Swedish weekend in Lodi

jag har haft en mördarvecka med mer än 45 arbetstimmar. Det är maxantalet timmar vi får jobba. Men veckan är nu över snart och lite roligt har vi haft iallafall. I fredagskväll kom Caroline hit från San Jose. Hon ska hoppa fallskärm med oss idag så vi har haft en weekend i min lilla by. Mysigt! I fredags plockade vi upp henne från Acetrain i Stockton och åkte och käkade på Elephantbar. Surprisesurprise! Bagav oss hem runt 22-snåret och somnade direkt. Det är liksom inte varje vecka man har hand om fyra ungar om dagen. Tog en välbehövlig sovmorgon på lördagen men skulle jobba den dagen också. HM och HD hade äntligen den där stora foundraiserna så vi hade barnen exakt heeeela dagen. Astrid tog några timmar själv på dagen så jag och Carro kunde hänga. Tänkte väl ha dragit in till Stockton och shoppat med vi spenderade dagen på Walmart, Target och Tacobell. Vi hade skitkul och jag har handlat massor med saker. Flera pyjamaser och basplagg. Det är sånt man oftast hittar där. Dagen innan så hittade jag dock fyra (?!) klänningar till priset av 12 dollar (?!). Det är liksom mindre än 100 spänn. Ska visa bild sen men internet krånglar. Ovanligt! Mötte upp Astrid och barnen på Chuckécheese och åkte och lämnade tillbaka Trucken hos HD. Sen handlade vi för att göra taco á la svenskt och åkte hem. Barnen kollade på tv och vi tre svenskar satt och pratade massor av svenska i köket. Skönt! Astrid åkte iväg på fest för att säga hejdå till några kompisar och jag och carro satte oss i soffan och tryckte i oss massa med onyttigt! Life is good!

Idag då, vi ska alltså skydiva. Hoppa fallskärm tror jag det heter på svenska. Jag är skiträdd och kunde inte sova inatt. Jag står bara ut om jag tänker på roligare saker. Som typ den sista helgen i mars. 26, 27, 28. Då ska jag till Los Angeles baby! Hollywood here I come!

And right now I really need to hurry. Leavin' in an hour and I seriously need to get ready. I'm freakin' out!! Love ya!

Sorry bout the wait

Hej hopp, internet funkar inte i mitt hus. Beror troligtvis pa nattens regn och dagens blast men jag sager hej nu en snabbis fran Lindsays bakery. Juste, jag och Astrid var faktiskt upp pa taket idag for att forsoka fixa internet. Det kommer bilder sen. Ska ocksa lagga upp lite bilder fran festen. Sen ikvall kommer Caroline fran San Jose. Hon ska spendera helgen hos oss for vi ska hoppa FALLSKARM!!! Aja, maste springa, dags att hamta barnen fran skolan. Jag lever och aterkommer nar Eddie har lagat allt hemma. Eller om internetsnubben skulle komma och gora det. Manga grabbar pa g nu...

Have fun back at home!

Lördag del 3

Förfest!! 4 tjejer som ska göra sig färdiga. Två ska duscha och göra allt från början. En vill ha nya kläder och en ska färga håret från blondt till brunt. Hur låter det? Kalabalik som vanligt när det är tjejer, smink och kläder i bilden. Vi kom iväg lite mer än en timme försent. Astrid var ju ända vad festen handlade om. Men ja, fint folk kommer sent. Det har jag alltid levt efter. Förfesten började här och fortsatte i bilen. I USA är det förbjudet att ha öppnade alkoholflaskor i bilen och om poliden kommer på en åker alla in i finkan. Brydde vi oss, nee...

           
Ja juste, Mellys hår blev inte så brunt. Det blev rosa...

Lördag del 2

Efter mötet begav jag, Astrid, Hanna och Melanie oss till Elephant Bar för lite mat. Vi bjöd med tjejerna till kvällens party och dom tackade ja. Kul för då skulle jag ha några fler att hänga med som jag kände. Elephant Bar hade som vanligt gudomlig mat och även efterrätt. Hade inte tänkt äta nån med servitören gav oss en extrastor Brownie i kompensation mot för att vi fick vänta länge på maten. Egentligen fick vi inte vänta längre än vad man får göra på en resturang hemma i Sverige men i USA ska ju allt gå fortfortfort! Och hallå, man tackar väl inte nej till en gratis Brownie indränkt i glass, grädde och chokladsås?

  
Jag ber om ursäkt för klippet nedanför. Men ibland är saker mycket roligare när man är där. Så var det i följande situation.



Efter maten åkte vi till Target och handlade lite. Jag köpte en bikini (äntligen) och lite småsaker. Bara nyttiga och välbehövliga saker såklart.

 
Efter Target satte vi igång med att tagga till festen på kvällen. Hur då? Fest i bilen såklart!

Lördag del 1

Dagen började med att vi begav oss till Stockton för au pairmöte. Stockton ligger typ 45 minuter bort och det är det närmaste stället som har en Forever21-butik och en Victoria's secret-butik. Dock så är Modesto, som ligger 1 timme bort, ännu bättre så det är värt att åka dit. Helt klart! Aja, vi åkte förbi banken en snabbis och löste in Astrids checkar och hämtade sedan upp Hanna. Hittade lätt fram till  Starbucks och beställde en varm choklad. Det var kallt ute! Typ bara 13 grader! Mötet idag var ett tråkigt safteymeeting så vi satt bara och pratade. jag beklagade mig över mitt kalla rum, mina glasdörrar och min obefintliga privacy och det faktum att jag än inte har fått nån spegel. Irina tipsade om billiga på Walmart så det har varit mitt och Astrids mål den här veckan, att åka dit. Men som sagt så har vi jobbat hela tiden den här veckan. Mötet avslutades med en omröstning där vinnaren blev månadens au pair. Astrid vann och det var väl bara rätt. Hennes sista möte nånsin.

Sovmorgon blev till stress

Ja eftersom jag har dragit på mig en jäkla förkylning här borta så fick jag sovmorgon idag igen. Fast jag hade tänkt gå upp men min telefon la av mitt i natten så den ringde inte. Så var det egentligen. Jag vaknar av att Astrid knackar på min dörr och säger att vi måste åka in till kontoret. Shit, vad är klockan liksom?! Den var 8.30 men Alex mådde dåligt tydligen (?!) Men det är vårat jobb så jag sprang in i duschen, slängde på mig kläder och smetade lite smink i ansiktet. När jag nästan är helt färdig ringer HD. Jag skulle stanna hemma och vakta grytan i ugnen och Astrid skulle själv åka till kontoret och vakta Alex. Happ, men då är man uppe då. Ingen idé att gå och sova igen. Så nu tänkte jag passa på att blogga om i lördags, Dagen D, och tvätta massor. Ska springa och gömma mig uppe om ett par timmar också för Jennifer, städerskan, kommer idag. Hua, jag vill inte prata med än jag måste.

Jag lyssnar för övrigt nästan bara på svensk musik här på dagarna. Nu är det Erik Linder som sjunger.

Mördartisdag

Har känt mig småsjuk hela dagen. Eller varje morgon känner jag mig sjuk faktiskt, men idag har det hållt i sig hela dagen. Jag vet att allt grundas i mitt kalla, kalla rum. Två stora glasdörrar ut till balkongen och en luftinblåsningssak som inte går att stänga riktigt. Jag sover med långbyxor och under ett tjockt täcke. hallå jag är i Kalifornien! Aja, hoppas HD och HM fattar att det måste göras nått snart.

Idag har iallafall jag och Astrid jobbat järnet. Jag försov mig imorse så Astrid lät mig ta sovmorron, men vid 10 ringde HM och undrade om vi ville ta hand om supersöta Sheldon när hans mamma hjälpte HM att förbereda inför foundraisern på lördag. Visst sa vi. Så snabbt som attan fick jag slänga i mig frukost och på med lite kläder och ta oss in till kontoret där vi hämtade honom. Han är supersöt! Vi fick åka hem till dom i centrala Lodi och spenderade hela dagen framför deras Wii spelandes rockband och Mario. Paus tog vi endast så vi åkte till McDonalds och käkade. Försat gången sen jag kom hit faktiskt. Och det smakade precis som i Sverige. Jag ogillar alltså. När de stora barnen slutade skolan åkte vi dit, hämtade dom och åkte sen tillbaka till huset. Fortsatte med att spela Wii och väntade tills mamman kom hem. Därefter åkte vi som vanligt till kontoret och börjad med läxorna. Nick gjorde klart sina fort men Alex krånglade. Ska snart dra fram mina superlärartalanger och visa henne hur det ska gå till. Jag är inte lika mesig som jag ser ut och det kommer hon snart märka. Hot sauce here I come!
Efter pizzamiddag på Papa Nick's åkte vi hem och fortsatte med Alex läxor. Ganska omgående blev jag beordrad av HD att gå och lägga mig, så här är jag. Bloggar för er och bävar inför att blogga om i lördags. Det hände så mycket. Men det kommer upp imorron. Massor med bilder också!

