafasen det gick ju tillslut iallafall. Lite mer än så behövs för att jag ska gå därifrån och aldrig mer komma tillbaka.

Nu tänkte jag iallafall vila lite grann. Läsa ut sommarens åttonde bok. Ja, åtta böcker har jag läst sen jag tog studenten. Jag ÄLSKAR böcker. Sen så får vi se vad jag hittar på. Ser ut att bli en fika ute i Bönan. Kommer bli mys!


Det här är Bönan! Så fint bor vi här i Gävle.

Blodgivare

Nu ska jag strax åka iväg till blodcentralen för att ge blod. Det är andra gången för mig och det känns verkligen bra. Som tjej får man ge blod tre gången om året pga. andra blodförlorande saker. Ni vet vad jag menar.

Anledningen till att jag har börjat ge blod vet jag faktiskt inte. På Blodcentralen sa de att man ofta påverkas av personer i sin närhet, och speciellt sin familj. Men den enda personen i min närhet som ger blod är min pappas kompis. Vad jag kommer ihåg så har jag i flera år pratat om att ge blod. Bara för den goda sakens skull. Och när jag gick därifrån förra gången så kändes det riktigt bra. Hoppas det gör det den här gången också.

För att få ge blod finns det en massa regler. Men först och främst måste man ha fyllt 18 år. Har du gjort det och är intresserad av att börja? Kolla in den här hemsidan för mer info. Nu måste jag sticka!

Bra dag!

Idag har det varit en riktigt bra dag. Det var en liten seg start, men vi hade kul.

Jag kände att när klockan närmade sig ett att jag var tvungen att röra lite på rumpan. Jag fixade lite här hemma. Som den extraanställd med mestadels helgjobb jag är så är det jag som har fått äran att pula lite här hemma. Jag är ju hemma mest. Men när jag fått nog av det så messade jag tjejerna och frågade om de ville hänga med på en biltur. I var upptagen men N och S hängde gärna på. Så vi tog bilen till Valbo och Ikea. Efter en obligatorisk Ikea-middag så gick vi varvet runt och kollade. Några småsaker slank ner i påsen. Lite galgar, lite ljussaker och lite annat smått och gott. Efteråt var vi så trötta så vi åkte hem. Ikea kan vara sjukt tröttsamt.

En kortis hemma och sen drog vi hem till N. Nu följde även I med. Då var vi allihopa. Det känns så tomt utan J, var nära på att smsa henne på fm när jag ville hitta på nått. Jag vill att hon ska vara här. Men vi ska hälsa på henne på onsdag nästa vecka. Mer om det någon annan dag när det närmar sig. Hos N bunkrade vi dock upp med chips, godis och te och satte igång en film. Dock var det mest jag som kollade jag såg typ en fjärdedel av filmen. Bilder från våra tre år lockade mer och det blev skrattskrattskratt. Vi har gjort så sjuka grejjer att det inte finns. Borde lägga upp lite bilder kanske. Men nej, sånt där håller vi för oss själva. Men den dagen någon utav oss blir känd, då släpps alla bilder! Hahahaha!!

Nej nu blir det till hoppa ner i sängen. Imorgon ska jag ge blod. God natt!

Jag ska sticka

Jag har haft en superbra dag. Bloggar senare ikväll när jag kommer hem.

Klockan är 12:52

Min kropp säger: "Amen gued skärp da. Gå och klä på dej och gör nått!" 

SSG

Jag har ju, för er som har missat det, skaffat jobb. Eller fått ett jobb kanske man säger. Detta jobb är på en industri och det innebär att jag varje gång jag går till jobbet, utsätter mig för vissa risker. Min egen säkerhet sätt alltså på spel. Oouuhh dramadramadrama!! Nej men hittills har jag bara jobbat utanför eftersom jag inte är utbildad i denna säkerhet som finns på min arbetsplats. Min chef vill numera att jag ska börja jobba innanför grindarna och har därför skickat mig den här utbildningensom kallas för SSg. Jag håller på för fullt. Inte så jobbigt då det i stort sett innebär att jag ska läsa en massa text och sen svara på frågor angående texten. Allt framför datorn. Just nu läser jag ett kapitel som kallas "ordning "reda". Mycket spännande!

God dag

nu ska jag åka till min gamla gamla skola och hämta lite saker till min pappa. Sen ska jag ta något äta. Sen planerar jag att blogga lite till. Det är planerna.

Statistik

Kollade av en slump in min besöks statistik. Jag har varje dag en jämt antal besökare. Siffran är väldigt låg och jag avslöjar den inte. Kollade in mitt besöksrekord. Hör och häpna, 1329!!! Där ser man liksom. Men ja, det råkar vara den dagen då min blogg fick en länk ifrån Blondinbella. Två dagar senare var det tillbaka på den vanliga besökssiffra igen. När jag har kommit upp i statistiken lite, då ska jag visa er. Men det kommer troligtvis ta ett tag.

