Juldagen

Jag dansade in på småtimmarna och befann mig hela tiden i ett lyckorus av att jag och brudarna för första gången var på krogen tillsammans alla 5...

Så sant

Det blev en fin dag.

Ge mig mer jul

Jag är en lugn person
med takt och ton
måttfull och balanserad.
Jag är tyst och still
och det ska mycket till
innan jag blir exalterad.
Men jag har en last
som håller mig fast
i ett järngrepp varje vinter.
När året är slut
och snön ligger djup
och slädarnas medar slinter.


Jag vill ha mer jul.
Ge mig mer jul.
Jag vill ha mer jul.
Ge mig mer jul.
Tusen stjärnor som tindrar,
glitter så långt jag ser.
Av juleljus som glimmar,
vill jag ha mer.

En show glöms bort
om den bara visar opp
effekter som man knappast anar.
Så ge mig trettio grader kallt,
tomtar överallt
och en skog av gröna granar.
Jag vill ha snötyngda hus,
tusentals ljus,
kulörta kulor i drivor,
bjällerklang
som ackompangemang,
på alla julens skivor.

Jag vill ha mer jul ...

Ge mig en svårknäckt nöt,
sötare gröt,
djupare dopp i grytan,
glittrigare glim
och grötigare rim
och mer Arne Weise i rutan.
Jag vill ha rymligare säck,
segare knäck,
fetare fläsk från grisen,
krimsigare krams,
längre långdans
och raskare räv på isen.

Jag vill ha mer jul...

Jag vill ha mer, mer.
Ge mig mer, mer.
Jag vill ha mer, mer.
Ge mig mer, mer.

Fina dagar

I lördags jobbade jag en kortis och sen kollade jag på film resten av dagen. Det var en fin dag.
I söndags jobbade jag med världens tråkigaste jobb för allra sista gången någonsin. Det var en fin dag.
Idag sov jag läääänge. Sen åt jag frukost läääänge. Sen tog jag tag i syster och drog med henne på stan för att vara sällskap och bärhjälp när jag skulle köpa mina julklappar. Sen gjorde jag julgodis i massor. Sen slog jag in julklappar. Sen pratade jag med J i telefonen. Det var en fin dag.
Imorgon ska jag sova. Sen ska jag äta frukost och kolla på film. Sen ska jag städa. Sen ska jag göra ännu mer julgodis. Sen ska jag mysa. Det kommer att bli en fin dag.

Sommaren 2009

Sitter och läser en blogg av en tjej som är i USA som Au-pair just precis nu. Hon är från Gävle och ja, vi kände varandra lita grann förr. Men grejjen är väl att jag blir så himla sugen på att åka nu när jag läser hur bra hon har det. Jag vill sticka iväg precis just nu. Jag är inställd på att det kommer bli så jäkla roligt asså. Något som man gör en gång i livet. Men som sagt så planerar jag att åka i början av juli nästa år. Efter att jag har tagit studenten och men inte för sent på sommaren eftersom jag ska hinna vara där 13 månader och sen börja plugga direkt när jag kommer hem. Så ser planen ut nu iallafall. Och på lovet ska jag försöka knåpa ihop min ansökan. Jag har ju börjat, men jag ska sammanställa den och skicka in den. Sen så börjar det...

Lucia

Då var min sista lussning med Runa genomförd. Sorgligt med skönt. Äntligen kan jag få tid till annat. Och äntligen kommer jag få tid att läka halsen. Men jag kommer sakna lucia iallafall. Och sångträningarna!

Okej nu är jag tillbaka

Det där med peppheten gick inte så bra. Första dagen i mitt nya liv så försov jag mig. I två och en halv timme. Härliga bruden jag är då. Och när jag väl kom till skolan så skulle jag iväg med mitt luciatåg och lussa. Min försening gjorde allt dåligt. Vi var sena och vi sjöng inte det finaste vi kan. Jag tar på mig det. Kvinnan med peppheten tar på sig allt. Någon måste ju göra det.
Men imorron är jag pepp. Jag ska vara på skolan halv åtta, vilket innebär att jag måste ta sju-bussen hemifrån. Kvinnan med peppheten kommer bli kvinnan med tröttheten. Men det gör inget. För jag är tillbaka.

Nu ska jag tagga

Efter mer än en månads sjukdom så känner jag att jag är på väg tillbaka. Förhoppningsvis så kommer jag läka mig själv helt och hållet under julen eftersom jag då kommer bli tvugen att sitta inne och plugga varje dag. Men peppen på den. Det måste ju göras. Och jag har ju faktiskt bara ett halvår kvar med studier. Så att jag känner mig lite sliten efter 12 år tycker jag bara är helt naturligt. Eller vad känner ni? Är jag mesig?
Hur som haver, jag har nu inga prov kvar den här terminen, eller jo ett prov i matte e men det räknas inte. Det är om en vecka och jag ska köra hårdpluggen på det så att det kommer sitta som en smäck. Jag ska äga fett. Jag är hur trött som helst idag, har mest bara flummat runt, så det är därför jag använder mig av en massa random nördiga uttryck. Det får ni leva med. Eller du, jag vet ju inte vilka som läser min lilla blogg. Men som sagt, jag har ju inte så mycket kvar den här terminen. Bara tre svenska B uppsatser om min bok. En uppsats om hur upplysningen ha påverkat dagens samhälle och en till om hur ramantiken har påverkat dagens samhälle. Även dessa svenska B. Cirkus tre/fyra engelska C uppsatser som ska in, om olika saker. Detta är svårt då uppsatserna, som de så fint kallas, bara får vara på 260 ord. Mycket kanske ni tycker. Men skriv en text i Word och kolla hur långt ni kommer. Just det, inte alls långt. Annars har jag två biologi B rapporter att skriva och ett helt arbete från biologi breddning kvar att göra. Ett arbete om något så abstrakt som kärlek. Och då ska ju såklart en rapport skrivas också. Vad har jag mer kvar, hmm. Efter jul ska jag göra nationella provet i Fysik A eftersom min lärare alrdrig har låtit mig göra det tidigare. Det är hans fel! Jag är inte dålig och jag är inte en skolkare som bara försöker slinka undan. Annars så borde jag väl allmänt plugga. Nu när jag har varit sjuk så har ju min energi tagit långsemester och varit i Bahamas och jag har låtit mycket bara vara. Men jag är på väg tillbaka. Jag känner peppen och hittills har jag tagit tag i allt som jag skulle göra utanför skolan. Nu är det skolans tur. Kvinnan med peppheten är tillbaka!

I-landsproblem

Word vill inte fungera. Så nu kan inte jag skriva min text om hur Upplysningen har påverkat dagens samhälle. Märker ni hur ledsen jag är...

My love

Jag gillar faktiskt Runa. Väldigt mycket!
http://kgfruna.blogg.se/
http://kgfruna.tk/

Så ska det vara

Vilken helg!

Josefine Glad

Det är nu det händer!

RSS 2.0