Nu ska jag sncka skit med Frida och planera lite resor på Facebook. Nightynighty!

Me like Kusin Vitamin

 

I'm a strong woman!

Matchen står på här utanför min dörr men Sverige losar nog idag. Blir segt att komma till kontoret och möta em hånflinande HD. Men det kan han få göra. Vi har vunnit så mycket annat de senaste dagarna. När jag inte längre orkade sitta klistrad vid tvn bestämde jag mig får att byta lampan i taket i mitt rum. Den gick för ett par dagar sedan och jag tänkte att det nu är dags. Jag är en stark självständig kvinna som kan sånt här själv. Jag gick ut i garaget och hämtade en skiftnyckel eftersom det är en sån här fläktlampa med kupa och grejjer. Måste påpeka att i det här huset byter man inga lampor själv. Det kommer Eddie hit och gör. Men jag är ju en stolt svensk förtusan! Ja iallafall, jag skruvade ner alla småsaker och tog av kupan och inser till min förskräckelse att det är lysrör?! Sen när har man lysrör i en lampa. Nu får jag väl ringa Eddie och flörta med honom. Typiskt!


Jag hoppas ni ser att ena "vingen" på fläkten inte är vitmålad som resten. Jag funderar stakt på att leta upp en jäkla målarburk och göra det själv. Fast ja, jag måste väl ringa Eddie...

Svar på tal kommer jag lovar

Till alla som har frågat om dessa blåa och röda plastmuggar: Jag ska svara sen. Just nu ska jag ta en skön dusch och ta hand om mig själv. Jag känner att jag är värd det. Sen ska jag och Astrid bänka oss framför hockeyn och se när Sverige (förhoppningsvis) mosar USA igen. Skulle sitta så fint! Sen efter matchen blir det en tur till Tacobell för mat. Det är Astrids sista vecka så jag tänker låta henne bestäma allt vi ska göra den här veckan. Allt vi ska äta och vilka affärer vi ska besöka. Det kommer bli en jobbig vecka för mig med. Snart är jag en lonely svensk här i Wallace som ska jobba själv varje dag. Jag vet att jag klarar av det men det är jobbigt vissa stunder. Som tur är har jag Anna 30 min bort, Carro 2 timmar bort och Frida, Eva och Johanna 7 timmar bort. Jag kommer bo i min bil det här året. Och nere hos Johanna i stallet. Ska dit nästa vecka och börja. Kommer bli så kul!!

Nej nu måste jag springa. Sorry.

Tårarna är utbytta mot glädjerop

Hej hopp...
Jag ville bara titta in en snabbis och säga att jag mår bättre. Sverige krossade USA i curling mitt framför näsan på min värdpappa så han gick och la sig. Och innan jag slog av tvn såg jag att Sverige ledde mot Finland i hockeyn. Ibland är det bra grymt att vara svensk liksom! Nu pratar jag med min Fridfrida om våra planer för iår. Typiskt att man bara har två veckors semester. Men snart blir det LA för min del. Men innan det, hemligt uppdrag. Nästa helg smäller det. Berättar i veckan. Jag ska berätta om helgen också, jag lovar. Alla vill väl veta hur det gick på mitt första riktigt Houseparty med röda muggar och allt.

Säger god natt och god morgon med en fin sak min HD sa: If it's meant to be it happends."


Jag och Frida på skolan i NY

Jag har en ny profilbild

klädbilder från andra sidan

      
Glada ovh pigga färger!

Elton sjunger att det ska bli en long long time och en tår rinner sakta nerför kinden



Har mycket att berätta men tiden är inte rätt just nu. Jag saknar vissa där hemma alldeles för mycket för att dela glada tankar och upplevelser. Ska dela lite klädbilder men det är väl allt jag vill. Ska hoppa in i duschen nu och skrubba bort allt. Jag mår snart bättre.

Vi är på gång, vi är laddade, vi är tända!

Förfesten är i full gång här i Astrids rum. Det är jag, Astrid och två tyska au pairer vid namn Hanna och Melenie (Melly). Vi ska strax bege oss hem till Lindsay där ska hållas avskedsfest för Astrid. Gotta go guys! Love ya!

Hej, hej då

Hej alla, jag hinner bara med ett superkort inlägg nu. Ska nämligen till Starbucks inne i Stockton på au pairmöte. Segt att åka ända dit. Och så måste vi hämta upp Hanna också för hon har ingen bil. Igår somnade jag till en av mina favoritfilmer. Jag är alltid så sjukt trött på kvällarna här. Men det borde väl ha och göra med att jag går upp strax efter 6 på morgonen varje dag.

Ikväll är det fest! Som jag har längtat och väntat! Berättar mer när jag kommer hem. Puss

Hur du går på bio i USA

Att gå på bio i USA är inte lika som att gå på bio i Sverige. Visst du trycker maniskt i dig popcorn och sitter klistrad vid filmen precis som hemma. Men det finns andra saker som skiljer sig åt. För er som planerar att gå på bio i USA kommer här en liten guide.

Alla filmer som går på bio vid tillfället för ditt besök går samma tid varje dag. Dock kan salongerna skifta. Bion som finns här där jag bor har 12 salonger. Och dom är stora. För er som bor i Gävle kan jag säga att salong 1 på SF är som den minsta här. När du ska köpa en biljett så köar du utomhus vid en lucka. Precis som på film.
Biobiljetten river dom direkt när man kliver in i foajén och sen är det dags att köa i den milslånga popcornkön. Som biosnacks kan du här köpa tortillachips och smältost. Eller en gigantisk påse popcorn med smält smör över. Eller varför inte en Slush (typ krossad is med smak). Utbudet är enormt. Nu är det dags att leta sig fram till rätt salong. Ovanför alla dörrar sitter bilder på vilken film som visas i vilken salong. Det är alltså helt möjligt att köpa en biljett och sen se en helt annan film. Glömde säga förr att dom skriver inte ut några priser när man ska betala. Så jag vet inte om filmerna alltid kostar lika mycket. Dom filmer jag har sett iallafall har kostat runt 70 kronor. Och det är dyrt för att gå på bio.
Aja, när du kommer in i salongen får du själv välja var du vill sitta. Stolarna är supersköna. Man kan gunga på dom och dom är stora. Benutrymmet är enormt och du har läskhållare. När du delat ut popcornen till er som ska ha, i medföljande popcornboxar så får man gå ut och hämta påfyllning. En hel ny påse, gratis. Sen är det bara till att luta sig tillbaka och njuta av filmen. Folk skrattar gärna högt och skriker. Amerikanare är inte precis så tillbakadragna som oss svenskar.

Ja som ni kanske förstår så var jag på bio idag igen. Vi såg Valentines Day, igen. Men jag tycker faktiskt att den var bättre nu idag den andra gången jag såg den. Nej vi betalade inte... Men ni vet vem är ju med så då kollar jag gärna... Nej jag tänker inte sluta säga att han är snygg. Typiskt att när man för en gångs skulle kommer hit, då är han ju upptagen. Damn Demi!


Ashton Kutcher, förmodligen världens snyggaste!

Nu däremot ska jag bleka mina tänder lite och kolla på Baksällan. En annan snygging med i den filmen. Kommer skratta tills jag dör. Älskar den filmen. På tal om snygga killar så kan jag berätta att de enda snygga killarna som finns i det här landet är dom man ser på tv. Alla andra är fula eller okej. Bara okej. Jobbade en söt kille på Tacobell idag. Men han vara bara söt för han läspade. Svenska killar, ja tack!

Det är match

Jag har aldrig känt mig mer svensk än vad jag gör just nu. Det är ju underbart att vara svenne! Jag och Astrid sitter i en varsin fotölj och är verkligen med i matchen. Jädrar att det blev mål till Vitryssland nyss. Har aldrig uppskattat en hockeymatch så här mycket. När första målet kom skrek jag rakt ut och sprang upp till Astrid! Andra målet, samma sak. Måste nästan ha en Sverigetröja till nästa match. Tror ni man hittar en sån här? Kan vara lite klurigt. Nej nu är det paus, då måste jag sminka mig. Ska ju jobba sen. Och det innebär middag och bio. Jobbigt jag vet.

jag hörde förresten att ni hade 11 minusgrader igår. Jag hade 26 grader varmt. Ville bara påpeka det!

Kommer du ihåg den här Ida!?


Din och min gamla låt. Har hört den på radion några gånger här. När han sjunger "closing the god damn door" så tar dom bort god och damn. Supertöntigt!