Nick and Norah's Infinite Playlist

Jag och A hyrde en jättegullig film. En sån där film man blir kär av.



Jag vill bara se den om och om igen känner jag. Sen så är jag lite småkär i Michael Cera också. Det blev jag redan efter Juno. Han verkar sådär tafatt och gullig och jag vill bara nypa honom i kinden och kalla honom gulleplutten. Hur gammal är han? Jag måste Googla tror jag. Och NEJ, jag är inte besatt, jag vill bara veta. 21 år var han visst. Supersöt, verkligen.

Söndagsmys

Efter en hel dag av bara mys så kommer höjdpunkten av dagen dock snart. Jag och A ska handla kinamat och hyra en film och mysa ner oss i soffan. Jag sa ju det. Söndagar är bra!

Oh Laura

Kom precis på att vad som helst med Oh Laura och Frida Öhrn är bra söndagschillmusik!

Sunday

Syrran är i köket och bakar. Mamma och pappa är i stugan. J flyttar till Sthlm. S drar till Bollan. I är försvunnen. N sover sen jobbet igår. A har jag inte kontaktat. Jag sitter här. Detta kallas numera för en vanlig söndag och me like. Eller nja, inte allt då. Jag vill ju gärna veta vad alla gör och jag vill inte att nån flyttar. Men söndagar har på något sätt liksom vuxit i mina ögon. Tidigare år, när jag slavade för det företag som står för reklamdistrubitionen här i landet, hatade jag söndagar. Det betydde att jag, vad jag än hade gjort kvällen innan, var tvungen att dra mig upp ur sängen och gå ut med den där förbaskade kärran. Vad det än var för väder. Nu för tiden njuter jag av söndagarna. Jag sover länge och sen gör jag absolut ingenting. Förmodligen kommer jag börja jobba helg ganska snart. Men inget jobb kommer vara lika jobbigt som det förra jag hade. Jag kommer få kliva upp tidigare än förr, men arbetstiderna kommer vara kortare.

Men en perfekt söndag skulle nog innefatta trevligt sällskap, en fika på stan och varför inte en bio. Kanske kan man gå ut och äta och sen se en film. Det finns så mycket man kan göra en söndag. Samma saker man gör varje annan dag i veckan blir så mycket mysigare på söndagar. Jag längtar till snön kommer då jag kan tända massa ljus, krypa upp i fotöljen i mitt rum och kolla på film. Det kommer bli så mysigt. Åhh jag längtar.

Men än så länge tänkte jag bjuda på några mysiga låtar. Dom känns väldigt söndag.

 





 

Projekt J

Jag fick nyss en vision att mitt rum ska vara en sån där trevlig oas där allt händer och man bara vill vara. Jag måste få till det där lilla extra. Loggar ut härifrån nu och sätter fart. Har några dagar på mig. Jag kommer ge er lägesrapporter och berätta hur det går. Kommer bli ett spännande projekt med andra ord.

Spontant

Fick ett sms av N nyss: "Tja tjockis! :D vad gör du på ons-tors? Jag har vunnit en kryssning med galaxy. du vet studentkryssningsbåten :D för 4pers. är du på?" Såklart jag är på. Det kommer bli sjukt kul. Det var det sist. Okej nu är det ju ingen studentkryssning vi ska på, men iaf. Det blir vi fyra och vi kommer äga båten. Hahaha!! Shit vad kul det kommer bli. Jag längtar och hoppas bara att jag inte måste jobba. Det här är vad jag kallar spontant. Jag älskar livet med att vara extraanställd som jobbar på helgerna. Jag kan göra vad jag vill i veckorna utan dåligt samvete. Jag tjänar pengar så kan kan slösa, jag tjänar pengar så jag kan slappa, jag tjänar pengar så allt jag gör kan jag göra med gott samvete. Nej undra om jag ska ta och gå på bio ikväll? Med gott samvete såklart!

Snodd från Stinis

Jag har insett att min senaste kyss var - väldigt oplanerad.

Jag lyssnar just nu på - Erik Hassle.

Jag pratar - väldigt snabbt och sluddrigt.

Jag tycker om - att skratta.

Min bästa vän är - bäst.

Min första riktiga kyss - var sådär söt som en första kyss ska vara.

Jag avskyr när folk frågar mig - hur jag mår.

Kärlek är - det bästa och det sämsta som finns.

Jag kommer alltid att - älska mina vänner.