Nu har jag iallafll skickat iväg ett par mejl och pratat av mig rejält på msn och facebook. Dator en gång om dagen är bra för magen. Och håller tårarna borta. Astrid har vaknat och vi har snackat av oss lite. Frukosten var god men jag känner verklgen hur jag borde sluta äta ost. Ska ta en promenad direkt på måndag morron. Nu är det slut med tjaffset!
Snart är det hockey på tv och vi ska mysa ner oss i varsin fotölj. Kanske med lite popcorn, eller lunch kanske är bättre. Vi får se :) Vad blir det till lunch tänker ni. Jo det blir nog pizzan i kylen. Förlåt men jag kan inte laga mat här. Det finns inget att tillaga! Ska försöka fråga lite snällt om jag får handla saker jag kan äta till lunch här framöver. Nu, ett sista mejl och en dusch innan hockeyn.

Fredag idag

Sitter i köket och laddar inför att göra en ostomelett till frukost. Allt gott bröd är slut så jag vill inte ha nån macka. Alla goda flingor (dom andra 8 sorterna i skafferiet duger inte) är slut så jag vill inte ha nått sånt. Då är det inte så mycket att välj på. Omelett it is. Kylskåpet skriker inte precis ut massor av ingredienser att stoppa i omeletten. Hittade några gröna blad längst ner efter en stunds letande. Men ost finns det. Jag överdriver inte när jag säger att det finns fem eller sex olika sorter. Ingen Hushållsost. Inte heller Grevé eller Herrgård, bara Cheddar och sånna nyttiga ostar.
Astrid ligger uppe och sover. Hon är hemma!! Sov inne hos henne inatt och vi skvallrade alldeles för länge. Hon hade haft det toppen och jag fick ett jättegulligt halsband av henne! Lägger upp en bild sen. Måste vänta på bra ljus... Iallafall så tyckte jag att hon kunde få lite sovmorron idag. Så får vi se om vi hittar på nått roligt sen framåt förmiddagen. Måste åka och byta min jacka jag köpte i lördags. Juste, har laddat kameran nu så det kommer bilder lite senare!

Ikväll skulle nog familjen gå på Valentines Day och den har ju vi sett så kanske att vi får sluta extra tidigt. Man kan alltid hoppas. Annars kan jag lätt se den filmen igen. Tackar inte nej till att gå på bio och kolla på Ashton gratis heller!

Nej nu ska jag laga min oGIfrukost och värma upp för en dag full med fest i bilen! Fler inlägg är att vänta under dagen. (Kvällen för er.)

The masterchef is here

Sitter i köket med mina söta barn i närheten. Dom lagar middag. Ja ni hörde rätt, dom lagar middag. Dom är 6 och 7 år gamla. Eller egentligen är det bara Alex som lagar men Nick är bredvid och hejjar på. Vi äter Grilled Cheese. Det är dom varma mackorna med ost på. Jag sa att jag gärna ville ha lite skinka på mina och dom kollade konstigt på mig. "Are you serious? Do you want ham on your grilled cheese? Serious?" Jag förklarade att jag gärna ville ha lite kött när jag äter så de gick med på det. Hahaha, nu tar dom tid på hur lång tid det tar att så margarinet brunt typ. Men jag har koll här borta. Idag kommer HM, HD och Astrid hem. Ska bli skönt faktiskt, även fast jag och barnen har haft det bra själva. Alex mår bra och hon var inte alls så sjuk som hon sa. Får se vad hon säger när mamma och pappa kommer hem. Nu ska jag rycka in och diska av stekpannan. Skriver en liten kommentar senare innan jag somnar. Ska äntligen få sova själv inatt!

Lösningen

Jag har kommit på en sak. Jag har haft problem med duschen i mitt badrum. Som jag berättade förr så har jag svårt att kontrollera trycket på strålarna och värmen. Det hör liksom ihop. Jag har länge funderat om det kan ha nått att göra med att jag har mitt badrum på övervåningen. För ibland när jag ska borsta tänderna och det var längesen nån spolade vatten på övervåningen så tar det ett tag innan det kommer. Men igår när jag tog min dagliga förmiddagsdusch så slog det mig. Inte har det nått att göra med placeringen av min dusch utan, tadada, man ska inte duscha när nån tvättar. Eller när nån annan duschar eller badar. Eller när nån spolar på toa eller spolar vatten i köket. För igår så var som vanligt städerskan här och hon tvättar ju alltid massor. Så när jag skulle duscha så fick jag i stort sett inget vatten alls. Lite segt eftersom jag hade bråttom och behövde en evighet på mig för att få ur allt schampoo. Men ja, nu vet jag det och nu vet ni det. Ganska bra att veta såhär på en torsdag.

Nu ska jag fylla min garderob med nytvättade kläder och bädda sängen min. Sen off to work igen. Idag kommer jag sammanlagt spendera lite mer än 3 timmar bakom ratten. Men puss

Snabbt långt inlägg

Det blir inga bilder idag heller. Min adapter fungerar inte så jag måste vänta tills Astrid kommer hem. Hon har en extraadaptersak som fungerar perfekt. Påminn mig om att jag måste köpa en sån senare innan hon åker.
Jag har nu skjutsat barnen till skolan och fått i mig lite frukost. Kanske att jag måste åka tillbaka och hämta Alex, hon har inte mått så bra det senaste dygnet. Men vi får se. HD ringer fram och tillbaka så fort han kan från andra delen av världen och försöker fixa det. Ska försöka stortvätta här och duscha innan jag måste sticka iallafall. Ska, om det inte blir några ändringar, åka iväg och äta lunch med barnen på skolan.

I tisdags jobbade jag som vanligt och slappade här hemma på dagen. Mötte upp HM på kontoret med barnen och gjorde läxorna lite extra fort. Vi åkte och käkade kinesiskt och sa farväl. HM beger sig nämligen till LA ett par dagar. Då barnenen hade skött sig riktigt exemplariskt på resturangen så åkte vi och åt glass på Baskin & Robins (osäker på stavningen). God glass! Kan vara bland det godaste jag har ätit. Anyways, vi åkte hem och Nick gjorde klart sina läxor. Sen kollade vi lite på tv, lekte lite, barnen tog en varsin dusch och allt var frid och fröjd. Nick hoppade i säng runt 20.00 och Alex hoppade ner i min. Jag läste två börcker för henne och hon somnade som en stock. Sötunge! Försiktigt gled jag ur sängen och satte mig vid datorn ett par timmar.

Onsdag morgon klaev jag upp 06.18 och gjorde mig snabbt klar. Väckte barnen och lät dom kolla på tv samtidigt som de åt frukost och jag gjorde iordning deras lunch. Matade hundarna och katterna och gav oss iväg mot skolan. Lämnade av dom på skolan och fick en puss av Alex. Man måste gilla mina värdbarn. När jag kom hem fick jag ganska snabbt en telefonsamtal från skolan. Alex mådde inte bra och hon ville åka hem. Efter många om och men blev hon upphämtad av nån från kontoret och jag hämtade upp Nick som vanligt 15.15. Vi gjorde läxorna, eller de flesta av läxorna och hoppade sedan in i bilen. Märker ni hur mycket bil jag åker! Iallafall, vi åkte till Galt och hälsade på Lindsay på hennes bakery. Hann vara där i kanske 30 min innan vi begav oss mot en resturang för att äta lite. Listen up folks! Jag har nu ätit Sushi. Det var helt okej, men ingen favorit direkt. Men som folk säger, man måste kanske äta det några gånger innan man är fast. Men jag tog iaf med avokado, som jag är obsessed with och det var gott! Satte oss i bilarna och susade hem i mörkret. Lindsay följde med och hjälpte mig få barnen i säng. Since Alex sa att hon inte mådde bra så hon fick ta det lugnt hela kvällen. Tror ni det fick henne att stilla ta en dusch? Nope! Hon och Nick lekte på för fullt och det slutade med att hon halkade i badkaret. Nu har hon ont och det är därför det är därför jag sitter här på biljour. Jag tackade Lindsay för all hjälp och hoppade ner för att läsa tre böcker för Alex. När hon somnat smög jag upp och spenderade nån timme vid datorn innan även jag somnade sött.

Idag torsdag vaknade vi upp och Nick hoppade ur sängen. Hör och häpna. Vi tog oss till skolan med lite problem. Alex ville gärna stanna hemma, men som extramamma sa jag att det alltid är bäst att prova. Så nu är hon där och jag ska snart åka och äta lunch med dom. Lika bra det, se hur hon mår och grejjer. Så nu ska jag hoppa in i duschen. Efter lunchen ska jag åka lite ärenden. Får se om jag hittar, haha.

Have a great one!

Jag lovade bilder igen

Och jag fotade faktiskt, men kameran dog. Nu är jag helt slut och måste sova. Hinner inte blogga om mitt liv utan värdföräldrarna. Jag gör det imorron istället. Om jag inte är trött eller nått sånt. Det är jobbigt med barn ibland. Inte så att dom skriker och lever rövare, men barn har så mkt energi. Jag är så gammal, orkar inget längre. Nej nu blunder jag mer än kollar. Sleep tight!

Helgen del 4 av 4

I måndags var det President's Day här i staterna så barnen var hemma från skolan. Därför räknar jag måndag till helg.

Måndag den 15/2
Astrid och HD har åkt till Hawaii i fyra dagar. Och eftersom barnen är hemma från skolan så är det bara till att jobba. Började 07.45 med att käka frulle. Sen åkte HM till jobbet och jag och barnen kollade tv och lite sådär. Gick väldigt bra och allt flöt på. 11 åkte vi in till kontoret och hämtade upp HM. Begav oss mot Galt och A magical place. Det var födelsedagskalas på schemat och som au pair är det mitt jobb att vara där. Konstigt på kalas i usa, föräldrarna är alltid kvar. Och since jag inte känner nån så var jag för mig själv i tre timmar. Spelade lite på olika spelmaskiner och såg väl allmänt ensam ut. Men vad ska man göra? Jag låter bilderna tala om hur sjukt stället var.

    
Den här är till dig sis!

Efter kalaset åkte vi till kontoret, hämtade HM och åkte och käkade pizza (igen). Sen handlade vi mat åkte hem. Spenderade kvällen framför datorn och pratade med Fridis på Skype i nästan två timmar. Vi håller på att planera min första resa till LA för fullt. Kommer nog bli fler. Måste ju träffa svenskarna ju! <3

Nu är det dags för mig att jobba lite. Vissa måste ju göra det *host*.
Pussar på er

Ringiringi

Kolla förresten vilken fin ring jag fick av Astrid!

Helgen del 3 av 4

barnen sover och jag njuter av lite egentid. Den tiden går ut på att skicka massor av mejl, blogga massor och hålla katterna i shakt. Iallafall, det var söndag, Valentines Day.

Söndag 14/2
Min familj är bra gulliga. Vaknade upp till ett tomt hus och mötte Astrid i trappan. Hon skulle ut och springa en runda. När jag kom ner till köket möttes jag av detta:

 
Påsen innehöll ett jättefint kort, en skiva med fin musik och lite godis. Fick lite dåligt samvete eftersom jag inte hade köpt nått. Menmen. Astrid fick också en påse, med samma saker. Ett annat kort och en annan skiva bara. Familjen var i kyrkan och skulle spendera dagen med familjen bara. Jag och Astrid gjorde oss färdiga och piffade i timmar. Vi tog bilen in till Lodi runt 17. Första stoppet var Food and Fuel. En resturang mitt inne i centrala Lodi och mitt emot bion. I klackar och fina frisyrer klev vi in och fick vårat bokade bord. Vi var helt klart yngst i lokalen men hade roligast. Vi pratade på och åt hur mycket som helst. Först en soppa, sen en sallad och sen varmrätt. Jag åt Kycklingfilé och pommes med skal på. Och svampsås. Inte lika god som mormor och mammas såklart men den fick duga. Efter lite krångel med betalningen så kom vi tillslut därifrån. Och gud sicken tur att vi hade köpt biljetter. Kön var hur lång som helst, men vi gled förbi och in i salongen. Inge popcorn för oss inte. Inte efter den megamiddagen. Vi fick helt okej platser. (Måste berätta sen hur det funkar på bio i usa. Annorlunda än hemma faktiskt) Filmen var riktigt bra, men blää för kärleksfilmer just nu. Fast världens snyggaste var med så jag satt som klistrad. Vem världens snyggaste är? Aschton Kutcher såklart! Gud det vet väl alla. Han är såå snygg! Och tillsammans med en tant. Hua!
Iallafall, efter bion trippade vi tillbaka till bilen och begav oss hem. Vi saknade folk därhemma men kände oss nöjda med våran valentinesdate, vi hade iallafall varandra. Två svenskar ensama i Lodi, hålan som är ganska mysig trots allt. Väl hemma var det bara till att hoppa i säng. För mig väntade jobb dagen efter och för Astrid din muppen var det äntligen dags för resan till Hawaii. Ska be henne gästblogga om hur hon hade det, haha.

Nej ni, nu ska jag sova. Alex sover hos mig inatt och det finns en risk att Nick kommer in också. Better get some sleep while I can. Puss och god natt. Eller god morgon för er.

Jag hör Jonas Brothers hela dagarna här hemma. Det går inte att undgå


Det här är bara Nick och han är inte lika hemsk själv som alla bröder tillsammans.

Helgen del 2 av 4

Nu har jog jobbat några timmar och ska försöka få lite skrivet innan det är dag att sova. Här har ni lördagen.

Lördag den 13/2
Idag skulle jag och Astrid jobba lite på morgonen. HD skulle åka och klippa sig och HM skulle fixa naglarna. Men jag ställer mer än gärna upp. De jobbar så mkt så lite egentid är bara skönt. HM håller på med en foundraiser (typ välgörenhetstillställning) på barnens skola samtidigt som de har mycket på jobbet. Och det var faktiskt ganska skönt att komma upp i tid. Vi kollade lite på film, gjorde chokladbollar (och hjärtan) och hälsade på hästarna som jag skrev förr. Det var mysigt och där kommer jag hänga sen kan jag säga. Riktigt varmt här på lördagen också. 22 grader. Hur varmt har ni?



Hade mötet med Irina och slutade efter det. Ja vi åkte och shoppade. Familjen åkte till skjutbanan så vi sprang omkring här hemma och drygade innan vi åkte. Vi valde ett shoppingmall som ligger i Modesto, cirka en timme bort. Men det är det bästa. Deras Forever21 butik hade två våningar och var hur stor som helst. Hade HM också! Anledningen till att vi valde det stället var för att jag såg en väska där för två veckor sedan som jag var tvungen att ha. Tur att den fanns kvar. Lägger upp bilder imorron på mina inköp.
Ringde Myra-Lea, en au pair från Sydafrika, och mötte upp henne. Vi gick och käkade på ett ställe som heter Chilli och det var supertrevligt. Hon åker hem och typ 4 månader. Lite jobbigt att hon bor så långt bort bara. Ingen man kan träffa på kvällarna. Men vi satte oss i bilen och åkte hela långa vägen hem. Kom hem runt 22.30 så det var bara att lägga sig och sova. I med öronpropparna såklart!



Juste, fick en tidig alla hjärtansdag present också.
 

Helgen del 1 av 4

Blogg.se har inte funkat på hela helgen så nu måste jag blogga jättemycket. Puh, jobbigt. Och jag kan inte hoppa över nån dag heller för det har varit en underbar helg, ni måste få veta allt. Jag börjar väl med fredagen.

Fredag den 12/2
Som vanligt är jag ledig på dagarna så jag passade på att slappa lite, som vanligt. Fotade lite på gården och publicerade på bloggen, som ni nog har sett. Då det skulle vara alla hjärtansdag på söndag skulle de ha firande i skolan. Kan ni fatta, de firar alla hjärtansdag i skolan. Iallafall, jag och Astrid gjorde oss fina och representabla och åkte iväg. Först åkte vi in till centrala Lodi och köpte biobiljetter till Valentinesday (en film) och bokade bord på Food and Fuel till söndag. Vi planerade våran alla hjärtansdag. Åkte till HM på kontoret och hämtade presenter till lärarna. Väl på skolan gick vi mellan Alex och Nick klassrum och bara kollade. Ganska onödigt att vara där, men barnen tyckte att det var kul. Dom gillar att skryta med sina svenska au pairer. Skryt på bara säger jag, jag bryr mig inte. Vad det nu är att skryta om. Dom lekte iallafall lekar, pysslade och åt glass och godis. Gav varandra presenter och sprang omkring. Amerikanare är amerikanare, jag tänker ta in allt jag kan och göra som dom. Skjutsade barnen till kontoret och hämtade lite av HMs saker och mötte upp HD som har varit bortrest. Tillsammans åkte vi till biografen och kollade på en film som jag vet finns i Sverige, Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief. Den kanske heter nått annat hos er. Jag såg trailen hemma och tyckte den verkade för overklig, men den var faktiskt jättebra! Ni borde se den.


Det var ingen snyftfilm heller så det var perfekt!

Efter filmen slutade vi jobba så vi tog bilden och åkte till International House of Pancakes och käkade middag. Vi sprang in på Kohls och köpte ett varsitt par jeans och tröja. Fick ju lönen två timmar tidigare liksom, måste spenderas. Åkte hem och somnade direkt. Det var verkligen en bra dag.

Lycka är ibland så lätt

Jag pratade med våran granne idag, hon som äger några av de hästar som finns här. Och, tadaa, jag får rida när jag vill bara hon är hemma!!! Hon har en häst som det tydligen är full sprutt på och som hon inte vill rida så mycket längre (hon är 50 år) så honom fick jag gärna ta. Jag är sååå lycklig just nu. Det är definitivt vad jag tänker göra på min dagar när barnen är i skolan. Om jag får bukt på hästen dvs. Tror den hette Twist. En stooor häst. Ska rida massor och bara vara i stallet. Jag kan gärna plocka skit. Ja jag vet, jag är en större hästnörd än vad jag nånsin trodde jag skulle bli. Men that's just me.