Jag är hemligt förälskad i - den dära blondinen.

Sist jag grät var -
konstigt nog längesen.

Min mobiltelefon är - silvrig och platt.

När jag vaknar på morgonen - kan jag inte öppna ögonen.

Innan jag går och lägger mig - läser jag alltid för länge.

Just nu tänker jag på - om jag orkar ta cykeln till HSIS.

Bebisar är - sööööta!

Idag har jag - jobbat och varit på jobbintervju.

I kväll ska jag - ta en cykeltur kanske, annars ska jag dö i soffan.

I morgon kommer jag -
jobba och ha sjukt kul.

Jag vill verkligen - åka utomlands.


När jag borstar tänderna - gör jag det två gånger i rad.


När jag lagar mat -
blir det inte alltid som jag hade tänkt...


Jag tänder på - blondiner trodde jag iallafall. Men ja nu vet jag inte riktigt.

Jag är - alltid Glad.

Jag ser verkligen fram emot - att få massa pengar.

Förändringen jag aldrig ville ha

På många plan i livet skulle jag inte kunna vara lyckligare. Jag hoppas att ni också känner så ibland. Ni vet den där känslan när ingenting kan göra saken bättre, för den är redan perfekt. Så känner jag för mina vänner. Mina fyra bästa vänner är världens bästa bästa vänner. Igår träffades vi, allihopa, hemma hos N för att äta middag och mysa. En av oss, nämligen J, ska flytta till Stockholm och börja plugga på söndag. Detta är en katastrof på många sätt. Vi har träffats i stort sett varje dag de senaste tre åren och nu helt plötsligt flyttar hon 20 mil söderut. Inte för att jag tror att någon utav oss någonsin kommer tappa kontakten (peppar, peppar ta i trä) men det kommer bli annorlunda. Nu kan vi inte längre bara ringa varndra för en spontan myskväll och mitt hem kommer inte längre vara hennes andra hem. För hon bor inte här. Deppigt!

Men det här är ju faktiskt något jag visste skulle hända. Något som alla vet kommer hända förr eller senare. Man hittar sin väg i livet och följer den. Är inte det inte det som allt går ut på? Min dröm är ju att flytta till usa och det är då inte några 20 mil bort. Det är en minst 9 timmars flygresa som kostar en mindre förmögenhet för studenter. J kommer jag kunna besöka ganska ofta, med tåg eller bil. Men hur ofta kommer dom kunna besöka mig? En eller två gånger kanske. Egentligen borde jag inte vara sur på J för att hon flyttar. Det är ju jag som är den dumma. Jag är ju den som kommer flytta.

Men det jag egentligen vill säga är att, var inte rädd för förändringar. Det har jag tvingat mig själv till att inte vara. Jag hatar egentligen förändringar. Men som i det här fallet, när det kommer leda till något bra, släpp det bara och häng med. Men kom ihåg att alltid dra ditt strå till stacken för att göra det så bra som möjligt. Det kan vara att betala den där summan pengar för en tågresa, eller lyfta telefonluren och prata en kortis. Det behöver inte vara mycket, vad som helst som får er att må bra. Jag däremot kommer gå ett steg för långt, jag kommer bo i telefonen. Men då är jag lycklig!

Humor

Thomas Järvheden är fasen en rolig jäkel! Sjunga kunde han också. Och spela gitarr. Jag är såld!

Bilen asså

Jag måste säga att jag har jobbat på bra med inläggen nu några dagar. Härligt värre! Är nyss hemkommen från stugan. En liten get away tillsammans med kusiner och syster. Vi hade mysigt med god mat, godis, te och spel. Vi kan lätt vara världens roligaste gäng kusiner. Seriöst. Jag är äldst, syrran är yngst och dom andra tre är trillingar och ett år yngre än mig. Vi har så sjukt roliga minnen som vi alltid pratar om. Och skrattar sjukt mycket hela tiden. Åhh jag saknar dom redan. Jag är, såklart, den första med körkort så det utnyttjade vi. Lånade först jordens snyggaste bil (som jag åkte på studenten) och bytte efter vägen till en större. Jag måste ha en sån bil. Jag och I har fantiserat om att vi ska ha en sån enda sedan den kom. Ahhh!!! Det får bli mitt mission i livet. Eller ja, tills jag kommer på ett bättre iallafall. Men nu ska jag och sis tillaga lite varma mackor och slå oss ner framför tvn.


Peugeot 206 CC Cab - Inte en så bra bild, men den är snygg!!

Tredje låten

Måste slänga in en ny låt med år&dar också. Är dom inte underbara och snygga!