Efter mitt lyckorus kom Irina, min LCC, hit för tvåveckors-mötet. Det betyder att jag nu har varit hos familjen i två veckor och nästan tre veckor i usa. Snart en månad. Shit tiden går fort. Men det är bra, jag vill hem till er där hemma. Alla som säger att jag kommer bli kvar här har fel. Jag SKA hem. Jag ska hem till mina älskade vänner. Till alla knäppgökar, nördar, freaks och till Kusin Vitamin(er). Ni förstår inte hur mkt jag saknar er. Skulle vilja ha med er alla här. Så jag får nått sällskap att festa med i bilen när Astrid åker hem. Som tyvärr är alldeles för snart. Vi har två veckor kvar ungefär. Lite mer. Så för att ta vara på den tiden är det dags att åka och shoppa. Ska inte shoppa så mycket idag. Borde försöka spara lite pengar. Men vi får se. Lätt hänt att det blir mer. Jag älskar att shoppa, det vet ni. Tar typ en timme att åka dit så jag ska hoppa in i duschen nu. Luktar hund, häst och katt. Mhm mysigt, livet på landet är good sometimes. See ya! Kissies

Gotta hurry!

Hade tänkt skriva ett långt inlägg om min underbara fredag, men Astrid kom och frågade om jag ville följa med och mata hästarna. Ehh JA, såklart jag vill! Finns hästar och kossar här runt omkring. Det är det bästa med att bo här på landet. Hästarna!

Shoppade lite kläder igår faktiskt. Fick lön och drog och shoppade. Always! Fick en present idag också. Måste springa. Pussen

Eftersändes

Jag måste ha Marabou! Ni förstår inte, jag MÅSTE ha Marabou. Har tänkt på choklad sen jag kom hit. Så om det är nån snäll själ därborta (hemma i Sverige) som känner att, "hey, jag skulle kunna skicka ett paket med svenska nödvändigheter till Josefine. Inklusive massor med choklad och lite skvallertidningar och sånna saker", så är man mer än gärna välkommen. Min adress får man genom att skicka mig ett mejl eller använda sig av Facebook eller msn. Jag skulle förevigt älska den personen.


Ps. Jag gillar alla sorters Marabou förutom den med russin. Skulle bli Gladast av en härlig mix. Ds
Ps 2. Eftersom jag befinner mig i landet där allt förstoras upp till tusen, så är det nu alla hjärtansdag frossa överallt. Ett paket skulle kunna fungera som en sån present till mig. Jag måste ju smälta in i kulturen. Ds 2

Er vs. mig

Jag hörde att ni kollar ut genom fönstret och ser detta:

 

Hate to say this to you. Men jag kollar ut genom fönstret (eller tekniskt sett så står jag på balkongen) och ser detta:

   

Om igår, skrivet idag

Körde till skolan och hämtade upp barnen. Åkte direkt hem istället för att åka till kontoret. Jag börjar bli bra på att köra. Hittar dit jag måste hitta än så länge. Men jag måste sluta att köra mot rött. Höll på att göra det igen igår. What's up with me? Åkte förbi affären för att panta burkar. Snacka om att USA ligger efter i såna vanliga saker. Utomhus (!) ska man sortera upp burkar och flaskor i olika korgar, och sen väger kvinnan som jobbar där korgarna. Vad är det för fel med att göra som vi gör i Sverige? Nej jag tycker faktiskt att USA är lite sega när det gäller mycket.
När vi kom hem gjorde dom läxorna och sen käkade vi köttgryta som HM gjorde kvällen innan. Efter att ha kollat på Cakeboss kände vi hur kreaktiviteten växte så vi satte igång och gjorde Valentinesday-candy till barnens klasser. Riscrispies-kakor doppade i choklad med topping och strössel. HM började med att säga hur vi skulle göra men det slutade med att jag och Astrid gjorde allt själv. Fick man ett tack? Nej! Men vi hade roligt. Cakeboss nästa! Eller så kanske vi borde hoppa in och jobba med Lindsay på Something Sweet Bakery? Fast det får vi inte för henne. Undra varför, heh?

   
 

Vi hade iallafall sjukligt kul!

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig Valentinesfin. Ska till barnens skola och göra nånting. Dom firar Valentinesday idag istället för på söndag. Så, det ska bli kul att se vad de ska göra. Ahh love is in the air. Jag vill inte vara här på Alla hjärtans dag. Jag vill vara hemma på söndag!

Yes

Åhh nu är det Nick and Norah's Infinite Playlist på tvn. Life is good!

Mhm okej?

Nu är målaren här. I mitt rum. Jag har inget att göra. Jag får lön imorron. Mitt databatteri är snart slut. Det är en skitdålig film på tv med supersnygga Brad Pitt. Gahh, jag gillar livet här!

Jag lovade lite kläder

Inköp från lördag och måndag.

     

En typisk onsdagkväll...

Ikväll har jag och Astrid kollat på Systrar i jeans 2 och ätit chokladpudding. Nu ska jag krypa ner i min nybäddade säng i mitt nymålade rum. Det enda som saknas är ni där hemma! Puss och god natt

Americans do know their music

Några smaktips från den amerikanska radion. Inte så konstigt att vi har fest i bilen jämt va?!

Att sova med ett stort plåster på ryggen

Vad gjorde jag igår? Dagarna bara far förbi i en enda stor röra. Det måste betyda att jag trivs. hoppas jag iallafall. För jag trivs! Jag tror att jag vet att jag körde barnen till skolan igår iallafall. För att träna morgonruiner tills jag ska vara själv. Sen åkte jag och Astrid och handlade mat. Lite saker till barnens lunchboxar, lite till våran lunch (TACO!) och så köpte jag grovt bröd! Äntligen slipper jag allt vitt bröd. Vi köpte skinka också. No more Philadelphia on my mackor. Jag känner att min mage börjar säga ifrån allt fett och så. Vi åkte hem och lagade tacos. Mmm gud så gott! Hittade perfekt avokado att ha i!! Gott va?!
Kollade lite på tv och skypade med pappa och mamma. Sen var det bara till att dra iväg och jobba. Jag börjar lära mig allt. Kommer gå bra nästa vecka hoppas jag. Käkade pizza till middag och jag åt en slice, sen en skål med sallad! Väl hemma var det bara till att leka lite med barnen och sen sova. Kollade på Systrar i jeans, men jag somnade efter mindre än halva.

Mitt i natten känner jag hur nån börjar blåhålla om mig. INTE MYSIGT! Då är det Alex som inte kan sova. Så där låg jag mitt i sängen, mellan Astrid och Alex, med Alex klistrad på ryggen. Jag sov inte mycket inatt kan jag säga. Så efter att ha jobbat imorse gick jag och somnade om och så vaknade jag vid 12. Hur skönt som helst.  Astrid är och fixar håret och om en timme är det dags att jobba igen. Just nu gömmer jag mig för städerskan. Astrid varnade för att hon pratar hela tiden så jag håller mig undan. Orkar inte prata massa rundsnack med en medelålders amerikan just nu. Nu ska jag fota kläder och duacha. Puss

Shopping och krig

Igår var en bra dag. Jag, Astrid och Hanna åkte och shoppade inne i Stockton. Jag köpte en solhatt, ett linne och ett diadem på Forever21. Tråkigt så åt jag världens äckligaste lunch och fick jätteont i magen. Undra om det var för maten kanske? Jag vet inte riktigt. Bilder på mina kläder jag köpte i lördags och igår kommer upp imorron. Måste ha bra ljus när jag fotar och just nu är det kolsvart ute. Och tidigare idag när det var ljust så var det två målare i mitt rum. Mitt rum har nu en väldigt mörkröd nyans. Väldigt mysigt faktikt! Så imorron blir det lite klädbilder att kolla på :)
När vi jobbat klart och käkat middag här hemma (middagen bestod av varma mackor som Alex gjorde. På mackorna hace vi ost, enbart) så utbröt världens krig här hemma. Det började mellan Nick och HD. Sen gick de helt plötsligt samman mot mig och Astrid. Vi sprang upp och beväpnade oss med riktiga grejjer och sen började vi kriga vi med. Jag började med ett svärd, men det gick sådär mot deras guns. Så jag tog tag i närmsta skjutvapen och gjorde motstånd. Jag "råkade" skjuta HD i ansiktet och då skulle han visa mig vad real pain är. Jag skrek så han gjorde inget. Ibland, är det en fördel att vara tjej...



Scary (en av katterna) ligger är bredvid och är skitdryg. Ska leka med allt, inklusive mitt hår, mina datasladdar och Astrids tofflor. Samma katt åt mina blommor för några dagar sedan. Nu ska jag och Astrid kolla på film och sen sova. Jag snor halva hennes säng inatt eftersom mitt rum totalluktar målarfärg.

Massor med pussar och kramar till alla som läser bloggen. Och alla ni som saknar mig utan att läsa det här.

Bilkörning

Igårkväll var jag ute och körde bil med HD. Det gick bra om man bortser från att jag körde mot rött en gång och nästan blev påkörd en gång. Jag vet inte vad jag gör härborta. Jag skyller allt på lysstolparnas placering. Dom är efter korsningen man ska stanna innan. Hemma är de ju där man ska stanna. Men nu har jag lärt mig. Han tyckte jag var grym på att köra iallafall. Han var fascinerad över att jag kunde ligga på landsvägen och köra med en hand samtidigt som vi pratade. Inte så att han tyckte att jag skulle sluta med det. Han skrattade mest och sa att svenskar är bra på att köra bil. Nu har jag iallafall tillstånd att köra barnen i bilen. Nästa sak vi ska fixa är kaliforniskt körkort och ett social securitynumber. Och så ska jag få ett american express-kort!!

Nu däremot ska jag och Astrid ta bilen in till stan och träffa Hanna. Vi ska shoppa!

Sunny sunday

Colts förlorade. Men enligt HD så kunde New Orleans få lite uppmärksamhet. Så okej då, låt gå. Jag gillade faktiskt Football. HD förklarade spelet lite snabbt så jag tror jag fattade. Inte för att jag kan förklara för nån annan, men ja, det går att kolla på. Det bästa med matchen var dock HDs varma tacochips med kyckling och smältost på. Jag tror jag har hamnat i rätt land. Ost på allt! Och det är väl inte för inget som brudarna hemma kallar mig för osten. På tisdag ska jag iallafall börja med mina morgonpromenader. Sen ska HD skriva upp mig på deras gymkort också. Gratis gym. Perfekt på dagarna innan jag ska hämta upp barnen. Får se hur ofta jag går dit. Om jag känner mig själv rätt så blir det nog inte så ofta. Men jag har lovat mig själv att inte gå upp ett enda kilo. Ner ska det bli. Eller ja, inte upp. Ni fattar. Whatever!

Nu ska jag hoppa i mitt fiiiina nattlinne och kolla på en film. Imorron är det jag som kör till skolan så jag ska få lite sleep tänkte jag. Puss och god natt. Jag saknar er därhemma!

Ja det är paus i SuperBowl




Jag saknar er era svenska knäppisar. Snart blir det dock en week-end i Los Angeles. Vart ska jag bo? Hos Frida i West Hollywood såklart. Min Frida, saknar henne! Och alla andra. caroline kommer upp till mig om ett par veckor. Vi ska busa lite. Vad vi ska göra får ni inte veta förän det är dags. Jag är supernervös iallafall. Kanske ballar ur. Men jag borde inte. Vi ska göra en sak som finns på min lista med saker jag vill göra innan jag dör.

Dags att återgå till ätandet och Superbowl. GO COLTS!

Bilderna är snodda av Anja. Tryck på bilderna för att komma till hennes blogg. Grym au pair i Smithtown, New York.

Den här hör jag ungefär 700 gånger om dagen

Preparations

Vi är i full gång med att förbereda inför Superbowl. HD kollar på tv. HM kollar på tv. Alex sitter vid datorn. Nick och Astrid bygger lego och jag sitter här. Maten är på g och jag är reda för mitt första riktiga amerikanska must-do (måste). Vet inte än vilka lag det är som spelar men det spelar ingen roll. Hoppas det kommer folk snart så jag slipper må dåligt över att sitta här. Oj, nu kom det massor av barn springande. Dags att bädda sängen!

Problem här borta

Jag gillar inte min dusch. Spaken där man kontrollerar värmen är samma som bestämmer trycket på strålarna. Så vill man ha bra tryck måste man ha skållhett vatten. Har inte riktigt kommit på nån bra lösning än. Lite klurigt!

Cherrycherry boomboom

Gud jag är så lycklig! Öronpropparna gjorde susen och jag har sovit till 10.22. Hur skönt som helst. Nu snart måste jag hoppa in i duschen och göra mig klar. För idag har vi superbowlparty. Ska komma lite folk och så ska vi käka mat, dricka lite gott och kolla på matchen. Har aldrgi sett en football-match och har ingen aning om vilka lag som spelar, men det ska bli kul. Frida gör samma sak i LA så vi ska har utvärdering ikväll. Hoppas det blir god mat. Det är HD som lagar och han skryter jämt om hur bra han är, upp till bevis!

Gårdagen var en av de bästa dagarna hittills. Shopping såklart. Får mig alltid på bra humör! Jag, Astrid och Anna åkte till ett shoopingmall i Sacramento och shoppade och lunchade. Jag köpte ett nattlinne från Victoria's Secrets, en kjol från Forever21 och en topp från Urban Outfitters. Visar bilder sen. Käkade lunch på en restaurang jag inte kommer ihåg namnet på, men det var skitgott. Jag åt Four Cheese Ravioli med svamp. Hur gott som helst! Skönt att äta nått annat är pizza och hamburgare också!

Efter shoppingen skjutsade vi hem Anna och åkte in till Lodi. Köpte biljetter till Dear John och åkte till Target. Jag köpte schampoo och balsam och äntligen, svart papper. Ska fixa ramen idag så får ni se sen. Lisette den ska stå mitt framför sängen så jag ser den direkt när jag vaknar! Åkte tillbaka till bio. (Jag körde! Vi tog Trucken idag, mycket coolare!) Köpte popcorn och läsk. Dom häller smält smör direkt på popcorna när man köper. Jättefett men mmm så gott. Och filmen sen då! Jag vet att jag lätt gråter till en bra film, men den här ligger högt upp i gråttoppen. Ahh så bra den var! Ni måste se den där hemma! Om man gillar typ samma film som mig så kommer man älska den här. Underbar. Och sen så gör det ju inget att Han är så sjukt snygg heller! Det gör filmen bara ännu bättre. Nej det var ett perfekt slut på en jättebra dag.

Åkte hem, hade lite fest i bilen och så provade vi kläder när vi kom hem. Pratade med Frida på msn och somnade med det nya nattlinnet på och propparna i öronen.



Nu ska jag hoppa in i duschen. Glömde säga att jag duschade med Superman, Ironman och annan muskelkille igår. Känns skönt att bo i ett hus med sånna män. Jag känner mig fullkomligt trygg här borta! No worries!

Sacramento och snyggingen

Åhh god it's been a good day! Har äntligen fått min lön och shoppat upp halva. Har käkat ute och varit på bio. Jag har sett Dear John med min favoritsnygging Channig Tatum. OMG han är snygg! Har gråtit floder kan jag säga. Nu måste jag sova och lugna mina nerver lite. Bloggar när jag vaknar. Juste, snodde lite öronproppar idag av HD. Förhoppningsvis kommer de hålla allt ljud ute. Nu behöver jag bara en sovmask som man har för ögonen så kan jag sova som den prinsessa jag är i min queensize-bed. God natt! Saknar dig mer än nånsin idag!

Friday I'm in love

You just gotta love fridays at my job! Gå upp på morgonen som vanligt och jobba. Vara ledig hela dagen och kolla på tv och prata i telefon och prata på skype. Duscha och göra sig fredagsfin och ta bilen in till stan (jag kör). Hämta upp barnen på skolan och åka med HM till Something Sweet Bakery hos Lindsay och prova cupcake smaker till välgörenhetsgalan HM fixar. Älskade apelsinkaka med chokladfyllning och cremecheese frosting men det tyckte HM var en crazy blandning. Hallå Marabou Apelsinkrokant? Hur gott som helst! Tog med barnen ut till bilen och kollade på film. Åkte till Squeeze in och käkade en all american dinner. Cheeseburgare och milkshake. Första och sista gången. Sjukt gott men alledles för fett! Efter middagen lämnade vi familjen och begav oss hem till Lindsay och spelade Wii. Själva, Lindsay kom inte förän efter 2 timmar.

 

Astrid hade lite roligt men det var jag som körde. Åkte hem runt 21.30 och hade fest i bilen som vanligt. Varje gång! Sjukt bra låtar på radion här. Måste ge er lite smakprov nån dag. Nej nu ska jag göra mig iordning. Jag ska shoppa!!!

Torsdagen

Snart ni så är jag klar. Har ett par timmar på mig nu innan jag, Astrid och Anna ska åka och shoppa.

I torsdags var det jobb som vanligt. Ni kan mina rutiner nu. HD var borta och skulle komma hem på kvällen. Dagen spenderades framför tvn och datorn som vanligt. Och som vanligt så var Astrid färdig mycket tidigare än mig så hon fick vänta. Jag är världens största tidsoptimist! MÅSTE, bättra mig. Åkte till skolan och hämtade barnen och åkte till kontoret och gjorde läxor. Det gick jättebra. Troligtvis för att HM inte var där så det fanns inget som distraherade. Åkte till en restaurang för att käka och möta upp HD. Väldigt gott! Efter middagen så ringde HD och fixade med bilförsäkringen på deras bilar. Man måste nämligen ange varje person som ska köra bilarna. Så nu är det fixat och jag kan börja köra bil!!! YEAH!!! Körde hem direkt och det gick superbra. Förutom att jag körde mot rött en gång. Trodde jag skulle stanna vid fel streck och så höll jag på att stanna mitt i korsningen... Slutpratat om det.