Ny blogg på G

Min syster har även hon skaffat sig en blogg. Hon är precis lika duktig som mig på att skriva inlägg så den kommer bli huge. Ni borde kolla in den thereseglad.blogg.se. Nej nu måste jag ut i solen igen. Min bränna börjar försvinna. Hemska tanke!

Dagen i det stora hela

Hängmattan lockade ett kort tag men efter en kort tids funderingar så tog jag en powerwalk runt golfen här istället. Väldigt skönt så förhoppningsvis så har jag botat min promenadskräck. Vill ju gärna säga att jag tänker gå en gång om dagen, men eftersom jag känner mig själv ganska så bra så vet jag att jag är ganska dålig på att hålla saker jag lovar mig själv. Jag kan hålla saker jag lovar andra, men mig själv sviker jag titt som tätt. Har ofta att göra med att jag sätter upp lite för höga mål. Men jag kan säga som så att jag ska försöka hålla igång det här med promenader. Så har jag satt upp ett mål men inte lovat nått. Det kanske blir bra då.

Annars så har jag fixat här hemma. Lagade en väldigt god italiensk tomatsås till den pizza som mamma senare tillagade. Tvätt, papper, dusch och nymålade naglar. Så såg det ut. Nu tänkte jag ta och snygga till det som kan snyggas till. Jag och A ska in till stan och sätta oss på en uteservering ett tag tänkte vi. Kommer bli mysigt.

Solen

Ska man kanske ta och utnyttja den sol som den här dagen bjuder på då. Vi tar med boken och lägger oss i hängmattan.

Spontan

Efter lite mat och lite mer vila så kom sponatniteten äntligen tillbaka. Jag har spontanplanerat en resa till Leksands sommarland. Sjukt kul jag vet. Nu ska jag bara övertala femman att dom ska med på äventyret. Jag och min kusin spontanbestämde att vi drar till stugan om några dagar för sol och bad. Så nu ska jag spontansticka till Björke och planera tänkte jag. Bara sådär. Hey that's me. Sämsta linen jag vet.

Och juste, jag har spontanbokat en klippningstid. Så på tisdag blir det ny frippa och ny färg. Kommer bli faboulos!

Vart tog spontaniteten vägen?

Idag är en sån där dag som jag inte vet vad jag ska göra, men jag vill inte göra nått heller faktiskt. Tror jag ska laga lite lunch och sen kolla på en film. Sen kanske spontaniteten kommer tillbaka.

Yey I got a job!

Yes, intervjun gick bra så på torsdag och fredag nästa vecka ska jag "provjobba". Så okej, jobbet är inte mitt än, men jag är sjukt bra på att städa så vad ska gå fel?! Ska få snygga arbetskläder och sjukt snygga skyddsskor. Jag ska ju faktiskt jobba på en industri... Pappa tycker det är lite småkul att forskaren blev städare.. heh.. ja men så är det. Nu ska jag fira med lite Max hamburgare. Yummie!

Ska vi göra det på riktigt nu då?

Jag känner att det är dags för ett inlägg. Har loggat in på sidan tre gånger idag för att skriva. Men det kommer inget. Huvudet är fullt av tankar och det händer massa saker just nu. Ja inte just nu då men ja, nu. Men jag får inte ner allt som händer i ord. Men jag ska väl försöka göra mitt bäst nu iallafall då. Ett löfte till mig själv får det bli. Att skriva klassas ju ändå som min grej. Aja,borde egentligen bege mig mot sängen eftersom jag ska på ytterligare en anställningsintervju imorron. Förra var på Max och nu är det på en städfirma. Inte världens mest fancy jobb för en naturvetare men ähh, vem bryr sig. Jag vill ha money och jag vill ha något att göra. Jag har så tråkigt på dagarna att jag ha bestämt mig för att storstäda hela huset. Jag har kommit tre och ett halvt rum på två dagar. Min teknik är inte den bästa. För när jag hittar något annat roligt att göra så liksom fastnar jag där istället. Det kan vara en rolig låda, en rolig bok, en rolig tidning eller en rolig internetadress, ni förstår vad jag menar. Men det kanske är det som är det fina med att storstäda. Man hittar en massa saker som man hade glömt bort. Åhh jag vill fortsätta! Jag är knasig jag. Nej nu blir det sängen och en god bok. För det är mitt andra projekt den här sommaren. LÄSA BÖCKER! Hittills har det blivit fem styckna. Tre till ligger på bordet bredvid sängenn och väntar. Åhh jag älskar böcker. Måste springa och läsa nu. Pussen


Måste ju ha en bild också. Nina och jag på Håkan Hellström på Peace&Love.
Sjukt lyckliga över att nästan stå längst fram!

Josefine Glad

Det är nu det händer!

RSS 2.0