Kom hem och drog igång en film. Jag och Astrid kollade på Step Up 2 samtidigt som hon fixade mina naglar. Supernice!

Safety first!

Har glömt att visa vad fina grejjer jag fick på skolan.

   

Ni gillar den rosa väskan va? Det är den nya it-bagen. Var så pinsamt när vi var i New York. Kanske 20-30 pers gick med just den väskan. Måste de skrika ut att vi är turister. Nej usch. Den väskan står längst in bland mina väskor. Kommer inte användas så flitigt.

Och det blev onsdag...

Ondag, tre dagar kvar till helgen! Vanliga morgonrutiner och sen lite telefonprat, skypeprat och msnprat. Jag är så bra på att prata. Kan man ha det som yrke? Skulle passa mig. Tog en dusch och stack iväg till Galt, ett ställe här i närheten. Käkade på Tacobell igen. Man får verkligen världens största läsk när man köper ett meal.


Bilden kanske inte gör den rättvis, men den är huge!

Efter Tacobell åkte vi till "Something Sweet Bakery". Där jobbar Lindsay, Astrids kompis, på ett, typ bageri. Ni ska se alla de sjuka tårtorna hon gör. Sick!! När vi var där gjorde hon jordgubbs-cupcakes och några röda cupcakes. Jag och Astrid roade oss med att måla blommor som man dekorerar tårtor med. Vi är bra! Och vi hade roligt! Dock så var det sjukligt varmt och jag var nog nära på att svimma. Typiskt mig! Hann sock springa till bilen och hämta både Cola och vatten som jag hällde i mig. Blev dock upptakten till ett illamående som höll i sig hela dagen och en sprängande huvudvärk. Inte blev det bättre av barnskrik heller. Aja, åt lite smått och gott hos Lindsay och åkte sen och hämtade barnen. Åkte till kontoret, gjorde läxor och åkte till Subway. Sorry Nina men Subway är inte min favorit.

Eftersom jag mådde dåligt hela dagen så stängde jag dörren till mitt rum strax efter 19 och kollade på en film.

Och så var det om tisdagen

Tisdagtisdagtisdag. Vad gjorde jag då? Jobbade som vanligt på morgonen. Nick var jättesvår att väcka och skrek i stort sett på Astrid i kanske 10 minuter. Men tillslut kom han ner och vi gjorde lunchboxar, frukost och det vanliga. HD har åkt iväg på en jobbresa så det är inte lika läskigt att gå omkring här hemma nu på morronen. Man vet aldrig om han kommer smygande runt nått hörn och skriker. Jag blir lika jäkla rädd varje gång! Så vi slappade hela dagen och åkte för att hämta barnen på skolan. När vi kommer dit så är HM redan där. Okej, bra att vi var där då liksom! Vi åkte allihopa till Walmart och barnen fick varsina leksaker. För ingenting. Åkte till kontoret och hämtade HM's grejjer och sen åkte vi och käkade på Papa Nick's. Troligtvis världens godaste pizza. Extra ost och lite sås. Mmm!

Kom hem och började med läxorna. Tror ni att dom ville göra dom? Svar nej. Såklart att dom ville leka istället. Men kom igån och Nick jobbade på bra. Alex krånglade och till slut gav jag nästa upp. Inte roligt att sitta uppe till 21 och göra läxor. Finns massor av andra saker jag hellre lägger tid på. Som bloggandet. Som inte går så bra just nu...

Kommer bli tidiga kvällar här over-seas. Men I guess att det är bra. Jag har ju en tendens att alltid sova för lite.

Dags att sussa

Klockan är 21.57 här i staterna och det är dags att dra sig tillbaka. Med nyfixade naglar och magen full med polkagrisar kommer jag sova som en prinsessa! Imorron är det fredag och det är bra. Då har inte barnen några käxor så jag har en soft arbetsdag. Funderar på att sova efter att jag har jobbat på morronen. Men vi får se imorron. Ska nog ringa och snacka skit med A och Kusin L. Saknar dom båda sjukt mycket. Förhoppningsvis kommer de hit i sommar.
HD berättade idag vad vi ska göra i sommar. Totaly sick! Jag bloggar imorron om det. Nu ska jag somna till ljudet av regn mot mitt stora fönster. Underbart! (Bara det är sol imorron!!)

Pussen, jag tänker på alla nördar där hemma!

My monday

Så blev det då måndag och min första arbetsdag. Astrid som är au pair nu ju ska visa mig hur allt funkar. Klev upp 06.00 och gjorde mig färdig. Därefter var det bara till att väcka Nick. Gick ganska bra idag. Jag ska väcka barnen varje dag om de inte sover hos sina föräldrar. Lättaste sättet att väcka dem är att låta dom gå ner till mamma och pappa. Vi gick ner och gjorde ordning barnens lunchboxar. De får en macka, oftast med peanutbutter och jelly, en påse chips, en festis, en yoghurt, en fruitcup och lite kex. Låter nyttigt och gott va. Mm nej! Sen packar vi deras skolväskor om de inte gjorde det själv kvällen innan. När de äntligen har släpat sig upp ur sängen så gör jag frukost till dem. De bestämmer själv vad de vill ha. Kan vara en bagel med creme cheese, flingor eller en fruitcup. Sen för att få dem att skynda sig lite så kan man ta tid när de borstar tänderna och klär på sig. Sen är det bara till att få dem till att sätta sig i bilen och stänga dörren. Nu är klockan 07.30 och jag är ledig hela dagen!

Vi börjad med att slappa och käka frulle. Duschade, gjorde oss snygga (lite då bara för vi är redan hot) och hoppade in i bilen. Åkte in till Lodi till HD och HM's kontor.

  

Där mötte en annan au pair upp oss. Hon heter Hanna, är från Tyskland och kom hit veckan innan mig. Så vi tre hoppade in i trucken och begav oss till Tacobell. Mmm, det var supergott! Åkte till Target. Vet inte vilken affär den kan jämföras med hemma. Men de har allt. Inte så mycket mat kanske, men lite. Självklart shoppade jag lite. Närmare bestämt för mina sista dollar tror jag. Supersnygga solisar och en ram som jag ska sätta dollarsedeln jag fick av Kusin L i. Visar bild sen. Måste få tag i ett svart papper bara.

 

Åkte till skolan och lämnade av Hanna och hämtade barnen. Dom kom springande och jag fick varsin jättekram av dem. Måste alltid kolla så att Nick har med sig sina läxor. Sen åker vi till kontoret, sätter oss i konferansrummet och börjar med läxorna. Idag var det mycket läxor, men som tur är är det olika från dag till dag. Barnen krånglade jättemycket men efter ett tag tyckte mamma och pappa att det var dags att äta. Vi åkte till en kinesisk restaurang och åt och hade trevligt. Efter det åkte vi hem och jag och Astrid hade fest i bilen. Very nice! Eftersom barnen inte var färdiga med läxorna så fick vi fortsätta när vi kom hem. Barnen tjafsade och det var allmänt jobbigt. Men tillslut var vi färdiga och vi kom äntligen i säng runt 22.Det sista jag gör innan jag slutar jobba är att se till så att barnen duschar och hoppar i sina pyjamasar. I have a good feeling about this one!

Nu ska Astrid fixa mina naglar och sen ska vi nog se film. Torsdagsmys I like!

Catching up with my blog

Dags att komma ikapp med bloggen nu tycker jag. Har tänt lite ljus och satt på bra musik. Det här hände i fredags.

Klev upp 15 min tidigare och packade ihop mina sista saker. Mötte upp brudarna, käkade frulle och gick till aulan där rektorn pratade om den sista dagen. Vi fick göra en utvärdering och lite sådär. Sen var det bara att checka ut kvar. Städade rummet och bar ut väskan till bussen. Jag och Johanna skulle till samma del av flygplatsen så vi hamnade i samma buss. Tack för det! Sa hej då till alla de andra och kramades massor. Väl på flygplatsen fick jag vänta cirka 4 timmar på mitt flyg. Flög 7 timmar till San Fransisco, och vad händer där? Jo mitt nästa flyg är försenat. Woho! Två timmar fick jag vänta och likaså familjen som satt på flygplatsen i Sacramento och väntade på mig. Flög med världens minsta plan. Jag satt liksom själv på min rad. Väl framme mötte jag min värdfamilj och Astrid. Deras nuvarande au pair som åker hem den 2 mars. Yes! Så vi ska vara två stycken i en månad. Hur bra som helst! Det bästa är att vi kommer jättebra överens så vi har bara kul!
Det tig lite mer än en timme att ta oss hem och väl där så däckade jag direkt i sonens rum. Omgiven av Ironmanposters sov jag gott. Min välkända nervositet hann aldrig komma. Kändes lite konstigt men det är ett bra tecken. Äntligen framme!


Lördag:
Klockan 07.30 knackade det första gången på min dörr. Därefter fortsatte det varje timme tills dess att jag släpade mig upp runt 11. Gjorde mig redo och gick ner till HD (Hostdad) i köket. Han gjorde en ostomelett till mig och den var typ hur god som helst. Kommer bli varje helg nu! Försökte ringa pappa men det gick inte. Pratade istället på Skype med pappa, mamma, sis, mormor och morfar. Tog typ 1 timme och jag grät floder. Hela lördagen kändes som piss och jag vill bara hem. Fattade inte varför jag hade gett mig in på det här. Men jag skärpte mig och jag och Astrid tog bilen in til Lodi. Lämnade in vanen på verkstan och vi käkade en pizza till lunch. Åkte sen och kollade lite och åkte till ett helt annat ställe som heter Modesto. Där skulle vi på au pair möte med de andra au pairerna i vårat område. Trevliga prickar och min LCC är trevlig hon med. Hade världens sötaste bebis :)

 

Istället för ett vanligt tråkigt fikamöte så spelade vi Laser Dome. Alltså Laserhallen för er som är från Gävle. Skitroligt! Första spelet gick ganska dåligt för mig. Men i andra spelet så teamade jag och Astrid och vi taggade till som tusan. Vi kröp, duckade, hoppade, sprang och allt. Det var på allvar och det gick hur bra som helst. Jag kom fyra av kanske 12 pers! Jag är stolt. Efter det var vi sex pers som åkte till The Elefant Bar och käkade. Dessvärre så slog min jetlag till vid 21 så jag och Astrid åkte hem. Fick slytta in i mitt rum när jag kom hem och det kändes genast mycket bättre. Nu ska de bara måla väggar och tak och sen är jag hemma.


Söndag:
Vaknade återigen av barnens knackande och vid 08.30 kunde jag inte sova längre. Nick, min värdson, lekte helikopter utanför min dörr, Alex, min värddotter, spelade piano och solen går upp precis utanför mitt rum och det som man drar för fönstret till mitt rum är inte superbra. Bloggade lite och skypade. Gick faktiskt inte ner förän vid 12 tror jag. Slappade bort förmiddagen och sen åkte jag, familjen och Astrid och kollade på bio. Vi såg When in Rome. Hur snygg är inte Josh Duhamel? Typ skitsnygg!



Iallafall. Bion var bra och efter åkte vi hem och käkade middag och kollade på film igen. Jag och Astrid smet ifrån och packade upp mina saker. Kommer bli fint mitt rum. Bara jag får upp lite mer personliga saker så ska det bli bra. Måste köpa ramar, tvinga HD att ta bort det som de kallar dator som de har i mitt rum (alltså en burk), tvinga dem att fixa speglar och tömma de sista skåpen. Sen är jag hemma for a year. Tänk när det har gått ett år. Förstå hur cool jag är då. Klarat mig ensam på andra sidan jorden. That is cool! Somnade och drömmde om min älskare, Josh Duhamel. Förlåt Joel kunde inte hjälpa det.


Aja lite hann jag skriva. Nu ligger jag bara två dagar efter. Dags att tvätta bort sminket, borsta gaddarna och hoppa ner i min queensize bed. Låter najjs va? Det är najjs!

And some from Manhattan, NYC

                   

Bild 1: Min lunchbox. Tortilla fullproppad med ost, ett äpple och en påse chips. Typiskt amerikanskt.
Bild 2: Eva
Bild 3: Caroline och Frida
Bild 4: Anja och Jenna
Bild 5: Fifth Avenue
Bild 6: Empire State Building
Bild 7: Tony, våran guide
Bild 8: Ground Zero
Bild 9: Ground Zero. Här ska det nya Twin Tower stå
Bild 10: Brooklyn Bridge
Bild 11: Brooklyn. Hello Lonely Boy!
Bild 12: Manhattan dårå
Bild 13: Jag och my friend Frihetsgudinnan
Bild 14: Radio City Hall. Var ju nån musikgala här nyss. Nån som kommer ihåg vilken? VMA?
Bild 15: The Big Apple by night. Empire State Building i mitten
Bild 16: Jag och Frida. Suddig jag vet
Bild 17: Times Square
Bild 18: Yellow cabs. Me like!
Bild 19: Åt väldens största slice pepperonipizza
Bild 20: Ja det är jag i en Yellow Cab

Pix from the NY week

          

Bild 1: St. John's University, Long Island, New York
Bild 2: Jag och Frida :D
Bild 3: Alla svenskar på skolan
Bild 4: God frukost va?!
Bild 5: Frukost. Toast indränkt i sirap
Bild 6: Mirel, min lärare på skolan. Helt underbar. Ni ser ju bara hur skön hon är!
Bild 7: Lite redovisning i aulan
Bild 8: Våran fina dalahäst som jag, Fridam och Johanna gjorde
Bild 9: Dalahäst
Bild 10: Klassrummet. Vi hade faktiskt roligare än sådär
Bild 11: Min klass! You just gotta love us!

Let's hear it for New York

Jag har sååå mycket att berätta men inte lika mycket tid. Tyvärr. Men jag tar en dag i taget och jag börjar med torsdagen. The New York trip.

Dagen började med en communication workshop i stora salen. Mirel pratade om intryck och Lina och mackeffekten. Ganska tråkigt eftersom Mirel redan hade berättat allt för oss. Men jaja, det hörde till utbildningen. Gick till skolan ochhade sista lektionen där jag fick presentera mitt och tyskarnas arbete vi gjorde dagen innan. Jag var bäst :D Vi pratade lite om trafikregler, såg en film, tog klassfoto och fick diplom mm. Allt gick i spurtfart och sen sprang vi till cafeterian och hämtade våra lunchboxar och sprang till bussen. New York here we come liksom!

Bussturen tog lite mer än en timme och känslan jag fick i magen när jag såg NYC skyline för första gången går inte att beskriva. Helt otroligt. Mitt i smeten plockade vi upp våran guide Tony och skönare människa får man leta efter. Han pekade ut affärer, coola hus, restauranger, hotell kända platser och det bästa av allt. Han refererade hela tiden till filmer som hase utspelat sig på olika platser. Han berättade också vilka kändisar som bodde vart i varje område av New York vi åkte genom. Efter ungefär en timme tog vi färjan till Staten Island och åkte förbi Frihetsgudinnan. Lite jobbigt var det för det blåste jättemycket och det blev fult på kort. Ja det är viktigt! Vem vill vara ful när man för en gångs skull är i New York? Inte jag!
Vi besökte också Ground Zero. Det är där WorldTrade Center stog. Visste ni att WorldTrade Center bestod av sju byggnader och alla förstördes 11 september. Två närstående byggnader ramlade också ihop. Just nu har de byggt upp byggnad nummer sju och håller på med byggnad nummer ett. Det var ett av Twintowers. Alla husen ska byggas upp igen och de ska alla bli högre än förra gången. Lite uppkäftigt tycker jag.

Tillslut tog bussen oss till Rockafella Center där vi tog hissen allra längst upp och vi fick se hela staden ovanifrån. Förutom Empire State Building då som är högre. Nu när vi var där så var det mörkt och allt var så himla vackert. Skulle såklart vilja se allt i dagsljus men det får bli nästa gång, för jag tänker definitivt komma tillbaka. Här var det guidade turen slut och jag, Eva, Frida, Johanna och Caroline gick till Times Square och hittade ett jättebra italienskt snabbmatsställe. Jag tog en gigantisk pizzaslice med pepperoni och en big MountainDew läsk. Roligaste saken hände på toaletten men den är inte rumsren nog för denna blogg. Vill ni veta. Fråga sen istället.

Efter maten sprang vi ut på trottoaren och vinkade in en YellowCab och tryckte in oss i den. Vi åkte till Times Square och shoppade turistgrejer. Såklart köpte jag en t-shirt.

  

Tog en snabbis till Starbucks och sprang till bussen. Vad mycket man hade att prata om! Jenna och Anja hade skippat Rockafella Center och shoppat massor istället. Jag dreglar efter Forever21 och Victoria's secret! På skolan packade jag mina saker och hängde med alla i stora rummet. Argentinare, polacker, australienare, svenskar, finnar och ännu fler nationaliteter. Det är coolt att alla umgås. Men Jetlagen satte in och alla drog sig tillbaka runt midnatt.

Ja det var min torsdag. Bloggar om fredag, lördag, söndag och idag, måndag. Håll till godo! Pussar från Wallace, California

Josefine Glad

Det är nu det händer!

RSS 2.0